Jump to content

Moto Zajednica

R65: Problem oko struje

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

imam jednu dilemu , imam u instalaciji jedan kondenzator koji vizuelno izgleda mnogo lose , sve je ispucao i sumljam da je los . E sad me zanima cemu on uopste sluzi . On je na slici obelezen BR 2 . vrednost m je cini mi se 0.47mf / 1000v .

On je vezan izmedju diodne ploce i Anasera , sa diodne ploce B+ ide na taj kond. pa na anaser i dalje na Akku . obelezeno na drugoj slici svetlo zelenom bojom.

Na slici pod BR 1 je kondenzator koji je bio izmedju platine i bombine , jednom prilikom mi je crko taj kond i izgubio varnicu , ja izbacio taj kond i platinu vezao direktno na bombinu i naravno sve je radilo kako treba .

jedan takav slicni kondenzator sam imao i na migavcima , relej za migavce bio na masu zakacen preko kondenzatora (i to sinuto)

e sad ove kondenzatore imaju samo policiski modeli i po mom saznanju sluze samo da bi uklonili smetnje i zujanje sa radio stanice.

rado bi skinuo onaj kondenzator jer je los i kao i onaj na platinama moz da me ostavi negde na putu , daj te savet , dal da skidam ili jok ..

(na realom nema ga da se kupi nov)

Na ovom linku ima diskusija o tom problemu ali slab sa sas engleski : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=957735

kondenzator-1-1.jpg

r-65-wiring-1.jpg

neko ce da se pita sto diras dok radi , pa imam malu dilemu da cak taj kond. mi pravi problem kod punjenja , dok motor radi na leru ne puni akku uopste tek kad dignes na 2000rpm ili vise on krene da puni i puni 14v . znaci ili puni 14 ili ne puni uopste , kao da sa diodne ploce treba da krene 14v da bi probio napon kroz kond ,

sad dok kucam mi tek palo napamet da na leru izmerim struju pre i posle kondenzatora .

neko laicko razmisljane me navodi na zakljucak da kond. pusti struju kroz sebe tek kad mu dodje 14v , mozda crko ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Sta?,nema ni kod Radulovica da se kupi nov?Probaj da ga skines pa da probas kako puni bez njega i da li puni...i konsultuj se prvo sa jos nekim,ja sam ovo dao kao predlog samo...:zdravo:

• Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive

Peco , o struji neznam puno , ali engleskim dobro vladam ...

Ta slika , na kojoj si ti posle obkruzio broj 2 , postavio ju je ovaj Rambozo iz Severne Irske kaze da

je to policijska verzija , da ni njemu nije jasno cemu ta kutijica sluzi , i da je on prevezao struju kompletno ,

nazvao je ne na granici ludila nego totalno opicenom a te kutijice je bacio u smece

Ovaj kondenzator br1,ako je vezan paralelno sa platinama,ne bi trebalo da se izbaci.On smanjuje varnicenje na platinama.

ispod Br.1 je "onaj" kondenzator za platine , ovaj crni plasticni je vezan redno ... i na ovu zicu B+ za punjenje je vezan redno i na migavcima je bio vezan redno .

danas sam gledao i zakljucio da cak ne moram ni buksne da prepravljam , jednostvano da iskljucim buksnu sa kondenzatora i ubodem direktno na diodnu plocu .

ta zica je debela (3 kvadrata) i nosi onu veliku buksnu , a takva je i na dijodnoj ploci . pesma , samo iskljuci i ukljuci .

inace sam danas morao da menjam tu zicu , ja da je protnem iza ploce ona puce na pola , ukrutila se skroz i puca kao staklo ,

zamenio to stavio novo i pesma ,, sutra palim motor pa javljam dal ima promene sa i bez kondenzatora ..

Evo slikano kod mene , iskljucim br.1 i ukljucim na mesto br.2 ... a kond. napolje 1zvizduk.gif

1-i-2.jpg

i tako ja da probam oko onog kondenzatora sta i kako , zavrsio oko motora sta sam imao i reko da palim da vidim kad ono prc ! nesto nece da upali , ajd reko akku standardno los pa nece , vergla sabije ali ipak vergla , zakacim ja jos jedan akku od 12A i zakacim i punjac , pa sa sva tri probam . Motor vergla ali nece ,, daj da vidim sta i kako ono nema varnicu ,,

gledaj ovo , gledaj ono ,,, crkla bombina 0plac.gif

muke moje niko ne zna ..

nastavice se ......

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: BMW K100

Bobina ne bi trebalo da ima nikakve veze sa ovim kondenzatorima.Bunime to sto kazes, da je kondenzator br.2, vezan redno izmedju b+ i akumulatora.Kondenzator u kolu jednosmerne struje ne provodi u stvari provodi samo trenutno,dok se ne napuni.Na alternatorima se kondenzator vezuje izmedju b+ i mase,tako je i na r75. Kondenzator br2 je bosch 0290801001.

Inace ta zastita od radio smetnji je isla na sluzbeni r65 do 1984 g.To je tz.anti interference kit,imas ga u kat. delova.

Ma nema veze sa bombinom , nesto drugo sam ja radio po motoru pa otkazala varnica . Ali sredio sam sve i makina samo sapuce ,

(zapravo riknuo konden. platine i platina stradala , a ja je nisam do sad gledao kontam nece valjda da crkne na 70,000km)

sto se tice onih kondenzatora izbacio sam sve i nisam primetio nikakvu razliku motor puni isto kao i pre tj, ne puni do 1500 obrtaja , sutra posle voznje cu znati dal se granica max punjenja pomerila posle skidanja kond. granica je bila 14,2v .

evo na slici sta sam sve izbacio :

img20140412195950-large.jpg

Br1 .

Kondenzator koji je bio vezan redno izmedju dijodne ploce B+ i Akumulatora + , sve radi i bez njega !

Br2 .

Kondenzator koji je bio na rele migavca . masa releja je bila za ram vezana preko tog kondenzatora .

Br3 .

Kondenzator koji je bio vezan redno izmedju platine i bobine , kad crkne motor izgubi varnicu skroz (kad se ugreje) kad se kond ohladi opet ima varnica na kratko .

znaci ako motor gubi varnicu kad se zagreje a dobije kad se ohladi ovaj kond. je razlog . motor normalno radi bez njega pa se moze ukloniti slobodno .

Zakljucak da se sva tri kond. mogu ukloniti jer sluze samo da uklone smetnje sa radio stanice policiskih motora , ko nema radio stanicu nek skida slobodno .

e sad promenite naziv teme , ako neko ima problem da bi lakse nasao resenje . nesto kao " Kondenzatori na BMW policiskom motorima " ili nesto slicno ..

Hvala svima na ucescu , do sledece epizode Pozz 1zdravo.gif

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja