Jump to content

Moto Zajednica

HONDA Silver Wing 400

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Zapravo i ja isto ali proslo je potpuno bezbolno. Mada me je taj isti hladni znoj oblio kad mi je na tehnickom rekao da mora da zove Ljerm. da kazu sta treba i kako treba, vec sam se video kako skacem s mosta. Medjutim eto, zvezde su mi naklonjene.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1511 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Nisu ti zvezde naklonjene, nego su ljudi odradili svoj posao po zakonu i onako kako treba. Bez da se prave pametni i tumace zakon po slobodnoj proceni. Molim lepo.

Verujem da je zakon i tako pisan. Da se postuje, a ne selektivno sprovodi jer rade nesposobni ljudi. Pljuni me, ali ti to u Nisu ne bi mogao tako iz prve da zavrsis. Ili bi osedeo dok zavrsis, ili bi ga vozio na crno. Nesposobni su ovde.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Nešo nisam pratio u temi, da li su ovi sundjerasti gripovi navučeni preko ručki? Izgleda odlicno inace

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Kako se steluju zadnje opruge? Vidim da ima obeleženo, ali nije kao na ostalim motorima. Ima li to efekta uopste kod Sw zbog velike težine nazad?

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9456 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Daaa, navuceni preko rucica i to ovih debljih (sa grejacima, rupica na levom sundjeru je za indikator jacine), ultra udobno i komforno, mekano i ne kliza ni malo!

Kupujem u 3t racing-u, Balosava.

Za amortizere postoji kljuc pod sedistem, takozvani "C" kljuc, ja svoje rukom okrecem, na max stoje (podeok 5, gledano od nazad)

Imam oko 110kg, taman mi je ovako :D 

IMG_20220604_135008.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 2

I da!

Sundjere potopim u mix vrele vode i sampona, navlacim polako, kruznim pokretom, deo do tega na gumenoj rucici oblepim selotejpom, da ne rasece sundjer..

Po navlacenju odlepim, tecnost se osusi i milina! :D 

Na par motora u nazad radim isto, svaki je put super osecaj u voznji.

Ahaa. Pa onda je isto kao i kod drugih, samo se oni granicnici ne vide. Nisam siguran da imam taj ključ, pokušaću i ja rukom...
Hvala..

Ee da.. Primetio sam da mi par puta u poslednje vreme nekako čudno pali, ne znam kako da objasnim. Upali on odmah, ali nekako drugačije. Čim stisnem taster, zavergla pola sekunde, ali nekako se agregat odmah startuje, onako momentalno pocne da sastavlja i onda digne obrtaje. Ne znam dal sam uspeo da objasnim, verovatno ne.. .
Ni meni nije jasno, pa ne mogu ni vama da prenesem..

Inace, kad palim, zavergla sekundu, čak i manje i odmah startuje na 1200-1300 obrtaja, kad je vruć. Isto tako i posle mesec dva nepaljenja, a ovako nešto mi se prvi put dešava.
Nije to uvek, uglavnom pali kako sam navikao, ali me malo buni sto se to desilo ne jednom, vec nekoliko puta u zadnjih mesec dana.
Ima li neko predstavu o čemu se radi?

@Zigi011 kada si vec tu, ti si bese ugradio malosi belu oprugu?
Prenesi malo utisaka molim te, sta se dobija a sra gubi u odnosu na standard.

Ja imam i springslider pod oprugom, bas me zanima ucinak nesto tvrdje opruge.
Hvala.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

• Drug član, 3641 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
On 3.6.2022. at 20:58, Zigi011 je napisao:

Zapravo i ja isto ali proslo je potpuno bezbolno.

Mene fascinira kako si uspeo da zameniš agregat a da ništa ne s*ebeš :) Ko velim, ja znam da promenim ulje, filtere, da čačkam oko CVT i poneke sitinice, a i tu ako si bez iskustva možeš da zezneš stvari samo tako... Svaka čast na poduhvatu!

• Drug član, 3641 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
On 4.6.2022. at 10:17, MaxiS je napisao:

Verujem da je zakon i tako pisan. Da se postuje, a ne selektivno sprovodi jer rade nesposobni ljudi.

Mali off. Ženina (trgovinska) firma organizovala nagradnu igru. Prva nagrada auto, za kupce. Auto dobila žena iz nekog sela, u Topoli treba da ga registruje. Urnisali su je! Vraćali je po FT1P jedno zilion puta. Totalno nepismeni i nesposobni službenici, nikad se falabogu nisu sreli sa takvim slučajem, a nemaju nameru da išta nauče...

Na kraju je morala da angažuje advokata koji im je pripretio da će sve da ih tuži i da im se nahebe majaka. Tek je tad prošlo.

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7
On 6/4/2022 at 10:17 AM, MaxiS said:

Nisu ti zvezde naklonjene, nego su ljudi odradili svoj posao po zakonu i onako kako treba. Bez da se prave pametni i tumace zakon po slobodnoj proceni. Molim lepo.

Verujem da je zakon i tako pisan. Da se postuje, a ne selektivno sprovodi jer rade nesposobni ljudi. Pljuni me, ali ti to u Nisu ne bi mogao tako iz prve da zavrsis. Ili bi osedeo dok zavrsis, ili bi ga vozio na crno. Nesposobni su ovde.

Salu na stranu, nesposobni su i ovde, sve zavisi na koga naletis. Zato sam i isao cak u Pancevo na tehnicki jer tamo znam vlasnike, ali ne da bi mi zavrsili nesto nelegalno vec upravo iz razloga sto znam da ce mi reci kako ZAISTA stoje stvari, a ne da me maltretiraju iz eventualnog neznanja. Covek pozvao nadlezne, oni rekli svoje, on uradio po tome i sve i redu. A ne ono cuveno "e gospodine ne moze to tako, morate......." nastavak dodati po zelji.

On 6/4/2022 at 4:45 PM, Predator016 said:

Ee da.. Primetio sam da mi par puta u poslednje vreme nekako čudno pali, ne znam kako da objasnim. Upali on odmah, ali nekako drugačije. Čim stisnem taster, zavergla pola sekunde, ali nekako se agregat odmah startuje, onako momentalno pocne da sastavlja i onda digne obrtaje. Ne znam dal sam uspeo da objasnim, verovatno ne.. emoji3.png.
Ni meni nije jasno, pa ne mogu ni vama da prenesem..

Inace, kad palim, zavergla sekundu, čak i manje i odmah startuje na 1200-1300 obrtaja, kad je vruć. Isto tako i posle mesec dva nepaljenja, a ovako nešto mi se prvi put dešava.
Nije to uvek, uglavnom pali kako sam navikao, ali me malo buni sto se to desilo ne jednom, vec nekoliko puta u zadnjih mesec dana.
Ima li neko predstavu o čemu se radi?

Ovo sam i ja primetio kod sebe odavno. Bez ikakvog reda i zakljucka. Isto upali odmah ali nekako drugacije nekad. Ja i ne obracam paznju al sad kad si spomenuo....

On 6/4/2022 at 8:00 PM, N.F.S. said:

@Zigi011 kada si vec tu, ti si bese ugradio malosi belu oprugu?
Prenesi malo utisaka molim te, sta se dobija a sra gubi u odnosu na standard.

Ja imam i springslider pod oprugom, bas me zanima ucinak nesto tvrdje opruge.
Hvala.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Vec sam i zaboravio, izneo sam bio utiske nakon ugradnje, ima gore u temi. Ali koliko se secam dobio sam bolji start iz mesta i bolji odziv na gas, brze uhvati. Nije sad to neka dramaticna promena ali se oseti, sad sam vec navikao pa mi je to default. Nema nuspojava, potrosnja ista.

8 hours ago, boza_kg said:

Mene fascinira kako si uspeo da zameniš agregat a da ništa ne s*ebeš :) Ko velim, ja znam da promenim ulje, filtere, da čačkam oko CVT i poneke sitinice, a i tu ako si bez iskustva možeš da zezneš stvari samo tako... Svaka čast na poduhvatu!

Hvala! Al znas sta je fora tu....kad gledas to sve tako razbacano i rastureno na gomili glava te zaboli i muka te uhvati kad pocnes da razmisljas kako ces to da sastavis, deluje kao nemoguce. Medjutim kad krenes nekako te sam posao vodi. Lupam- ugradis ubrizgavanje, ono te vodi ka cevima za gorivo, ugradis pumpu za vodu, opet te to vodi rashladnom sistemu, crevima...jedno vuce drugo. Opet mora da se ima neko znanje i poimanje mehanike, svest o tome kako cela stvar funkcionise. Pa malo servisno uputstvo, pa malo pokusaj i uspeh/neuspeh, 6x pregledas, vracas se nazad, proveravas srafove, dzekove, selne... Ima tu kriticnih momenata, razmisljas Jbt dal sam dobro nasadio vodenu pumpu na zljeb od uljne pumpe...psihicki je to krupan potez za nekoga ko to prvi put radi. Gumice su logicno stare i pretvorene u plastiku, to sam stavio novo da bih izbegao mogucnost pojave nekih curenja i spasao sebe duplog posla. Ali su me samo one kostale nekih 120e. Prilikom skidanja delove sam mudro sortirao i grupisao jer sam znao da ako sve pobacam u jednu kutiju naravno da necu znati koji sraf i deo gde ide. Najvise sam se plasio cvt-a, skidanje/vracanje zvona i tanjira varijatora. Jer za to treba alat bla bla, a nisam ga imao. Pa tu onda krecu improvizacije koje su najopasnije jer su idealna prilika da se nesto krupno sj..., mora dooobro da se promisli. Malo sam radio na svoju ruku, malo Dare dao savet...ispetljao sam uspesno i bez stete. Ali da je posao, posao je. I to ogroman! Tako da moze se uraditi bez iskustva ali trazi bas puno vremena i zivaca. Plastike i oklop narocito, to mi je bio najmucniji deo jer ima tacno odredjen redosled kako mora.

Promenio član Zigi011
  • Sviđa mi se 5

Pre 11 sati, Zigi011 je napisao:

dobio sam bolji start iz mesta i bolji odziv na gas

Ja evo pripremam jedan lep mod (bice fotke ovde :D ) kako bih otkrio koja je cvrstoca opruge za moju tezinu idealna.

Ako bih narucio npr. polini opruge centralne, probe radi, trebalo bi mi 110 eura, ne isplati se narucivati set za testove, a ako kupim jednu kopkace me kako rade druge :D

I tako, naruceno pravljenje podloski 

77x63x4/6/8mm (ovo poslednje je debljina).

Podbacivacu pod solju opruge gde je obelezeno, na donjoj je strani spring slider.  Tako se spanuje opruga a tanjiri drze jace kais (koji to bas i ne voli :D ).

Gde se obrtaji podignu blize piku snage (a to je negde malo iznad 6000 obrtaja) imacu okvirno saznanje koliko mi jaca opruga treba.

Jos razmisljam kako da snagu procentualno izrazim posto nemam referentnu vrednost snage opruge.

ggg.jpg

• Sviđa mi se 1

... da je na vagu sabijem (oprugu)u pocetnu vrednost (onoliko koliko je sabijena standardno) pa da je na istu visinu sabijam sa podloskama?

Tako cu znati koliko kila predopterecenja dodajem (pa i procentualno, a malossi bela je npr 13% jaca).

Jos da nadjem vagu koja nije staklena :D 

Opruga.jpg

Drustvo,

radove pauziram do daljnjeg, otudjio sam Hondicu, bilo mi je zadovoljstvo upoznati ovaj divno konstruisan sklop i druziti se sa vama!

Uzivajte, vidimo se na putu :takoje:

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1511 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Oho ho, oho ho. Znam jedan na kom ima dosta da se poradi :jee:

Nema da ti bude dosadno. Na kraju ce odustanes :lol:

Osma godina evo kako se ne vozim (sem po gradu) klinca "podizemo" sami, bez icije pomoci, svo je vreme tako (lepo i pametno) utroseno.

A zelim da se vozim, pecam... Bez da razmisljam o drugim stvarima, bice i to!

Za sada su mi ova srafljenja i lickanja veza sa motorom, to me ispunjava i tada sam sretan :D 

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja