Jump to content

Moto Zajednica

Zalomljen šraf - molim za savet

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: U najavi

z19f6kclbv3e.jpg

juewhwmglsut.jpg

r3q1gngt9a57.jpg

e5oo8vv7ijrr.jpg

Nažalost, zalomila su mi se 2 šrafa, verovatno zato što neko nije pazio kada ih je stavljao, pa je stavio neke lošijeg kavaliteta i tvrdoće..

Mogu li se nekako izvaditi ta 2 ostatka od šrafova koji su držali auspuh bez skidanja glave, ili mašine sa rama? undecided.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

Moze da ih odvrne majstor ;-) sam ces tesko uspeti. Na gornji moze da se navari drugi sraf pa da se ohladi sprejom u duboki minus i odvrne. Donji je malo zeznutiji mora da se proba...

Poslato iz Samsungove Galaksije numero 5 ;-)

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Probusi u (sred) sredine malu rupicu, pa malo vecu, po mogucnosti sa kontra borereom (koji se vrti u suprotnu stranu) ili sa obicnim borerom pa onda ovo :

ux_a08092900ux0077_ux_c.jpg

Samo je bitno da ne zapinjes kao sivonja, jer ako ti i ovo pukne, onda si donji.

Sto je veca rupa koju si izbusio = manji zid srafa = lakse, ali pazi da ne probusis i navoj u cilindru.

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

Ako ti ne uspe busenje (ostetis navoj), mislim da ima mesa dovoljno da se ureze veci navoj. Samo treba videti u cev auspuha (spoj) da li moze da primi veci sraf.

Za varenje nema nazalost mesta, pokusacemo to busenje pa sa levim tim cudom da odvrnemo, hvala na savetima. I da auspuh lagano moze da primi i veci sraf, tako da ako ovo cupanje ne uspe, nosicu ga negde na sirenje :)

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: suzuki GSX 1100f

Cisto sumnjam da ce izaci sa kontra burgijama jer su konusne i kad se uvrce one jos sire telo sarafa ili ko pokusas sa tanjom ima opasnosti da se zalomi,vec odma pokusaj ubusiti za drugi navoj ako treba i deblji saraf svaki strugar ce napraviti brezon jedna strana 8 a druga 10mm.Bar iz prakse kazem jer retko to lepo i lako izlazi napolje.

• Zainteresovan, 501 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Isto mislim da probas da busis sraf sa manjom burgijom recimo f3 ili 4 pa onda vecom ali nadji kvalitetnu i ostru burgiju i resices ga

Skinuta je masina, pala je odluka na strugara, nosim ga sutra, pa sad kako on bude rekao, trenutno je rupa 6 mm, pa da ako mora 8 ili moze 6 :)

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Obično to nije do onog što je stavljao sarafa nego do onog koji ih je odvrtao. Ako su šrafovi podložni temperaturnim promenama i visokim temp onda sarafa umeju dobro da zapeknu. Iskustvo nauci da prepoznaš takve sarafe i primenis adekvatnu terapiju za njih. Znaci malo wd40 da odstoji preko noći pa ponovo naprskati, ukoliko okolina dozvoljava malo ih brenerom zagrejati, malo ih 'poplasiti' tj cuknuti da se oslobodi 'spoj' na navoju i tek onda lagano mic po mic odvrtati, odvrnuti deo podmazati, ponovo zavrnuti, korak dalje odvrnuti...itd itd. U ovom slučaju ti predstoji samo jedan pravi način a to je da demontiras taj deo i 1) ili odneseš strugaru/mašin bravaru 2)ili sam kreneš u razbusivanje kao što su ti gore opisali. Moj savet ako ne znaš šta i kako je da odneseš nekome stručnije jer on će to olako odraditi i nece biti skupo a ti možeš zajebati dosta toga ako krene po zlu. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

nažalost nemam ove leve ureznice, dobra je to stvar.. šrafovi su bili lošijeg kvaliteta a ja malo ne iskusan pa i sami vidite kako je ispalo.. :/

al uglavnom sutra ide kod strugara, cela mašina je skinuta pa nek je on sredi, kao što sam gore rekao po njegovoj proceni nek ostavi 6 mm ili ako nije moguće nek širi na 8, ima mesa :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja