MarkoT 133 Napisano Jun 22, 2014 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost, zalomila su mi se 2 šrafa, verovatno zato što neko nije pazio kada ih je stavljao, pa je stavio neke lošijeg kavaliteta i tvrdoće.. Mogu li se nekako izvaditi ta 2 ostatka od šrafova koji su držali auspuh bez skidanja glave, ili mašine sa rama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 892 Napisano Jun 22, 2014 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi busilicu i izbusi ali pazi da ne zaebes navoje...Znaci neku manju burgiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Jun 22, 2014 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Moze da ih odvrne majstor ;-) sam ces tesko uspeti. Na gornji moze da se navari drugi sraf pa da se ohladi sprejom u duboki minus i odvrne. Donji je malo zeznutiji mora da se proba... Poslato iz Samsungove Galaksije numero 5 ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 22, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probusi u (sred) sredine malu rupicu, pa malo vecu, po mogucnosti sa kontra borereom (koji se vrti u suprotnu stranu) ili sa obicnim borerom pa onda ovo : Samo je bitno da ne zapinjes kao sivonja, jer ako ti i ovo pukne, onda si donji. Sto je veca rupa koju si izbusio = manji zid srafa = lakse, ali pazi da ne probusis i navoj u cilindru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Jun 22, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ne uspe busenje (ostetis navoj), mislim da ima mesa dovoljno da se ureze veci navoj. Samo treba videti u cev auspuha (spoj) da li moze da primi veci sraf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 133 Napisano Jun 22, 2014 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan Za varenje nema nazalost mesta, pokusacemo to busenje pa sa levim tim cudom da odvrnemo, hvala na savetima. I da auspuh lagano moze da primi i veci sraf, tako da ako ovo cupanje ne uspe, nosicu ga negde na sirenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatko1 75 Napisano Jun 22, 2014 U prolazu, 68 postova Lokacija: bajmok/Wien Motocikl: suzuki GSX 1100f Prijavi odgovor kao problematičan Cisto sumnjam da ce izaci sa kontra burgijama jer su konusne i kad se uvrce one jos sire telo sarafa ili ko pokusas sa tanjom ima opasnosti da se zalomi,vec odma pokusaj ubusiti za drugi navoj ako treba i deblji saraf svaki strugar ce napraviti brezon jedna strana 8 a druga 10mm.Bar iz prakse kazem jer retko to lepo i lako izlazi napolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Jun 22, 2014 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Isto mislim da probas da busis sraf sa manjom burgijom recimo f3 ili 4 pa onda vecom ali nadji kvalitetnu i ostru burgiju i resices ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 133 Napisano Jun 22, 2014 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan Skinuta je masina, pala je odluka na strugara, nosim ga sutra, pa sad kako on bude rekao, trenutno je rupa 6 mm, pa da ako mora 8 ili moze 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Можда пробаш овако Ја тако одвих сличне шрафове. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 22, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Obično to nije do onog što je stavljao sarafa nego do onog koji ih je odvrtao. Ako su šrafovi podložni temperaturnim promenama i visokim temp onda sarafa umeju dobro da zapeknu. Iskustvo nauci da prepoznaš takve sarafe i primenis adekvatnu terapiju za njih. Znaci malo wd40 da odstoji preko noći pa ponovo naprskati, ukoliko okolina dozvoljava malo ih brenerom zagrejati, malo ih 'poplasiti' tj cuknuti da se oslobodi 'spoj' na navoju i tek onda lagano mic po mic odvrtati, odvrnuti deo podmazati, ponovo zavrnuti, korak dalje odvrnuti...itd itd. U ovom slučaju ti predstoji samo jedan pravi način a to je da demontiras taj deo i 1) ili odneseš strugaru/mašin bravaru 2)ili sam kreneš u razbusivanje kao što su ti gore opisali. Moj savet ako ne znaš šta i kako je da odneseš nekome stručnije jer on će to olako odraditi i nece biti skupo a ti možeš zajebati dosta toga ako krene po zlu. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 133 Napisano Jun 22, 2014 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan nažalost nemam ove leve ureznice, dobra je to stvar.. šrafovi su bili lošijeg kvaliteta a ja malo ne iskusan pa i sami vidite kako je ispalo.. al uglavnom sutra ide kod strugara, cela mašina je skinuta pa nek je on sredi, kao što sam gore rekao po njegovoj proceni nek ostavi 6 mm ili ako nije moguće nek širi na 8, ima mesa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...