Jump to content

Moto Zajednica

Mezler Gume - Da li Vam Se Ovo Cini Normalno

Recommended Posts

• Lovely jubbly, 903 postova
  • Motocikl: CB 1300

Krajem oktobra kupih za skuter novu zadnju gumu. Od tada sam presao 5500 km. Danas, dok sam se vracao sa suprugom kuci, guma je pukla. Kada sam se zaustavio ugledao sam ovaj prizor:

14312510422_084265d62b_c.jpg

Vozim vremesni skuter od 250 kubika. Od kada sam montirao novu gumu uglavnom sam se kretao autoputem. Da li se i vama desavaju slicne stvari :stabre:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 198 postova

Jesi li proveravao da li ti se okrece taj tocak u voznji ili se vuce po zemlji 1lol.gif . Koja je godina prozvodnje gume mozda to ima veze 0stabre.gif

• Podržavam 1

Jesi li proveravao da li ti se okrece taj tocak u voznji ili se vuce po zemlji 1lol.gif . Koja je godina prozvodnje gume mozda to ima veze 0stabre.gif

Rotira se, rotira :P Guma je proizvedena prosle godine.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Definitivno ti nesto nije u redu sa skuterom, vidi se kako se guma nepravilno pojela i to bas dosta leva strana vise od desne.

Definitivno ti nesto nije u redu sa skuterom, vidi se kako se guma nepravilno pojela i to bas dosta leva strana vise od desne.

Ova deformacija je usledila posle incidenta kao posledica pomeranja skutera na parkingu. Guma je pre bila simetricna.

• Ne silazi, 7539 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sta se to desilo na parkingu?

Meni ovo ukazuje na neku asimetricnost. Proveri lezajeve tocka i blokova.

Sta se to desilo na parkingu?

Kada sam probao da pomerim skuter guma se uvrnula na jednu stranu, zato izgleda tako "zguzvano" <_<

Meni ovo ukazuje na neku asimetricnost. Proveri lezajeve tocka i blokova.

Hvala, provericu ovo svakako.

Ubrzavas naglo? Kocis puno zadnjom?

Mozda bih ja i voleo da ubrzavam naglo, ali to ovj dedica od 19 leta i malo konja ne postize :moto3:

Zadnju kocnicu koristim umereno.

• drkadzija, 1229 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Guma kakva god po mom mišljenju na skuteru od 250 cm3 mora da traje duže od 5500km, e sada po slici mi se čini ili da je možde guma prepumpana ili da se izvitoperila/ iskrivila kao posledica udara u rupu ili nešto slično ili da se optika motora pomerila kao posledica rupe, ishabanih ležajeva, silen blokova ( u principu nemam pojma kako ceo taj sklop na tom motoru izgleda pa donosim zaklučak na osnovu prethodnih iskustava) ili nečeg drugog.....

U svakom slučaju greška na samoj gumi mi ne deluje kao uzrok već kao posledica nečeg drugog....

• Svrati ponekad, 198 postova

Da nisi vezbao za spidvej 0stabre.gif . razumem da se ´´ukockasti´´ guma ali ovo... Sta se desilo s proslom gumom , jesi bio kod nekog vulkanizera da pitas

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Honda cbf 600

Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana....

Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere.

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

A gde je šara po sredini? Što reče machinori ovu gumu je odavno trebalo promeniti. Dobro si prošao.

Da li je normalno takao brzo da se potroši...zavisi od kvaliteta, vrste gume, načinu voznje, podloge na kojoj se pretežno vozi itd itd.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ljudi, koliko sam razumeo coveka guma je simetricna ali, obzirom na to da je sada prazna, bez vazduha, izvitoperila se prilikom preparkiravanja zato sto je izduvana....

Druze, nesto nije u redu sa gumom, najbolje ti to reklamiraj, verujem da ce prihvatiti nakon provere.

Upravo tako. Em se vidi da je ravnomjerno potrosena, em je covjek (herman) to jos extra naglasio.

Meni jedino sto pada na pamet je da su neke mekane (trkace) pa da su se jednostavno potrosile.

Koje Mezler Gume su u pitanju?

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ko da mu prihvati reklamaciju na ovako potrosenu gumu ??? Jel bi mu ti prihvatio da si prodavac ?

• Vikend motociklista, 676 postova
  • Motocikl: Honda pantheon 125..

Metzeler opet..ima na forumu tema od prosle god gde je coveku pukla na 200kmh..

• Svrati ponekad, 262 postova

nesto nije u redu sa geometrijom , ili nije bio propisan pritisak vazduha u pneumatiku - po mom skromnom nisljenju i jedno i drugo je u pitanju , svakako se ovo nije desilo bas odjednom...

• drkadzija, 1229 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

@ Spajk: Dugo na svojim motorima vozim Metzeler-e i nikada nisam bio nezadovoljan ali ono što sam primetio da su recimo gume iz 2011 "Made in Germany" a 2013 "Made in China". Razumem da je kontrola kvaliteta ista ali ipak kontam da komponente ugrađene u gumu nisu u dlaku iste.... no i dalje sam mišljena da guma sam po sebi nije uzrok ovoga što se desilo....

Pre svega zelim da vam se zahvalim na kolegijalnost, zelji da ucestvujete u ovoj temi i pomognete :zdravo:

Mislim da nam nisi sve rekao?Ovo je nemoguce..Za 550'0km...

Mozda sam nehotice preskocio neki bitan detalj. Sada cu probati da budem opsirniji.

U svakom slučaju greška na samoj gumi mi ne deluje kao uzrok već kao posledica nečeg drugog....

Ovo je stvar koja i mene brine :zbunjen:

Da nisi vezbao za spidvej 0stabre.gif . razumem da se ´´ukockasti´´ guma ali ovo... Sta se desilo s proslom gumom , jesi bio kod nekog vulkanizera da pitas

Nesto mi govori da bi ovo mogao da bude kljucan detalj u ovoj prici.

Koje Mezler Gume su u pitanju?

Na zalost ne znam tacnu oznaku Mile u ovom trenutku. Bas gledam na racunu ali ne pise, a skuter je odvezla slep sluzba u depo do ponedeljka. Kupio sam je jer je bila jedina u toj velicini koju je vulkanizer imao u tom trenutku u skladistu. Sve druge su trebale da se porucuju i cekaju. Cinila mi se kao potpuno klasican model :neznam:

Nisam otvorio ovu temu da bih se zalio na lokalnog prodavca guma ili na brend. Otvorio sam je jer na ovom skuteru cesto putujem sa suprugom i posle jucerasnjeg incidenta postao sam zabrinut za nasu bezbednost. U trenutku defekta vozio sam izuzetno sporo, oko 30 km/h, jer smo uzivali u pogledu pored jezera. Da sam isao brze sve se verovatno ne bi zavrsilo tako dobro.

Skuter sam uzeo, proslog proleca, od jednog poslovnog saradnika, sa navodno predjenih 19500 kilometara. Ovo mu je uvek bilo 4. ili 5. vozilo u kuci. Bio je drugi vlasnik i skuter je bio u njegovom posedu oko 14 godina. On nije vican voznji dvotockasa. Pao je par puta sa njega. Po njegovim recima u pitanju su bila blaza proklizavanja. Zadnje 4 godine ga nije ni registrovao ni vozio.

Pre tehnickog pregleda skuter sam odvezao na servis. Zamenjeni su akumulator, ulje, svecica, pogonski kais ... Gume nisu menjane. Iako su bile stare oko 15 godina izgledale su solidno.

Posle predjenih 9000 kilometara zadnja guma je propala na gotovo identicno kao ova na slici. Verovao sam da je guma ostecena u toj meri jer je bila mnogo stara. Vulkanizer ju je zamenio, bez mnogo komentarisanja, i montirao mi ovu novu Mezler. Prednja je i dalje fabricka. No ova Mezler, kao sto vidite na slici, posle samo 5500 km, je u jadnom stanju, i ono sto me najvise brine unistena je na gotovo identican nacin kao i prosla :stabre:

Odrzavam ovaj skuter sam i vodim racuna o servisnim intervalima. Pridrzavam se upustava koje je propisao proizvodjac. Pre 3 nedelje, kada je na satu bilo manje oko 1500 km, proveravao sam ispravnost pogonskog kaisa. Tom prilikom primetih da je guma mnogo potosena posle predjenih samo 4000km. Iako mi je to izgledalo zabrinjavajuce nastavio sam da vozim jer nisam video vidne tragove ostecenja na gumi.

Vozim ovo 'prometalo' skoro svaki dan. Putne bzine su oko 70-80 km/h a na auto putu do 100 km/h. Naglo kocim ili ubrzavam samo ako je to bas neophodno, a to se ne desava mnogo cesto.

• Svrati ponekad, 262 postova

ne verujem da je do pneumatika - jer je i prethodni stradao na gotovo identican nacin. da nije pri nekom od par proklizavanja prethodnog vlasnika doslo do nekog udarca i deformiteta zadnjeg tocka ili viljuske..?

ne verujem da je do pneumatika - jer je i prethodni stradao na gotovo identican nacin. da nije pri nekom od par proklizavanja prethodnog vlasnika doslo do nekog udarca i deformiteta zadnjeg tocka ili viljuske..?

On mi je rekao da su u pitanju bila laksa proklizavanja a popravke samo kozmetickog tipa. Sad' ko ce ga znati Vlado :neznam:

Motor je inace prilicno stabilan. Dobro se ponasa u krivinama. Imao sam pre problema sa podrhtavanjem kormana, ali kako sam skinuo kofer i sredio prednju kocnicu ti problemi su nestali.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja