Satelis 16825 Napisano Januar 29, 2023 Integrisan, 9535 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Džim Džarmuš je napisao: Polazim od činjenice da prosečan skuteraš vozi maksimalno 5000 km godišnje. Ovde malko gresis, pre bi rekao da je to minimalna km za prosecnog skuterasa. Skuteri se arce svaki dan kuca-poSo + ako se na to doda vikend tura, lako se dodje da je prosek 10-15K po sezoni. Pre 7 sati, Džim Džarmuš je napisao: Takođe bi mi bilo interesantno kad bi @Satelisuporedio tehničko rešenje(kad nađe vremena) prenosa kod honde forze 750 Ne mogu se porediti ova dva resenja, zajednicko ima je finalni prenos (lanac). SYM-a moze se porediti sa ostalom bratijom koji imaju prenos sa radilice na CVT pa sa CVT-a na menjac (lamele kao kod klasicnog bajka) pa sa menjaca preko lanca, reduktora ili kaiša na točak. Kod Force ili Integre ili NC ili CTX ili VFR ili Cross Tourer-a ili Afrike, Rebel, GWing, NT, X-ADV (modeli sa DCT menjacem) prenos sa radilice ide na (duplo) kvacilo (lamele klasicnog bajka), pa sa kvacila prenosi se na tocak preko lanca ili kardana, hocu reci... nema CVT sklop. Za sada jedino Honda nudi takvo (skoro pa savrseno) resenje menjanja brzina (dual clutch). 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3460 Napisano Januar 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1637 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @SatelisHvala, razjasnio si mi odlično vezano za prenos. @boza_kgizvor koji sam koristio pri donosenju zaključka su oglasi sa PA u proteklih godinu dana ,tako da npr dva Kimka AK 550 iz 2018 su presli i manje po godini od ovoga sto sam napisao(trenutno su na oglasima).Dodatno sam uporedio sa svojim siromašnim iskustvom i nešto vecim iskustvom kolega iz BG i to je tu negde oko te cifre(uzmi u obzir da većina nas poseduje i auto,koliko onda to prelazimo godišnje ukupno?).Koliki mi je uzorak ,verovatno mali kao i nase trziste za skutere(isključimo dostavljače).Bezobzira na prethodno ,mislim da nisam omasio sa činjenicom da se skuteri menjaju brze nego automobili ,sto i jeste poenta moje priče -logike.Evo na primer ja sam ciljnja grupa taj "do pijace"+ nešto još malo Promenio Januar 30, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Išao danas po doručak TL-om. Za moj ukus je sedenje ne za 10, nego za 20! Ide kao metak. Ja sam oduševljen,za ovo kratko.... Za krivine ćemo videti kad malo otopli,sad je hladan beton pa em zadnjica pleše na gas em pali ABS kako se pipne kočnica... 100km ne oseća i jako brzo uhvati stotku. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 23, 2023 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A što nema Maxsym 400 u cenovniku koji je objavio @Jovan Ristic? Neće biti tog modela u ponudi, ili previd? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nije previd, neće ga biti. Nije se nešto posebno dopao ljudima ovde kod nas.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Steta za maxsymi los potez uvoznika,cela evropa krenula sa obnovljenim maxsymom Ovi nasi prekidajusta sa ljudima Koji su kupili ovaj model'dalje odrzavanja I delovi?Steta za sigurno najbolji model Syma 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro,to što se ne uvoze nove količine skutera, ne znači da je izostavljena servisna podrška. Svakako, može on da se uveze po neki komad po porudžbini, ali malo nam je problem što je mp. cena prelazi neku našu zamisao pa je malo klizav teren,iskreno. Svakako,kad se pojavi 2,3 kupca, može da se organizuje da se ubaci neki komad u kontejner sa ostalim SYM ovima.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 23, 2023 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ebiga, ako je cenom prešao 7.000, realno jeste teško da bi imao prođu, koliko god da je OK. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8600 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 594 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA NT1100 DCT ES (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, boza_kg je napisao: A što nema Maxsym 400 u cenovniku koji je objavio @Jovan Ristic? Neće biti tog modela u ponudi, ili previd? Дефинитивно није превид, нема га уопште у понуди т.ј. у ценовнику Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Nema izgleda ni HD300 a ni novih modela Joymax I hdv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2989 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nht 300 mi se nesto svidja... Ne znam je li kvalitetniji od tekken 250??? 4.200e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 23, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima Joyride, al stvarno nema ni HD. To već ne valja. Vrv je Joy jeftiniji, a cilja istu klijentelu... SYM cenovnik motocikala i skutera - BJBikers.com BJBIKERS.COM YM je sledeći čiji cenovnik, kao i ponudu motocikala i skutera obrađujemo. SYM skuteri već... Promenio Februar 23, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Joyride 300 a nema JOYMAX Z+iskreno ovaj JOYRIDE tesko ce imati prodju,dase neko ne uvredi Po meni jedan od ruznijih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 23, 2023 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste malo nelep ali trenutno je najjeftiniju skuter u 300cc klasi. Naći će svoje mesto pod suncem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Daje malobilo bi dobroAko uvoznik Bude gledao prodaju povucice ga do jeseni,Ako misle dase igraju I ovako povlace modele Koji u evropi Jos idu I uvode za 2023 restilizovanesym za srbiju nema svetlu buducnost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ima Joyride, al stvarno nema ni HD. To već ne valja. Vrv je Joy jeftiniji, a cilja istu klijentelu... SYM cenovnik motocikala i skutera - BJBikers.com BJBIKERS.COM YM je sledeći čiji cenovnik, kao i ponudu motocikala i skutera obrađujemo. SYM skuteri već... Ni HD nije zagolicao maštu ovdašnjih vozača 2 točka. Joyride, onako, hibrid, pandan X Maxu, nešto između HD a i Cruisyma. Meni lično HD300 top! Videćemo kako će ići sezona, možda povučemo par komada HD a ali e4,em jači em će biti dobra cena. Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nht 300 mi se nesto svidja... Ne znam je li kvalitetniji od tekken 250??? 4.200eNHT 300 je top. Kad je parkiran pored X Cape-a, skoro pa isto "velik". Za sada su komentari gledača u salonu da je super za 4200.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Joyride 300 a nema JOYMAX Z+iskreno ovaj JOYRIDE tesko ce imati prodju,dase neko ne uvredi Po meni jedan od ruznijih Po pozivima koje imam za njega nisam baš siguran da si u pravu. Prvo, 4950€ za 300ccm top cena. ABS, beskontaktni ključ, ful led, lcd ekran... Ravan pod za ceger sa pijace npr. Joyride je za ljude koji neće baš Beverly klasu a ni Cruisym klasu, a voze isključivo grad a neće 125ccm a X Max im je preskup. Ja to dočekam širom raširenih ruku, sve to lepo saslušam i onda kažem ovo što sam napisao i to je to. Ali ajde, videćemo kako će se prodavati...Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 23, 2023 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U Grčkoj i IT se HD prodaje više nego Joyride, ali nije prvi put da smo mimo sveta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2696 Napisano Februar 23, 2023 Drug član, 1122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato što oni znaju da svaka stvar ima svoju namenu. Kod nas kupci hoće skuter za sve. Ako je moguće da je 125cc zbog registracije, da ide kao 400cc i takođe troši kao PCX. Isto tako kada ga vozikaju kroz grad da je HD ali ako krenu do Rudnika da se pretvori u TL-a. Eto tako.Elem. Meni je HD super. Zameraju analognu tablu...mene recimo to ne tangira. Meni je taj skuter kao ceo sklop onako sasvim lepo upakovan i ko hoće za grad da ima 300ccm za fine novce to je to.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, slobasuper9 je napisao: Po pozivima koje imam za njega nisam baš siguran da si u pravu. Prvo, 4950€ za 300ccm top cena. ABS, beskontaktni ključ, ful led, lcd ekran... Ravan pod za ceger sa pijace npr. Joyride je za ljude koji neće baš Beverly klasu a ni Cruisym klasu, a voze isključivo grad a neće 125ccm a X Max im je preskup. Ja to dočekam širom raširenih ruku, sve to lepo saslušam i onda kažem ovo što sam napisao i to je to. Ali ajde, videćemo kako će se prodavati... Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Slobo daj boze da Ima Ali Ako HDe4 Nije za 4500,mada koliko cujem iz price svima je joy ruznjikav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 23, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, boza_kg je napisao: U Grčkoj i IT se HD prodaje više nego Joyride, ali nije prvi put da smo mimo sveta Prosli mesec u it kaze mi komsija imali popust hd 4500 maxsym isto Nesto Dobro,sve zbog ovih restilizovanih za 2023 a inace za joy si u pravu u it kaze se slabo vidjaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Februar 24, 2023 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, slobasuper9 je napisao: Nije previd, neće ga biti. Nije se nešto posebno dopao ljudima ovde kod nas. Retko glup potez Euro Sumara. Izbacili su Burgmana jer je njima bio skup sad su izbacili Maxsym 400 kao da baš hoće da nas oteraju kod nekog drugog u kupovinu. Sva ta objašnjenja da se ljudima ne dopada su gluposti, nego im mnogo poskupljuje lager pa ajde da vrtimo nešto što jeftinije ko u kineskoj radnji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Februar 24, 2023 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stoji sve što si rekao, ali treba biti realan, pa pokušati da se razume i druga strana. Mnogo je sve nestabilno, niko ne bi da zarobljava kapital a da je neizvesna prodaja. Koliko čujem iz drugih branši, sad je prevoz kontejnera iz Kine počeo drastično da pojeftinjuje. Neko ko je naručio robu pre par meseci, a nije je prodao, sad će biti u gubitku jer konkurenciji stiže tura povoljnije... Zahebato kako god okreneš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 66 Napisano Februar 24, 2023 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Darko Floyd je napisao: Retko glup potez Euro Sumara. Izbacili su Burgmana jer je njima bio skup sad su izbacili Maxsym 400 kao da baš hoće da nas oteraju kod nekog drugog u kupovinu. Sva ta objašnjenja da se ljudima ne dopada su gluposti, nego im mnogo poskupljuje lager pa ajde da vrtimo nešto što jeftinije ko u kineskoj radnji. Sa ovim potezom gube na ugledu,Mislim dace procito kao sa Lambretom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...