Anton slo 42 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Trebamo korisne informacije. Več treči put ćemo posjetit Srbiju. Ovaj put jugozapad. Ove slobodne dane koji dolaze za 1. maj odlučili smo provesti u jugozapadnoj Srbiji. Spavanje u Valjevu. U planu imamo dve ture: 1. Dan : VA- Ljig – Aranđelovac –Kragujevac –Kraljevo –Arilje –VA 2. Dan: VA –Bajina bašta –Zaovine – Mokra gora –Zlatibor – Ivanjica – Čačak- VA Zanima me šta moramo obavezno da vidimo i koji su najbolji (asfalt) putevi koje ne smemo propustiti. Zanima nas baš sve ,od historije do prirode, arhitekture i lokalnih specialnosti. Možda koji savjet kde se dobro jede ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano April 11, 2014 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Nisam u Srbiji oko prvog maja , pa ne mogu da vas ugostim u Kragujevcu , jbg. Obe ture su odlicne i necete da pogresite bilo koju da izaberete . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano April 11, 2014 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako silazite do Kraljeva, obavezno ibarska magistrala juzno od Kraljeva prema Novom Pazaru (jedan od najboljih ako ne i najbolji put za motor kod nas). Krug mozete da zatvorite preko Studenice na Ivanjicu, ili preko Novog Pazara, Sjenice na Novu Varos. Sve je vrhunski, ima dosta toga za videti, i nekoliko kafana sa odlicnom klopom. Jos jedna opcija da se zatvori krug je na drugu stranu preko Josanicke Banje ili Kopaonika, pa prema Gocu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17683 Napisano April 11, 2014 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ti dotore izlistaj te kafane! Mislim, ono konkretno... (osim Jonuza i onog što bojović već dugo priča, ali nikako da pokaže , na ulazu u Rašku, nikako da nabodem BAŠ dobru kafanu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano April 11, 2014 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Kad dodjete do Kraljeva obidjete obavezno manastir Zica iz 13 veka,posle krenete prema Uscu i usput vidite Maglic(Jerinin grad).Kad to vidite nastavite prema Uscu i skrenete prema Studenici gde se i nalazi istoimeni manastir koji se nalazi na listi Svetske bastine.Dalje nastavite u pravcu Ivanjice i na oko 10km. posetite isposnicu Svetog Save koja se nalazi visoko uklesana u stenama, kad to obidjete nastavite dalje ka Ivanjici i Arilju. Srecan put lepu i mirnu vam voznju zelim p.s Zaboravih da kazem da je deonica Kraljevo-Usce prelepa za voznju sa dosta krivina i pravaca koji traze maksimalnu koncentraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Za sve sto vam treba u valjevu i okolini, raspolozen sam da vam pomognem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Обавезно посетите Правац Краљево - Рашка село Богутовац http://www.youtube.com/watch?v=qj-fPjNc2ZY Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako idete prvu turu..VA-Ljig-Arandjelovac..morati proci kroz moj Lazarevac..bolje idite VA-Lazarevac-Arandjelovac...na putu od La do Ar,koji je lokalni ali je u finom stanju,mozete svratiti u restoran Babina reka..mnogo lep restoran skriven u sumama sa vrlo ukusnim obrocima...ako vam zatreba pomoc,rado cu Vas provesti od La do puta za Ar... http://www.etnoselobabinareka.com/photos1/photos.htm https://www.google.com/maps/dir/44.2769572,19.913682/Lazarevac+%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%86/44.2950214,20.3311624/44.2441324,20.4149332/44.3134486,20.5474558/@44.3278178,20.2429285,11z/data=!4m12!4m11!1m0!1m5!1m1!1s0x475a01f95a3ef977:0xe751f13903e56884!2m2!1d20.274401!2d44.38546!1m0!1m0!1m0!3e0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 720 Napisano April 12, 2014 Drug član, 1119 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Na izlasku iz Josanicke Banje prema Kopaoniku sa desne strane imate dobru,dobru kafanu.Iznad Valjeva pored manastira Celije na reci Gradac etno restoran sa domacim spec i svezom pastrmkom-tu je i uzgajaju,info od pre desetak dana.Nema asfalta zadnjih 100-200 m,malo je strmo ali idu kola,lepo se provedite : ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano April 12, 2014 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Od Kraljeva kada se krene juzno, prvo je u selu Progorelica kompleks "KRST" sa pogledom na dolinu u kojoj lezi Kraljevo. Restoran sa trpezarijom u srednjovekovnom stilu, mini zoo-vrt... Selo Bogutovac, kafana "Kod Mira"-razne vrste odlicne klope, a na kraju obavezno jabuke u Šlafroku. Preko puta srednjovekovnom grada Maglič, kafana "Jerinin grad"-jagnjetina i teletina ispod sača, pastrmka...koliko je ovo dobro ne jedem nista drugo. Ipred Raške kafana Čakmara, lep etno restoran sa odlicnim enterijerom i dobrom klopom. Sto se tiče manastira, Studenica i Gradac su vredni obilaska. Ako se skrece prema Kopaoniku, kafana na izlasku iz Jošanicke Banje je Velež i takodje je odlicna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vama, sve ove podatke stavljam na kartu. Tačan put za oba dva dana če biti odabran u zadnjem momentu, kad čemo videti koliko vremena imamo i kakvo vreme če bit. Spavanje imamo rezervisano u Tadiča mlinu od 1. do 4. maja. Doktore - mislim, da si me ubjedio sa onom teletinom ispod sača. Jerinin grad če nam biti prioriteta puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran koliko je nocenje u Tadića Mlinu pametna ideja.To mesto je prilicno zapusteno i duze vreme nije ulagano i renovirano.Ovo pricam sa distancom od godinu dana,mozda su nesto skoro promenili ali cisto sumljam.Lepo je za posetiti ali za odsesti i to vise dana svakako nije. Predlazem neki od hotela u centru a ima i jeftinijih varijanti tipa hostela koji su u boljem stalju i u centru grada su.Ako vam treba pomoc javite se,meni je tazbina u Valjevu a nije nemoguce da cu i sam biti tamo za prvi maj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran koliko je nocenje u Tadića Mlinu pametna ideja.To mesto je prilicno zapusteno i duze vreme nije ulagano i renovirano.Ovo pricam sa distancom od godinu dana,mozda su nesto skoro promenili ali cisto sumljam.Lepo je za posetiti ali za odsesti i to vise dana svakako nije. Predlazem neki od hotela u centru a ima i jeftinijih varijanti tipa hostela koji su u boljem stalju i u centru grada su.Ako vam treba pomoc javite se,meni je tazbina u Valjevu a nije nemoguce da cu i sam biti tamo za prvi maj. Ništa nije sto posto odlučeno. Pa ako ima neka bolja ideja možemo razgovarati i o tome. Adresu za mlin dobio sam na internetu. Obično hoteli u centrima nemaju sigurnih parkirališta za motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Spavanje u Tadića Mlinu je odlično iz jednog drugog razloga a to je što se nalazi na samoj reči Gradac odakle se možete i prošetati bez opreme uzvodno 2-3 km kroz netaknutnu prirodu...sam Raj na Zemlji, nemojte odustati kada nestane asfalta i puta jer odatle kreće najzanimljiviji deo, takodje pored Tadića Mlina vam je i restoran Vidra koji je takodje poseban a tu je i vodenica iz prošlih vremena koja i dalje radi! Sve u svemu u Valjevu Gradac ne smete propustiti.. Od drugih stvari...posetite petničku pecinu, manastire Ćelije i Lelić koji su takodje u kanjonu Gradca, stari deo grada Tešnjar čaršija, uvece se popnite na Markovu stolicu odakle možete gledati grad a tu vam je takodje i restoran Paviljon, pa simbol grada stara Kula Nenadovića. Brdovito je oko valjeva tako da gde god da podjete neće biti dosadno, super sto ste planirali put preko Debelog Brda preko B Bašte do Tare i Mokre gore, vrh je..na Mokroj gori obidjite Mećavnik i šargansku osmicu..kad bolje razmislim malo vam je ta četiri dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ce ti biti malo stiska taj drugi dan da sve obidjes.Naravno ako hoces nesto da vidis.Ima tu dobre voznje a gde god dodjes ima sta za videti.Ja sam to prosao mnogo pyta i uvek mi je iznova lepo.Mi smo na Zaovinama iznajmili vikendicu za 1. maj nas 4 bracna para sa motorima a u subotu 3. maja cemo ici na voznju do Mokre Gore pa ako se sretnemo idemo na kafu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Spavanje u Tadića Mlinu je odlično iz jednog drugog razloga a to je što se nalazi na samoj reči Gradac odakle se možete i prošetati bez opreme uzvodno 2-3 km kroz netaknutnu prirodu...sam Raj na Zemlji, nemojte odustati kada nestane asfalta i puta jer odatle kreće najzanimljiviji deo, takodje pored Tadića Mlina vam je i restoran Vidra koji je takodje poseban a tu je i vodenica iz prošlih vremena koja i dalje radi! Sve u svemu u Valjevu Gradac ne smete propustiti.. Od drugih stvari...posetite petničku pecinu, manastire Ćelije i Lelić koji su takodje u kanjonu Gradca, stari deo grada Tešnjar čaršija, uvece se popnite na Markovu stolicu odakle možete gledati grad a tu vam je takodje i restoran Paviljon, pa simbol grada stara Kula Nenadovića. Brdovito je oko valjeva tako da gde god da podjete neće biti dosadno, super sto ste planirali put preko Debelog Brda preko B Bašte do Tare i Mokre gore, vrh je..na Mokroj gori obidjite Mećavnik i šargansku osmicu..kad bolje razmislim malo vam je ta četiri dana... U potpunosti se slazem u svemu osim da se spava u Tadica Mlinu.Valjevo je relativno mali ali prepun sadrzaja.Ne morate spavati na Gradcu da bi ga obisli,reka je na svega 10min peske od centra grada.Gradac ne propustajte.Ako ste jahaci i jednog osim tih sto i kusur konja reku mozete pregaziti na konjima sto je poseban dozivljaj.Za tu avanturu pitajte za konjicki klub "Degurić". Upravu su ljudi,malo vam je tih 4 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano April 29, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Evo, pakujemo stvari. Planovi se zasad ne mjenjaju. Vremenska prognoza je shit. Gde se družite bajkeri u VA ? Imate neki klub ili kafič gde se dobite na seanse ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano April 29, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan U Valjevu potrazite poslasticarnicu "Atina".Svako ce znati da vam kaze gde se nalazi jer je jako poznata.Vlasnik je pasionirani bajker,vozi 1200gs-adv verujem da bi vas rado ugostio.Ime mu je Zoran a zovu ga Juka.Ozbiljna lafcina.Recite mu slobodno da vas je uputio Danijel iz Beograda.Ako bude imao bremena mozda vas odvede i u neki obilazak,ozbiljan je poznavalac tog kraja Srbije (sto se dve tocka tice) Svako dobro i lep provod zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky70 20 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 43 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Kawasaki VN2000 Vulkan Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo sada za vikend prošli putem od Mokre gore , preko Tare ka Valjevu . Obratite pažnju , na putu je dosta rizle i blata , zbog kiša koje su u poslednje vreme dosta padale . Sam put je za svaku preporuku , priroda prelepa . Moj predlog je da se ne stacionirate na jednom mestu za spavanje . Jedna od mogućnosti , što bih ja preporučio , spavanje u Drvengradu , pravi etno doživljaj . Mislim da je polu pansion (prenoćište,doručak i večera) negde oko 30-ak € . Mi smo doručkovali u nedelju u njihovom hotelu , neverovatnih 300.00 din. "Švedski sto" , pečenica , pršuta , kajmak , sir ,...... itd. Spavali smo (nas četvoro) na Zlatiboru , apartman sa jednom spavaćom sobom , dnevna (sa krevetom koji se razlači ) soba i kuhinja , prelepo , blizu centra , 30€ . Srećan put , uživaj te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky70 20 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 43 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Kawasaki VN2000 Vulkan Prijavi odgovor kao problematičan Da ubacim i neke sličice , čisto da se stekne utisak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, lepe su ove slikice. Variantu za Mokru goru več poznajem (uvjek kiša), ovog puta sam samo vodič. To da spavamo na jednom mestu ima prednost u tome, da pravimo dnevne ture sa praznim koferima bez opterečenja. Grupa smo od pet motora i deset ljudi i ako ko hoče može solirati a u veče je baza u hotelu. U praksi je traženje prenočišta bez dogovora unapred za deset ljudi na jednom mestu malo teže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano April 30, 2014 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Blizu Tadića mlina ti je i Omni centar koji možda po tvom ukusu nudi savremenije uslove smeštaja ... Nisu skupi , a imaju veći izbor dodatnog sadržaja .... Lako ih je naći , imaju svoju pumpu odmah do nadvožnjaka ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 4, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Evo vratili smo se kuči. Puni utisaka koje moramo još srediti. A prvi zadatak nam je da se dobro zagrijamo i osušimo. Jutros sam bio presrečan kad je padala kiša. Na Divčibarama je bilo samo tri stupnja pa bi mogao padati i sneg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Anton slo 42 Napisano Maj 14, 2014 U prolazu, 29 postova Lokacija: SLO Motocikl: BMW R1200GSA LC Prijavi odgovor kao problematičan Par slika sa našeg putovanja. U Valjevu smo spavali samo jednu noč, drugu na Zlatiboru a treču na Divčibarama. Planovi su nam uspjeli do posljedneg dana. Na povratku nas je pratila kiša oko 350 km i temperature nisu bile iznad 6 stepeni. Kiša svaki dan barem jedanput Evo nas kod firme Krstić. Malo avanture i za sportaše. Prečica iz Ušća za Ivanjicu bila je zatvorena.....ali može se proći. U Mečavniku strašna gužva a u Mokroj gori na stanici pored gužve još jaka kiša. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav zao mi je sta sam kasno nasao vas post no... evo prilog da mozete da pokazete gde ste bili vidimo se tesha mladenovac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...