castor 384 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo moje kalkulacije. Nije mi cilj nikakav da zaradim, tako da... LM, motor je plaćen 5300, što je u ovom slučaju krajnje irelevantno. Gledao sam radi cijena na motoberzi (samo jedan motor, 4500 eura + carina (5%) i dinkić (18%) = 5575 eura, motor jeste 2007. godište, ali je baš polupan, što se ne vidi najbolje na priloženim slikama na motoberzi, ali se vidi na matičnom oglasu firme), na mobile.de (najjeftiniji u vjerovatno savršenom stanju je 4400 eura, pa onda carina i dinkić, pa dođe na 5450 eura) sam našao nekoliko komada (51 tačnije), 2005. godište, sa kilometražom između 10 i 20k kilometara. Dakle, da neko uzme i taj najjeftiniji, plati carinu, porez, ležarinu na carini (ne znam kolika je) i transport (kako čujem oko 200 eura), cijena izađe na oko 5800 eura. I to je kalkulacija za sve motore bez uračunate registracije koja je oko 150 eura. Tu sad dolazi na red ona cifra koju sam ja platio. Znam da mogu da idem sa tom cifrom (pošto me je motor izašao 5450 sa registracijom), pa da imam lufta da spuštam cijenu. Ipak, odlučio sam se da idem na okruglo 5000 eura koji će da budu fiksni, a ako baš zapne za 100 eura da ga prodam, neću žaliti, već ću ga prodati za 4900. Eto, znate kalkulaciju, znate razmišljanje, ajde sad mi pomozite da ovo preraste u oglas koji će da proda motor, a ne da ga prepravljam u beskonačnost. Pozdrav. PS: I hvala, naravno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 8, 2008 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto si onda uopte pitao ? Ma samo napred ako si tako odlucio, kad se ozenis od novog motora nema nista, mozda ti je ovo jedina prilika u zivotu da kupis nov motor, a novo je novo, steta sto svi ne mozemo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan A sto da se zeni, nije lud ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Februar 8, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Eto ga, potvrda mišljenja u posljednjem trenutku. Aca-pn pogodi u posljednje zrno pijeska. To je bio jedan od "onih" razloga zbog kojih to želim da uradim. I kako da ne pitam, pa moram da potrdvim svoju dijagnozu... ;D ;D ;D A ženiti se moram jednog dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan castor-e, video si na prvoj strani da sam napisao da bih ja uradio kao i ti. Veruj mi, putpuno isto razmisljamo. A to lud ili ne, to i mene ceka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeka 0 Napisano Februar 9, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Gudurica kod Vrsca Prijavi odgovor kao problematičan Castore sad procitah post i reci cu ti moje misljenje. Evo ovako: Tebi ustvari nije bio poterban savet,jer ti si vec odlucio i pre nego si otvorio temu,ali ono sto je kod vecine od nas problem ili neznam kako da ga nazovem...nebitno. Svi mi kad trrazimo savet i pomoc od drugih, a vec unapred u dubini duse znamo odgovor i nama je u stvari potrebno ubedjivanje. Ubediti sebe da necemo pogresiti i pored svakog racionalnog resenja uvek ce ti biti zao sto nisi probao. Zato samo napred podrzavam te. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Februar 10, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, oglas je postavljen. Ako znate da neko kupuje motor, znate gdje da ga uputite. ;D Wish me luck! Pozdrav svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Februar 11, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan lepsi je crni,gledaj ga i jedi se ha,ha,ha! salim se nije ti lako burazeru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 11, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Castore sad procitah post i reci cu ti moje misljenje. Evo ovako: Tebi ustvari nije bio poterban savet,jer ti si vec odlucio i pre nego si otvorio temu,ali ono sto je kod vecine od nas problem ili neznam kako da ga nazovem...nebitno. Svi mi kad trrazimo savet i pomoc od drugih, a vec unapred u dubini duse znamo odgovor i nama je u stvari potrebno ubedjivanje. Ubediti sebe da necemo pogresiti i pored svakog racionalnog resenja uvek ce ti biti zao sto nisi probao. Zato samo napred podrzavam te. pozz E upravo tako. Kad sam procitao naslov teme, ja mislio negde gori nesto (ne daj Boze). Svasta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi lako, ali ako i kad prodam mašinu - stvar je riješena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...