Jump to content

Moto Zajednica

Prvi put sa STarom na jutrenje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Primljeno k znanju :D

Cekam da ovo cudo prodje i onda dolazim... 1moto3.gif

Mada kako stvari stoje rame je skroz ok za voznju, jedino je problem ako Se Tele izvrne na bok- tesko da cu jednom rukom moci da ga vrnem u vertikalu :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Dobar si, nije to nista, guraj napred. I ja sam prvi okrsaj imao na rizli pored pruge. Motor otisao dole levo a ja produzio pravo i zagrlio stub. A nisam smeo prijavim kuci da sam pao jer bi to znacilo da se motor prodaje. I sve bilo dobro do sledeceg jutra kad nisam mogao zakopcam pantalone koliko bolela rebarca :D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ništa se ne sekiraj, svi smo jednom počeli tako da samo polako... :takoje:

Haha Savane, veselo... Meni cale od onda ide po kuci i prica da prodaje motor ali mu pretim prijavom protiv kradje- za sad uspeva :D

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Marko, odlican putopis a zao mi je sto si pao. Neka ti to bude opomena, pa sad opet u krivinu kad vidis da je rizla ili kakva voda nabodi kocnicu :takoje: .

Iscasih i ja rame na snowboardingu prije desetak godina, i namjestise ga na stazi neki skijasi . Kada je po povratku doma to doktor snimio , kaze odlicno namjesteno ali batali snowboard.

E kako sam ja batalio snowboard ( cim sam se oporavio odmah niz Bjelasicu do dan danas ) tako ces i ti motor ... :zdravo:

Znaš kako, problem je nastao ujutru kad su primetila da ne mogu sam ni da pisam(figurativno). Pa su onda počela pitanja Šta se desilo itd..reko pao sa skateboarda! Kako pap sa skejtborda kad i ne voziš skejt..reko u tome i jeste problem, stadoh na to đavolje govno i slomio se neiskusan.

Sreća pa je bila baba još živa pa mi pomagala oko sitnica da ne bude toliko očigledno. A inace su odmah otišli u garažu da provere stanje motora a na njenu samo staklo od zmigavca puklo. Reko kamenčić udario.

A ako nabode kočnicu kad vidiš vodu i rizlu.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

drago mi je sto si dobro i sto nije nista strasno 0takoje.gif..... ali moram da priznam da sam se ISKRIVIO od smeha.

ovo je jedna od najludjih prica sampion.gif, kakav preokret ...onda baba, pa posle kanal, urgentni ....eee da nismo u Srbiji bilo bi nam dosadno

pozdrav i brz oporavak

• Podržavam 1

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Mani se glinare i druma. Na poligon ivezbaj 8 i prednju zaustavnu. Ili poslusaj doktora i batali motor. Ljudi koji je vama k....kad mislite da znate da vozite samo zato sto imate dozvolu i kupite jaknu i kacigu? Gde su nestala vremena kad se pocinjalo sa automatikom , pa apenac , pa onda bt i atx, pa onda predjes na 125ccm i mislis da je ceo svet tvoj. Svaki od njih vozis po dve i vise sezona. Krenes sa 10 godina po svojoj ulici pa za par godina te roditelji puste krug oko kvarta. I onda kad napunis godina za polaganje za A ti vec imas brdo km pod tockovima. I znas sta je rizla, sta krivina itd. A ne posle skutera koji samo lici na motor , kupis kamion od 750ccm izadjes na autoput i realna si opasnost na putu prvo po druge a onda po sebe. Jos u danasnje vreme ima brdo tih kineskih govana za smesne pare pa mozes da biras od 125-250ccm coper, enduro,sm....kupi tako nesto i uci da vozis

• Podržavam 10

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

U pravu je gavrolini, izgleda si poranio sa velikim motorom. Pa proklizavanje na rizli se uci u osnovnoj skoli i ranije na bicikli. Iskustvo na zalost niko ne moze da ti nadoknadi, zato polako i kao po jajima.

• Podržavam 1

^i zelim ti da tako i ostane :)

@Savan- haha, druze- svaka cast :)

I ja tvrdim da je taj skejt mnogo opasna sigracka :D

@nikolas02 drago mi je da ti se svidja prica :D Jes da nije moralo sa padom ali iskreno kad se skupi sve na gomilu, i baba i kanal i sve- meni je ovo bio mnogo zanimljiv i ispunjen dan... Nije da treba da se ponovi, daleko bilo, ali mi ipak nije zao sto se sve to tako izdesavalo :)

@ gavrolini i aca-pn To sto vi pricate savrseno ima smisla... Mada u moju odbranu- ja nigde nisam rekao da ZNAM da vozim, sta vise sve vreme i pricam da ne znam i da nemam iskustva... Da li je trebalo sa manjim motorom da krenem- verovatno jeste... Ali sa druge strane, kada sam bio klinac moji nisu imali razumevanja za motor(iako sam se bavio extremnim sportovima) tako da motor, ni u kom obliku, nije dolazio u obzir... Nakon toga krenula frka, posao, pare... Sad sam bio u prilici da uzmem motor i iskreno sa 28 godina- nema sile da bih isao toliko postepeno iako se slazem da to jeste najpametnije... Ovo proklizavanje nema nikakve veze sa velicinom i snagom motora vec sa mojim neiskustvom. Da sam bio na 250cc verovatno bih isto prosao posto bih isto, pogresno, reagovao u toj situaciji...

Sto se tice toga da sam opasnost na drumu- jesam i svi smo mi manje vise.. Ali auto vozim intenzivno 10 godina i znam kako funkcionise saobracaj.. U gradu motor vozim kao i auto- po sred trake i ne provlacim se nigde niti preticem izmedju kola i slicno tako da mislim da ne predtavljam toliku opasnost kao kad mi, kao juce, prozuji lik izmedju leve i desne trake izmedju dvoje kola na 80 na sat...

U svakom slucaju ne odustajem jos od motora :D

• Podržavam 2

Smatram da apsolutno nije neophodno da bi bio dobar motorista da prodjes sve te faze, automatika, apnca bt i slicno. Ono sto jeste neophodno je dobra obuka pre kretanja u saobracaj. Jer cinjenica je da koliko god da si dugo furao te mopede, ako to nisi radio kako treba i ako nisi se obucio na valjan nacin za motor, neces imati puno uspeha sa velikim motorom. Ili ces ga voziti u grcu i strahu ili ces se negde srgati.

Za off road je opet korak broj 2, nauci normalan motor voziti pa onda kreni sa iskusnim kolegama da ucis cake i finte po off roadu. Pretpotavljam da nema off road skola.

Poz i srecno, i iscekujem nastavak putovanja! :)

• Ministar za originalne BMW delove, 91 postova
  • Motocikl: BMW F650

Druze vidim isto smo godiste, i ja skoro kupih motor, isto malo veci za pocetak, 650 kubika, vozim nekih nedelju dana, isto tek ucim. Zanimljivo je procitati sta ti se desilo, otvoricu cetvoro oci pazeci na tu rizlu.

Zelim ti brz oporavak i racunaj da imas kolegu pocetnika za vozanje po toj glinari =)

Pozdrav!

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65

Nekad je bilo ovako,prvo bicikl,pa onda sa biciklom u saobracaj,zatim zivahni Pony Expres,e onda isao motor sa brzinama,obicno Tomos apn,14-tica,15-tica(veoma brza za svoje vreme),bio je takodje i elektronic 90,ozbiljan motoric ,pa posle njih Jawa,CZ,ili MZ,e tek posle njih se islo na mnogo jace motore.Takva su bila vremena,i neka nepisana pravila sta treba voziti.Cak i u osnovnoj skoli se motorizovala nacija.Neke osnovne skole kao sto je bila moja su posedovale prastare Tomos - 12 tj.Colibri(bio je nebo plave boje i ruzan ko da ga je siptar pravio),imao je tri rucne brzine,ali je retko koji nastavnik opste tehnickog vaspitanja zeleo da obucava ucenike za motor,strahovali su da se neko ne povredi,zato je teoretski objasnjavano sta je gas,kvacilo,brzina,pa onda malo sedenja na tom motoru,dajes gas,kobajagi menjas brzine,a motor ipak sve vreme ugasen.undecided.gif...Naravno,i posle svega nista vam ne garantuje bezbednost,ali mi se cini da se tada manje ginulo,i ako vecina motorista nije nosilo ni kacigu,a kamoli kompletnu opremu.Da,bili su i slabiji motori i manji saobracaj,ali motori su uvek bili ozloglaseni,kao i ljudi na njima 1aha.gif....Napisao si simpatican tekst Marko,zelim ti brz oporavak,samo oprezno ubuduce,vozi putevima koje najbolje poznajes,sve ce doci na svoje mesto,oprez je najbolji saveznik za svakog motoristu.

Nekada i kod nas. Ovde u NL mozes da krenes sa obukom za motor i ako ne znas ni biciklo da vozis. Licno sam pitao zbog zene ali ona nije nikako zainteresovana pa nista od celog tog plana :)

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

nema te obuke koja moze da zameni sate na motoru. Stvari o kojima ti razmisljas da ih uradis treba da postanu refleks, da ih telo samo odradi bez da ti o tome treba nesto mnogo da mislis. Ynam sta pricam jer sam u takvoj situaciji sa cross voznjom na stazi. Ja pred svaku krivinu moram da razmisljam gde mi je telo, kako mi stoje ruke, kako da udjem, izadnjem, skocim...dok iskusni takmicari to odradjuju kao roboti bez da razmisljaju o takvim stvarima. E to ti donose samo sati i sati na motoru.

• Podržavam 3

Nismo se dobro razumeli. Ja sam mislio da je za dobar pocetak karijere kao motoriste vazna dobra obuka, i da je to mnogo vaznije od neke 'divlje' voznje automaticima, apncima i slicno.

Kasnije ide nadogradnja svega toga iskustvom i voznjom i to je svakako samo pitanje vremena i kilometara predjenih.

Moto cross je opet posebna disciplina koja nema puno dodirnih tacaka sa 'gradskom' voznjom.

• Podržavam 1

Nenada- hvala :D Definitivno ce ici voznja poznatim putevima u pocetku... Iako se trudim da ovo predstavim kroz neku salu ipak na ovo gledam vrlo ozbiljno...

Tiamat- racunam te naravno :D Cim malo prodje sve ovo imam u planu da probam da organizujem neki odlazak tamo, mozda dodje i neki iskusniji vozac da ga castimo po koje pivo za savete... :D

gavrolini - tako je za sve u zivotu, ne samo za motor... Iskustvo je na kraju najbitnije ali sto kaze Savan- dobra obuka je odlican osnov/pocetak za sve...

Kod nas u autoskolama ljude uce, nazalost, samo kako da poloze ne i kako da stvarno voze. Ovo vazi i za A i B, verujem da je tako i za ostale kategorije.

Ne znam kako je i u VIR-u koji mnogi ovde hvale ali sva moja iskustva i iskustva ljudi koje znam se svode na isto- radi TO TO I TO i polozices... Nema mnogo razmisljanja i ucenja kako se stvarno vozi i reaguje i extremnim situacijama...

Prosle godine sam isao u Ljubljanu na neku obuku i tada sam prvi put video kako covek na poligonu vozi motor sa onim pomocnim dockovima i uci kako da ga obara u krivini i slicno... nisam cuo da iko kod nas radi obuku na tom nivou, nazalost.

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: yamaha majesty 250cc `96, dr650

pozdrav, luda prica sa zanimljivim krajem (tj pocetkom1moto3.gif)

Vozim maxi skuter i zelim da spomenem par stvari koje su meni zagorcavale zivot, vaze za sva motorna vozila, a pogotovu za nas koji vozimo dvotockase:

rizla na putu, kamencici, prasina (uz to dodaj malo vlage) je idealna kombinacija da zavrsis u nekom jarku (cak i mnogo gore). komad bljuzgavice (neka domacica koja kvasi beton iz nepoznatog razloga0staa2.gif) u krivini dok si na oborenom mopedu je sex na otvorenom 1jok.gif pa onda malo panike refleksno kocnica i ...moto2.gif

Pricam jer sam danas odradio jedan klizeci start niz brdo.

Zurio na posao po kisi, nizbrdica, rupa zamaskirana pljuskom i vodom koja se sliva, presao prednjim po samoj ivici rupe da bi onda tocak skliznuo u istu i bacio me u trans... vozio sam se do dna brda dupetom po asfaltu 0plac.gif

Sreca pa sam lepo prosao sa malo oderotina na podlakticama, a visocanstvo sa par ogrebodina 1jee1.gif

Ja samo da javim da je rame lepo raspolozeno za voznju :D

Za vikend prvi put posle pada na motor 1moto3.gif

Daaaaleko oprezniji sam nego ranije, nazalost rekao bih i previse posto se sad cimam od nekih stvari za koje verovatno ne bi trebalo ali nema veze, bitno je da sam ponovo krenuo :)

Ako vidite nekog po Bg-u da vozi lagano u full opremi- taj sam :)

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

jos jedan dobronameran savet, ovih dana ima dosta kise, a na putevima ima mnogo rupa od teske mehanizacije (pogotovo ako ides u neka poplavljena mesta :) ), koje se ne vide kakve su kad ih napuni voda. Znam da znas za ovo kad vozis auto, ali motorom mozes vrlo lako da naje*es. Takodje i kolotrazi mogu da te bace samo tako...

Fala Goske ali tvoja briga je, za sada, nepotrebna :D

Po kisi ne vozim :) bar za sada...

Juce sam isao na posao motorom, danas najavili kisu i nisam uopste razmisljao- bus je bus...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja