Jump to content

Moto Zajednica

Valjevo 1. maj

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA LC

Trebamo korisne informacije. Več treči put ćemo posjetit Srbiju.:takoje: Ovaj put jugozapad.

Ove slobodne dane koji dolaze za 1. maj odlučili smo provesti u jugozapadnoj Srbiji. Spavanje u Valjevu.

U planu imamo dve ture::moto3:

1. Dan : VA- Ljig – Aranđelovac –Kragujevac –Kraljevo –Arilje –VA

2. Dan: VA –Bajina bašta –Zaovine – Mokra gora –Zlatibor – Ivanjica – Čačak- VA

Zanima me šta moramo obavezno da vidimo i koji su najbolji (asfalt) putevi koje ne smemo propustiti.

Zanima nas baš sve ,od historije do prirode, arhitekture i lokalnih specialnosti.

Možda koji savjet kde se dobro jede ?

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Nisam u Srbiji oko prvog maja , pa ne mogu da vas ugostim u Kragujevcu , jbg. Obe ture su odlicne i necete da pogresite bilo koju da izaberete .

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ako silazite do Kraljeva, obavezno ibarska magistrala juzno od Kraljeva prema Novom Pazaru (jedan od najboljih ako ne i najbolji put za motor kod nas). Krug mozete da zatvorite preko Studenice na Ivanjicu, ili preko Novog Pazara, Sjenice na Novu Varos. Sve je vrhunski, ima dosta toga za videti, i nekoliko kafana sa odlicnom klopom.

Jos jedna opcija da se zatvori krug je na drugu stranu preko Josanicke Banje ili Kopaonika, pa prema Gocu .

• Integrisan, 8365 postova

Ajde ti dotore izlistaj te kafane! Mislim, ono konkretno...

(osim Jonuza i onog što bojović već dugo priča, ali nikako da pokaže :nanana: , na ulazu u Rašku, nikako da nabodem BAŠ dobru kafanu)

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Kad dodjete do Kraljeva obidjete obavezno manastir Zica iz 13 veka,posle krenete prema Uscu i usput vidite Maglic(Jerinin grad).Kad to vidite nastavite prema Uscu i skrenete prema Studenici gde se i nalazi istoimeni manastir koji se nalazi na listi Svetske bastine.Dalje nastavite u pravcu Ivanjice i na oko 10km. posetite isposnicu Svetog Save koja se nalazi visoko uklesana u stenama, kad to obidjete nastavite dalje ka Ivanjici i Arilju.

Srecan put lepu i mirnu vam voznju zelim1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif

p.s Zaboravih da kazem da je deonica Kraljevo-Usce prelepa za voznju sa dosta krivina i pravaca koji traze maksimalnu koncentraciju.

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

Ako idete prvu turu..VA-Ljig-Arandjelovac..morati proci kroz moj Lazarevac..bolje idite VA-Lazarevac-Arandjelovac...na putu od La do Ar,koji je lokalni ali je u finom stanju,mozete svratiti u restoran Babina reka..mnogo lep restoran skriven u sumama sa vrlo ukusnim obrocima...ako vam zatreba pomoc,rado cu Vas provesti od La do puta za Ar...

http://www.etnoselobabinareka.com/photos1/photos.htm

https://www.google.com/maps/dir/44.2769572,19.913682/Lazarevac+%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%86/44.2950214,20.3311624/44.2441324,20.4149332/44.3134486,20.5474558/@44.3278178,20.2429285,11z/data=!4m12!4m11!1m0!1m5!1m1!1s0x475a01f95a3ef977:0xe751f13903e56884!2m2!1d20.274401!2d44.38546!1m0!1m0!1m0!3e0

• Drug član, 1119 postova
  • Motocikl: BMW Xr

Na izlasku iz Josanicke Banje prema Kopaoniku sa desne strane imate dobru,dobru kafanu.Iznad Valjeva pored manastira Celije na reci Gradac etno restoran sa domacim spec i svezom pastrmkom-tu je i uzgajaju,info od pre desetak dana.Nema asfalta zadnjih 100-200 m,malo je strmo ali idu kola,lepo se provedite : )

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Od Kraljeva kada se krene juzno, prvo je u selu Progorelica kompleks "KRST" sa pogledom na dolinu u kojoj lezi Kraljevo. Restoran sa trpezarijom u srednjovekovnom stilu, mini zoo-vrt...

Selo Bogutovac, kafana "Kod Mira"-razne vrste odlicne klope, a na kraju obavezno jabuke u Šlafroku.

Preko puta srednjovekovnom grada Maglič, kafana "Jerinin grad"-jagnjetina i teletina ispod sača, pastrmka...koliko je ovo dobro ne jedem nista drugo.

Ipred Raške kafana Čakmara, lep etno restoran sa odlicnim enterijerom i dobrom klopom.

Sto se tiče manastira, Studenica i Gradac su vredni obilaska.

Ako se skrece prema Kopaoniku, kafana na izlasku iz Jošanicke Banje je Velež i takodje je odlicna.

• U prolazu, 29 postova

Hvala vama, sve ove podatke stavljam na kartu. Tačan put za oba dva dana če biti odabran u zadnjem momentu, :stabre: kad čemo videti koliko vremena imamo i kakvo vreme če bit.

Spavanje imamo rezervisano u Tadiča mlinu od 1. do 4. maja.

Doktore - mislim, da si me ubjedio sa onom teletinom ispod sača. Jerinin grad če nam biti prioriteta puta :aha:

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Honda crf300l rally

Nisam siguran koliko je nocenje u Tadića Mlinu pametna ideja.To mesto je prilicno zapusteno i duze vreme nije ulagano i renovirano.Ovo pricam sa distancom od godinu dana,mozda su nesto skoro promenili ali cisto sumljam.Lepo je za posetiti ali za odsesti i to vise dana svakako nije.

Predlazem neki od hotela u centru a ima i jeftinijih varijanti tipa hostela koji su u boljem stalju i u centru grada su.Ako vam treba pomoc javite se,meni je tazbina u Valjevu a nije nemoguce da cu i sam biti tamo za prvi maj.

• U prolazu, 29 postova

Nisam siguran koliko je nocenje u Tadića Mlinu pametna ideja.To mesto je prilicno zapusteno i duze vreme nije ulagano i renovirano.Ovo pricam sa distancom od godinu dana,mozda su nesto skoro promenili ali cisto sumljam.Lepo je za posetiti ali za odsesti i to vise dana svakako nije.

Predlazem neki od hotela u centru a ima i jeftinijih varijanti tipa hostela koji su u boljem stalju i u centru grada su.Ako vam treba pomoc javite se,meni je tazbina u Valjevu a nije nemoguce da cu i sam biti tamo za prvi maj.

Ništa nije sto posto odlučeno. Pa ako ima neka bolja ideja možemo razgovarati i o tome. Adresu za mlin dobio sam na internetu. Obično hoteli u centrima nemaju sigurnih parkirališta za motore.

• Svrati ponekad, 327 postova

Spavanje u Tadića Mlinu je odlično iz jednog drugog razloga a to je što se nalazi na samoj reči Gradac odakle se možete i prošetati bez opreme uzvodno 2-3 km kroz netaknutnu prirodu...sam Raj na Zemlji, nemojte odustati kada nestane asfalta i puta jer odatle kreće najzanimljiviji deo, takodje pored Tadića Mlina vam je i restoran Vidra koji je takodje poseban a tu je i vodenica iz prošlih vremena koja i dalje radi! Sve u svemu u Valjevu Gradac ne smete propustiti.. Od drugih stvari...posetite petničku pecinu, manastire Ćelije i Lelić koji su takodje u kanjonu Gradca, stari deo grada Tešnjar čaršija, uvece se popnite na Markovu stolicu odakle možete gledati grad a tu vam je takodje i restoran Paviljon, pa simbol grada stara Kula Nenadovića.

Brdovito je oko valjeva tako da gde god da podjete neće biti dosadno, super sto ste planirali put preko Debelog Brda preko B Bašte do Tare i Mokre gore, vrh je..na Mokroj gori obidjite Mećavnik i šargansku osmicu..kad bolje razmislim malo vam je ta četiri dana...

• Svrati ponekad, 342 postova
  • Motocikl: BMW 1150 GS

Mislim da ce ti biti malo stiska taj drugi dan da sve obidjes.Naravno ako hoces nesto da vidis.Ima tu dobre voznje a gde god dodjes ima sta za videti.Ja sam to prosao mnogo pyta i uvek mi je iznova lepo.Mi smo na Zaovinama iznajmili vikendicu za 1. maj nas 4 bracna para sa motorima a u subotu 3. maja cemo ici na voznju do Mokre Gore pa ako se sretnemo idemo na kafu.

Spavanje u Tadića Mlinu je odlično iz jednog drugog razloga a to je što se nalazi na samoj reči Gradac odakle se možete i prošetati bez opreme uzvodno 2-3 km kroz netaknutnu prirodu...sam Raj na Zemlji, nemojte odustati kada nestane asfalta i puta jer odatle kreće najzanimljiviji deo, takodje pored Tadića Mlina vam je i restoran Vidra koji je takodje poseban a tu je i vodenica iz prošlih vremena koja i dalje radi! Sve u svemu u Valjevu Gradac ne smete propustiti.. Od drugih stvari...posetite petničku pecinu, manastire Ćelije i Lelić koji su takodje u kanjonu Gradca, stari deo grada Tešnjar čaršija, uvece se popnite na Markovu stolicu odakle možete gledati grad a tu vam je takodje i restoran Paviljon, pa simbol grada stara Kula Nenadovića.

Brdovito je oko valjeva tako da gde god da podjete neće biti dosadno, super sto ste planirali put preko Debelog Brda preko B Bašte do Tare i Mokre gore, vrh je..na Mokroj gori obidjite Mećavnik i šargansku osmicu..kad bolje razmislim malo vam je ta četiri dana...

U potpunosti se slazem u svemu osim da se spava u Tadica Mlinu.Valjevo je relativno mali ali prepun sadrzaja.Ne morate spavati na Gradcu da bi ga obisli,reka je na svega 10min peske od centra grada.Gradac ne propustajte.Ako ste jahaci i jednog osim tih sto i kusur konja reku mozete pregaziti na konjima sto je poseban dozivljaj.Za tu avanturu pitajte za konjicki klub "Degurić".

Upravu su ljudi,malo vam je tih 4 dana :)

• U prolazu, 29 postova

Evo, pakujemo stvari.:moto3: Planovi se zasad ne mjenjaju. Vremenska prognoza je :( shit.

Gde se družite bajkeri u VA ? Imate neki klub ili kafič gde se dobite na seanse ?

U Valjevu potrazite poslasticarnicu "Atina".Svako ce znati da vam kaze gde se nalazi jer je jako poznata.Vlasnik je pasionirani bajker,vozi 1200gs-adv verujem da bi vas rado ugostio.Ime mu je Zoran a zovu ga Juka.Ozbiljna lafcina.Recite mu slobodno da vas je uputio Danijel iz Beograda.Ako bude imao bremena mozda vas odvede i u neki obilazak,ozbiljan je poznavalac tog kraja Srbije (sto se dve tocka tice) :)

Svako dobro i lep provod zelim.

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Kawasaki VN2000 Vulkan

Mi smo sada za vikend prošli putem od Mokre gore , preko Tare ka Valjevu .

Obratite pažnju , na putu je dosta rizle i blata , zbog kiša koje su u poslednje vreme dosta padale .

Sam put je za svaku preporuku , priroda prelepa .

Moj predlog je da se ne stacionirate na jednom mestu za spavanje .

Jedna od mogućnosti , što bih ja preporučio , spavanje u Drvengradu , pravi etno doživljaj .

Mislim da je polu pansion (prenoćište,doručak i večera) negde oko 30-ak € .

Mi smo doručkovali u nedelju u njihovom hotelu , neverovatnih 300.00 din. "Švedski sto" , pečenica , pršuta , kajmak , sir ,...... itd. 1ooo.gif

Spavali smo (nas četvoro) na Zlatiboru , apartman sa jednom spavaćom sobom , dnevna (sa krevetom koji se razlači ) soba i kuhinja , prelepo , blizu centra , 30€ .

Srećan put , uživaj te 1zdravo.gif

• U prolazu, 29 postova

Bravo, lepe su ove slikice. Variantu za Mokru goru več poznajem (uvjek kiša), ovog puta sam samo vodič.

To da spavamo na jednom mestu ima prednost u tome, da pravimo dnevne ture sa praznim koferima bez opterečenja. Grupa smo od pet motora i deset ljudi i ako ko hoče može solirati a u veče je baza u hotelu. U praksi je traženje prenočišta bez dogovora unapred za deset ljudi na jednom mestu malo teže.

• U prolazu, 90 postova

Blizu Tadića mlina ti je i Omni centar koji možda po tvom ukusu nudi savremenije uslove smeštaja ... Nisu skupi , a imaju veći izbor dodatnog sadržaja .... Lako ih je naći , imaju svoju pumpu odmah do nadvožnjaka ...

• U prolazu, 29 postova

Evo vratili smo se kuči.:moto3: Puni utisaka koje moramo još srediti. A prvi zadatak nam je da se dobro zagrijamo i osušimo.

Jutros sam bio presrečan kad je padala kiša. Na Divčibarama je bilo samo tri stupnja :staa2: pa bi mogao padati i sneg.

• U prolazu, 29 postova

Par slika sa našeg putovanja. U Valjevu smo spavali samo jednu noč, drugu na Zlatiboru a treču na Divčibarama. Planovi su nam uspjeli do posljedneg dana. Na povratku nas je pratila kiša oko 350 km i temperature nisu bile iznad 6 stepeni.

oplenac.jpg

tunel.jpg

Kiša svaki dan barem jedanput

ko_to_tamo.jpg

Evo nas kod firme Krstić.

advent.jpg

Malo avanture i za sportaše. Prečica iz Ušća za Ivanjicu bila je zatvorena.....ali može se proći.

jez.jpg

drveng.jpg

U Mečavniku strašna gužva a u Mokroj gori na stanici pored gužve još jaka kiša.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 428 postova
  • Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS

pozdrav

zao mi je sta sam kasno nasao vas post no...

evo prilog da mozete da pokazete gde ste bili

vidimo se tesha mladenovac

post-5912-0-47039300-1400533889_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja