tihi.ue 0 Napisano Maj 4, 2014 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sevojno Motocikl: suzuki gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Od pre par dana sam vlasnik motora iz naslova teme i registrovao sam se na forumu u nadi da cu naci dosta korisnih informacija. Odmah da kazem da mi je ovo prvi motor sa menjacem (do sada sam vozio skutere poslednji je bio piaggio liberty sa kojim sam bio prezadovoljan). U pitanju je yamaha 1995 godiste u dobrom stanju (slike cu postaviti za koji dan dok se vreme prolepsa i dok ga natenane uglancam). Na motoru su novi lanac i lancanici, gume takodje... Posto mi je prethodni vlasnik rekao da bi za odprilike 2K km trebalo da odradim servis zeleo bih da vas pitam sledece: 1) Koje ulje da sipam i koji viskozitet 2) Na koliko km se po specifikaciji motora radi servis 3) sta da koristim za pranje lanca a sta za podmazivanje i na koliko km to da radim? Takodje bih voleo da cujem vasa misljenja o ovom modelu. Ono sto sam uspeo u pretrazi da pronadjem uglavnom su komentari pozitivni. Inace na motor sam se vec navikao za ovih 4-5 dana sam presao oko 600 km i utisci su krajnje ok motor je veoma lak za voznju iako sam opet ponavljam totalni pocetnik sto se tice menjaca. Unapred hvala i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11144 Napisano Maj 4, 2014 Hronični Motociklopata, 7605 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan pretrazi malo forum, ima par tema o ovom motoru, ulje menjas na svakih 5-6000km Ja perem lanac sa sredstvom "Akra K2" koje ima na Nis pumpama, a za podmazivanje imas sprejeve ,to u svakoj moto radnji ima, ja podmazujem lanac svakih 300-tinak km i sa svakim drugim podmazivanjem ide i pranje Evo link gde imas dosta korisnih podataka http://www.louis.de/_10ae7d3db4ac071521153066a27f9e0a53/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=4EB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tihi.ue 0 Napisano Maj 4, 2014 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sevojno Motocikl: suzuki gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Za taj k2 mi je rekao I jedan drugar. Sutra cu da svratim da ga kupim. Hvala Sent from my Q5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Maj 4, 2014 Zainteresovan, 502 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Moj predhodni motor je bio XJ600S 2002, samo reci hvale za taj motor, odlican za pocetnika i za duza putovanja, mali potrosac, pouzdan, lako upravljiv jednom recju sve najbolje. Od ulja sam sipao Motul 5000, i menjao ga na 5-6000 hkm. Za podmazivanje lanca sam u pocetku koristio ulje SAE90 i na svakih 300 km mazao, za pranje ne treba nista samo voda pod pritiskom spere prljavstinu sa lanca, kasnije sam ugradio automatski podmazivac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...