Anton slo 42 Napisano Maj 13, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Tenerife Evo kratkog foto tripa sa Tenerifa - to je največi otok u sustavu Kanarskih otoka - u martu ove godine. Pošto je malo daleko, da idemo svojim motorima morali smo uzet rent a moto. Pa kad več rentujemo motore neka budu pravi, tako da u međuvremenu napravimo jedan duži test od četiri dana i 1100 km na BMW R 1200 GS. Jutro u Adejama, garaža Canarian moto rent. Motori spremni, puni rezervari a sa kacigama je bilo malo više komplikacija jer ja nosim XL pa tako velike i ne posuđuju. Sjeverna strana otoka ima temperature kao kod nas na cjelini. Niske temperature i snjeg na visinama iznad 1500 metara. Po savjetu domačina da se moramo i izgubiti, da bi doživjeli otok u pravoj slici to smo uradili več prvi dan. Najmarkantnija zgrada u Santa kruzu je sigurno Auditorijum. Pauza uz obalu bez skidanja kaciga zbog jakog vetra i morske vode u vazduhu. Kakva sreča, meni ne treba iči u Ameriku, da vidim Las Vegas. Kakav napredak: i najmanji avanturistički potevi su asfaltirani……bili davno. Pod vulkanom nema trave. Ispod borova je crn vulkanski pesak i ništa drugo. Putevi su fantastični. Kao da su ih napravili samo za bajkere. Kao Dolomiti, a možda i bolje. Krasne krivine i lepa priroda, more, brda. Najlepša plaža na otoku. Pjesak su doveli iz pustinja Maroka. Malo sunčanja i hvatanja toplote pre uspona u brda. Veliki stari krater vulkana. Čovjek dobije utisak da smo posjetili neki drugi planet. Pa kad smo več tu u dobi karnevala posjetili smo i njihov šou u Santa kruzu. To je drugi največi karneval posle Ria. Evo mene starog hondaša. Ajde slikajte me na Bavarcu. Majke mi, zaista je dobar. Vulkanski pesak je lagan pa ga ponese jak vjetar sa plaže sto metara visoko na put. Uf, umesto ograde kaktusi. Krasan asfalt bez rupa a guma hvata sto posto kao na pisti. 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Maj 14, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Super... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 14, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bas si mi zagolicao mastu...Nikada o Kanarima nisam razmisljao kao o moto destinaciji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Maj 14, 2014 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Super Anton, nesto sasvim razlicito Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Maj 14, 2014 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moze malo slikovitiji opis i vece slike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Maj 14, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Bas si mi zagolicao mastu...Nikada o Kanarima nisam razmisljao kao o moto destinaciji... Ni ja nisam. Meni je bila od uvjek želja da posetim Madeiru. Ali u januaru je dobila moja majka u dar kao neku reklamu tjedan dana boravka u apartmanu na Tenerifima. Pa ako nebih ja iskoristio nebi niko.Tako sam zamjenio Madeiru za Tenerife i nije mi žao jer je to puno veči otok sa više puteva, sličnom prirodom ali i sa više turizma. A ono o večim slikama moram još malo da potreniram . Evo baš sam našo upute. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Moze malo slikovitiji opis i vece slike? Pa ne ide mi baš pisanje na srpskom. Izvinjavam se. A slike ču još dodati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Maj 14, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bogami lepo - retka moto destinacija za videti - daj još malo fotki ako imaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Asfalt je napravljen iz veoma oštrog vulkanskog materiala, gume drže ludo dobro, ali svkog dana ima manje profila. Put u Masku. To je najslikovitije selo na otoku a do njega vodi uzak put. Sve bi bilo u redu ako se nebi autobusima gurali u brda. Medane je raj za kajtere i ako ima temperatura mora 17 stepeni. Pored auditorija u Santa kruzu ima valobran iz kamena koji su poslikani sa portretima poznatih ljudi, uglavnom muzičara. Pogled na vulkan Testna vožnja - motor je na kraju dobio odličnu ocjenu Paela, nacionalno jelo, za moj ukus vrlo dobro. Ulaz u Masku. Neki su se kupali ali meni je bilo u moto opremi baš prijatno bez vručine. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Maj 14, 2014 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan U jednom nasem starom, ali veoma popularnom filmu, jedan od glumaca je rekao " I tata bi sine....." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 14, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/11244-kako-postavljati-fotografije-na-forum/page__st__20__p__1459562#entry1459562 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...62#entry1459562 Treniram, treniram, samo mi još malo fali....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 14, 2014 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo,svaka cast. Evo mog putopisa sa Tenerifa,izuzetno iskustvo! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/56278-zimske-carolije-sa-kanarskih-ostrva/page__hl__kanarska+ostrva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8566 Napisano Maj 14, 2014 Drug član, 384 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Za desetku izbor destinacije, a i za slike, A i za prasiće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Maj 15, 2014 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan sjajno... bas dobra ideja za posjetu. koliko je para iznajmljivanje motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 15, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan sjajno... bas dobra ideja za posjetu. koliko je para iznajmljivanje motora? Cjena ovisi od modela motora. Od 70 € za jedan naked ili ranga Transalp pa do 120 € za GS sa svim osiguranjima. Kaucije ne treba platiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 15, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Фино путовање! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...