Jump to content

Moto Zajednica

Dostavna vozila u saobracaju

Recommended Posts

• Drug član, 2143 postova

Dakle, dostavna vozila, uglavnom vlasnistvo firmi-nasarana znakovima i natpisima firme cije su vlasnistvo, krecu se od najmanjeg Poly pick-upa pa do ogromnih kombija. Uglavnom ih voze klinci, neizivljeni , nezreli i nervozni.

Moja iskustva sa njima su strasna, kako na motoru tako i u kolima,  ne postuju ni minimum propisa, signalizacije, vozila su uglavnom kasko osigurana pa ih bas briga za posledice.

Komentari ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

upravo tako, dobro ovi skuplji, tu se takvi vozaci  kao sto si ih opisao malo i plase stete, ali zastava poli pikap...!!! Nema tog koji ima sve coskove i branike. Opasnost po svakom kriterijumu.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Uglavnom losa iskustva, narocito u BGu... Ljudi su po ceo dan u saobracaju, mozda i vise nego taksisti, a imaju manje odmora od taksista, plus utovar-istovar a za manje pare od taksiste... tako da ako su taksisti losi, ovi su jos gori...

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Hello , a jel to neki "Topalovic" model ?

;D ;D ;D ;D ;D

Imaj poshtovanja...takav je isti prevezao nasheg i Vashe predsednika na poslednje konachishte!  ;D

Hello , a jel to neki "Topalovic" model ?

;D ;D ;D ;D ;D

Imaj poshtovanja...takav je isti prevezao nasheg i Vashe predsednika na poslednje konachishte!  ;D

Yo, Slobin je bio mnoooogo lepshi. Ovaj gore je izgleda za masovne varijante...

post-621-12878993433364_thumb.jpg

• Zainteresovan, 981 postova

Stvarno su stoka najgora... ;D ;D ;D

Pogotovu ovi sa velikim konbijima i natpisom firme... ::)

Sta znam ja recimo imam strah (opravdani) od privatnih autobusa. Zanimljivo, od drzavnih ne ali braca sarac, banbus & co skoro uvek.

taj slobin poslednji taxi  je zavrsio kod jednog grobara u svilajncu,posle je protad nekom slobinom ljubitelju,

Ja bi ga stavio na eBay , na aukciju pa da vidimo koliko ima ljubitelja u svetu.....

;)

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ma nije to nista, one medjugradske Laste imaju najnenormalnije vozace. Kada ih vidim otvorim cetvoro oci. Presecanje i preticanje u krivini su im ko dobar dan.  >:(

• Drug član, 1372 postova

Ma nije to nista, one medjugradske Laste imaju najnenormalnije vozace. Kada ih vidim otvorim cetvoro oci. Presecanje i preticanje u krivini su im ko dobar dan.  >:(

A tek oni iz Autosaobracaj Herceg Novi ja mislim tako da se zovu nikad ni jednim busom nisam brze stizao na more cak mi interesantno kad pocnu da ga gaze i preticu po kanjonu Morace ;D. Putovao sam jednom sa Nisekspresom i nikad vise, putovao sam do Bijele vise od 14 sati

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere

Slazem se u potpunosti, ali...

Moramo tako da vozimo jer nikada ne bismo zavrsili posao i nahranili svoje porodice.

Recimo, danas sam imao 50 radnji. Presao 250 Km. U svakoj se zadrzao oko 5 min. U svakoj 5-oj me smarali na kasi da cekam. itd. itd.

Jedini prostor za ustedu vremena je

vozi kao da si sam na ulicama

Znaci, niti sam mlad, niti neizivljen, nego me muka natrerala da tako vozim.

Ima tu i idijota oko 50% vozaca, koji niti znaju da voze niti znaju propise... Da ne smaram vise, zao mi je sto je tako ali kada bi smo imali radno vreme niko ne bi krsio propise. Ovako juris da zavrsis bar za 12 sati rada

Imamo tahografe i zbog njih ne prelazimo 80 Km/h ali ne vozimo ni sporije od toga iz gore navedenih razloga.

Dajte predloge kako da se vozi i prenecu kolegama.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Slazem se u potpunosti, ali...

Moramo tako da vozimo jer nikada ne bismo zavrsili posao i nahranili svoje porodice.

Recimo, danas sam imao 50 radnji. Presao 250 Km. U svakoj se zadrzao oko 5 min. U svakoj 5-oj me smarali na kasi da cekam. itd. itd.

Jedini prostor za ustedu vremena je

vozi kao da si sam na ulicama

Znaci, niti sam mlad, niti neizivljen, nego me muka natrerala da tako vozim.

Ima tu i idijota oko 50% vozaca, koji niti znaju da voze niti znaju propise... Da ne smaram vise, zao mi je sto je tako ali kada bi smo imali radno vreme niko ne bi krsio propise. Ovako juris da zavrsis bar za 12 sati rada

Imamo tahografe i zbog njih ne prelazimo 80 Km/h ali ne vozimo ni sporije od toga iz gore navedenih razloga.

Dajte predloge kako da se vozi i prenecu kolegama.

Voziti brzo nije problem dok se drze oci otvorene i vozi bezbedno, daju migavci, itd..

Jednostavno neko je savladao azbuku u saobraćaju, neko još srče, a neko je nepismen i pored pečata u dozvoli...

Nikada nisam generalizovao stvari ali postoje beli privatni mini busevi po gradu i njih se svarno klonim, a kad ga obidjem gledam u retrivizoru da li ima nameru da me obori ili ne, dok recimo mnoge kamiondžije i vozači gradskh buseva mogu da služe za primer ostalim kolegama u saobraćaju. Ipak ti ljudi imaju odgovornost da prevezu stotinu duša na svoja radna mesta itd... pa nastojim da ih propustim u svakoj situaciji. Meni je na motoru ipak daleko lakše po gužvama, a pogotovo kad vidim kroz umazano staklo gomilu zgužvanih lica kako se umorno vraćaju sa posla, nemam srca da budem toliko bezobziran da im još sviram kada pokušava da se uključi u traku, a ja ću već na sledećem semaforu da ga obidjem i ostavim u istoriji...

U par rizičnih situacija u kojie sam nažalost zbog svoje lude glave dospeo, imao sam sreću da naletim na profi vozače zbog čijih reakcija i postupaka  mogu da samo da zahvalim što sada ovo kucam...

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

He, he, he...

Znam i ja poneki put da vozim dostavno vozilo (Peugeot Expert 1.9 Turbo D)

Picture608.jpg

Picture607.jpg

Picture606.jpg

A kakav sam vozac, mozda najbolje govori podatak da su mi u ovaj kombi do sada dva fomurasa uleceli sa svojim motorima.

Zato... izbjegavajte me kada vidite da sam nauruzan sa ovim...

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Kombiji i gradski busevi su katastofa ne samo iz pozicije motora već i iz pozicije auta. Dnevo provodim za volanom 10+ sati pa vidim čudo jedno stvari. Mada ni mi motoraši , pogotovo nazovi motoraši nisu zlato, pod tim mislim na likove koji izmedju semafora sa sve devojkom nazad a oboje bez kacige i bilo kakve druge opreme zadnjače i još da su hrabri dokazuju proletanjem kroz crveno. I nevidim potrebu "puniti" prvu, drugu,treću po gradu. Ako neko u ns bude imao problema sa vozilima "naš"-eg taxija nek mi se javi na mail ili tel. sa tablicama ili komunalnim brojem vozila i vremenom kad se problem desio i mi ćemo to dalje rešiti GARANTOVANO.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja