Arakis 5771 Napisano Avgust 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Čitam komentare i svi nešto pominju doček i brzi kraj ove Vaše avanture...iz iskustva znam da je poslednja etapa uvek najteža a ova vaša "mala" etapa od 2500 km uopšte nije naivna. Budite zdravi i veseli i obradujte nas svojom sigurnom vožnjom i srećnim dolaskom u Beograd, to je sad, posle silnog putešestvija najvažnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Avgust 25, 2014 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko vam viza istice,moracete da izadjete bar do Belorusije,tamo ostanete par sati pa natrag u Moskvu.Drugo resenje je da u imigracionom odeljenju unapred prijavite da vam kasne motori i da ce te prekoraciti boravak.Sve je to jako stresno i zelim vam da sto pre okoncate nimalo prijatne okolnosti.Bog neka vam pomogne! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Avgust 26, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Neke ljude mozda mogu da pozovem da nesto pokusaju da pomognu ako bude bilo potrebe. Doduse, kakvi su Rusi, nikad se ne zna da li ce uciniti obecano, ali... Samo javite na vreme da li i kakva je pomoc potrebna. U zdravlje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Avgust 26, 2014 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Samo jedna napomena... Nekoliko ljudi,meni nepoznatih me je kontaktiralo sa željom da idu na taj doček. Nemoj da se ljutite! Ja lično ne bih da idu ljudi koje ne poznajemo,a opet Mimi mi je naglasio da on NE ŽELI nikakve ceremonije niti spektakle. (Iskreno,malo me je zajebao pošto sam ja već rezervisao ozvučenje i agregat za postavku na Mađarskoj granici,a Željka sam poslao u Tursku da nađe adekvatne trbušne plesačice) U prevodu ide nas nekoliko najbližih(20-tak motora) da ga zajebavamo i podsetimo kako zvuči naš jezik u originalu. A i slanina je teška pa da podelimo teret. Slika će biti!I Mimija na njima. Inače našli smo i mađarskog prevodioca sa motorom. Dolazi i on! Prav je put pa mu neće teško pasti. P.S. Javlja mi se nedelja ili ponedeljak... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 26, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iščupali smo motore danas, ipak. To je duža priča, no sada su kod nas , opet smo gospodari sopstvene sudbine! Sutra krećemo iz Moskve, ako je i stolice dosta je vala bilo, vreme je da se kreće. Mimi najkraćim putem na doček , ja prvo malo do Rige i baltičkih zemalja. Biće neobično, moram da priznam, posle sveg ovog vremena voziti sam, moraćemo da se priviknemo.. Srećan nam put! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Avgust 26, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da su motori vraceni neogrebani Ovo ce vam sada biti voznja kao nama do Budimpeste Srecan vam povratak u Evropu i kuci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 26, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ceo dan drndanja po moskovskoj saobracajnoj guzvi, ali sve sto je planirano, uradjeno je... Motori pristigli bez ostecenja. Bili su tako dobro upakovani, da se petoro ljudi patilo pola sata kako bi ih raspakovali... Pojurio sam kod vulkanizera kako bih vratio gume koje su skinute u Dushanbeu, pre Pamira. Zamena guma uradjena veoma brzo i strucno. Cena - PRAVA SITNICA (Alan Ford ), trichavih 4600 rublji (95 evrica ). Kad se tad nisam prevrnuo, nikad necu...Pitaju me sta cu sa starim gumama? Pa bacajte ih, naravno!!! Kaze, jos 1000 rublji (20 evrica )...More, davaj ih ovamo, trebaju mi kuci umesto saksija ...I tako, kada padne noc, prosetacu malo do obliznjeg kontejnera ... A onda, sledi pranje i sminkanje. Koliko? 200 rublji! Dobro, nije strasno. Zasluzio je stvarno. Zadnji put je opran, cini mi se jos u Almatiju (Hebote, ako ne gresim da je Almati u pitanju, onda je to oko 8000 km voznje i 9500 km vozom!!!). Skinem kofere, kad kaze ovaj jos 100 rublji za pranje kofera! Mooooliim??? Vratim ja lepo kofere na motor, i terao sam ga da se zavlaci skroz ispod kofera, da iscacka i ono sto moze, i sto ne moze. Naravno, sa sve koferima i za onih prvih 200 rublji ...Oni ce samnom . Mozda sam sis'o vesla, al' nisam pusio camac . Ranom zorom, Boze zdravlja, ujutro za Minsk 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 26, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Heh, zato je moj skuter ostao prljav. Preostale rublje vojnički isplanirane, nije ostalo mesta za pranje po moskovskim cenama . Inače, cene u Moskvi u pojedinim trenucima zaista zaslužuju jedan osrednji esej . Kao i luksuz koji ovde možete videti (kod Ritz-Carltona pre neko veče vidim Bentli, ista boja kao moj auto , priđem da pogledam, a ono pored njega - u istoj boji, sa istim početkom reg. tablica (!!!) - još šest, da dobro ste pročitali - još 6, najnovijih Audija A8, za obezbeđenje, na moj začuđeni izraz lica objasni mi crni portir). Moskva... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 26, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od ovih sljakera, pre nego su raspakovali ovaj "Burago", pita, koji je bre ovo motor, ovako ogroman (svi koferi, torbe i rezervne gume na njemu)...Svasta, pa Goldwing, vidis valjda! Kolko dengi? Davaj milionce rublji na nevidjeno i teraj 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 26, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jbt, stvarno su više ličili na automobile, to mi je bila prva misao danas. Kad' smo ih terali da ih zaviju ovako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Avgust 27, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto zavrsava ovo putovanje, ali moram da priznam, bilo je zaista lijepo putovati sa vama I nemoj da zaboravis da jos nisi zavrsio putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 27, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mimi krenuo, krećem i ja polako. Odvratno vreme danas, kiša, hladno, muljavo. Taman da se vratimo u ritam... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 27, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav iz Minska 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4699 Napisano Avgust 27, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa jes' ti premestio GS-a u neki avion Kad pre? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 27, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo oko 7h, a put dobar, sirok i prav, van naseljenih mesta. Jedini problem sto sam se skocopizdio od hladnoce, a mrzelo me da stajem i tumbam po stvarima da bih se obukao. Tresao sam se ko da radim na jednom cilindru 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 27, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo oko 7h, a put dobar, sirok i prav, van naseljenih mesta. Jedini problem sto sam se skocopizdio od hladnoce, a mrzelo me da stajem i tumbam po stvarima da bih se obukao. Tresao sam se ko da radim na jednom cilindru Ipak se ti nisi dovoljno skocopizdio, cim te mrzilo da se oblacis. Znaci jos nisu izmislili radare u (Belo)Rusiji, posto cijenim da ti je prosjek bio iznad 100, a morao si nesto i usuti tu i tamo? Ili si vozio slalom izmedju pendreka? ( na 0:07) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 27, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stigao i ja, pred granicu sa Letonijom, dosta bilo za danas. Jutros po Moskvi očajna kiša, hladno, baš onako mizerno, a MKAD (obilaznica) zakrčena kao da sam opet, Bože sakloni , u Istambulu. Čekao do 12 da malo popusti, mrzelo me iz toplog kreveta napolje , pa kada nije, šta ću, na motor... Posle jedno 170km mizerije čak je na momente bilo lepo i pomalo sunčano, inače je ovaj M9 jako lep za vožnju, sve vreme brezove šume. Kada je opet počelo da pere svojski, a temperatura pala ispod 10C odlučih da sviram kraj. I onako je plan da u Rigu stignem u četvrtak, a i preregulisana EU može da sačeka još jedno veče... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 27, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ipak se ti nisi dovoljno skocopizdio, cim te mrzilo da se oblacis. Znaci jos nisu izmislili radare u (Belo)Rusiji, posto cijenim da ti je prosjek bio iznad 100, a morao si nesto i usuti tu i tamo? Ili si vozio slalom izmedju pendreka? Vozio sam uglavnom oko 120. Imao sam cak 2 krivine na celom ovom potezu , ali ni tu nije bilo potrebe da se ide sporije..Pandura je bilo ali blicaju ljudi pa malo usporim. Mada, cini mi se i da je ogranicenje na ovom M putu uglavnom preko 100km/h, ponegde i 120...Niko me nije zaustavljao, a zaustavljao sam se mozda 3 puta po 15-20 min... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Avgust 27, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci, sretan povratak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Avgust 27, 2014 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Znaci jos nisu izmislili radare u (Belo)Rusiji, posto cijenim da ti je prosjek bio iznad 100, a morao si nesto i usuti tu i tamo? Ili si vozio slalom izmedju pendreka? Tipične zapadnjačke predrasude o slovenskim "demokaracijama" ...... A šta li Lukašenko misli o Zapadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Avgust 28, 2014 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav iz Krakowa 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 28, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Avgust 29, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav iz Panceva! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Avgust 31, 2014 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mimi!!! Kraj!!! Mašem ti iz Jurmale, sa Baltika: 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 31, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Hoce li biti kompletan putopis kada se vratite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...