PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan imam jednu dilemu , imam u instalaciji jedan kondenzator koji vizuelno izgleda mnogo lose , sve je ispucao i sumljam da je los . E sad me zanima cemu on uopste sluzi . On je na slici obelezen BR 2 . vrednost m je cini mi se 0.47mf / 1000v . On je vezan izmedju diodne ploce i Anasera , sa diodne ploce B+ ide na taj kond. pa na anaser i dalje na Akku . obelezeno na drugoj slici svetlo zelenom bojom. Na slici pod BR 1 je kondenzator koji je bio izmedju platine i bombine , jednom prilikom mi je crko taj kond i izgubio varnicu , ja izbacio taj kond i platinu vezao direktno na bombinu i naravno sve je radilo kako treba . jedan takav slicni kondenzator sam imao i na migavcima , relej za migavce bio na masu zakacen preko kondenzatora (i to sinuto) e sad ove kondenzatore imaju samo policiski modeli i po mom saznanju sluze samo da bi uklonili smetnje i zujanje sa radio stanice. rado bi skinuo onaj kondenzator jer je los i kao i onaj na platinama moz da me ostavi negde na putu , daj te savet , dal da skidam ili jok .. (na realom nema ga da se kupi nov) Na ovom linku ima diskusija o tom problemu ali slab sa sas engleski : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=957735 neko ce da se pita sto diras dok radi , pa imam malu dilemu da cak taj kond. mi pravi problem kod punjenja , dok motor radi na leru ne puni akku uopste tek kad dignes na 2000rpm ili vise on krene da puni i puni 14v . znaci ili puni 14 ili ne puni uopste , kao da sa diodne ploce treba da krene 14v da bi probio napon kroz kond , sad dok kucam mi tek palo napamet da na leru izmerim struju pre i posle kondenzatora . neko laicko razmisljane me navodi na zakljucak da kond. pusti struju kroz sebe tek kad mu dodje 14v , mozda crko ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 388 Napisano April 10, 2014 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan Sta?,nema ni kod Radulovica da se kupi nov?Probaj da ga skines pa da probas kako puni bez njega i da li puni...i konsultuj se prvo sa jos nekim,ja sam ovo dao kao predlog samo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano April 10, 2014 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Peco , o struji neznam puno , ali engleskim dobro vladam ... Ta slika , na kojoj si ti posle obkruzio broj 2 , postavio ju je ovaj Rambozo iz Severne Irske kaze da je to policijska verzija , da ni njemu nije jasno cemu ta kutijica sluzi , i da je on prevezao struju kompletno , nazvao je ne na granici ludila nego totalno opicenom a te kutijice je bacio u smece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je taj kondenzator br.2, vezan jednim krajem za b+ a drugim za masu,onda je sigurno za radio smetnje.Mozes da ga izbacis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sutra leti napolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj kondenzator br1,ako je vezan paralelno sa platinama,ne bi trebalo da se izbaci.On smanjuje varnicenje na platinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 10, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj kondenzator br1,ako je vezan paralelno sa platinama,ne bi trebalo da se izbaci.On smanjuje varnicenje na platinama. ispod Br.1 je "onaj" kondenzator za platine , ovaj crni plasticni je vezan redno ... i na ovu zicu B+ za punjenje je vezan redno i na migavcima je bio vezan redno . danas sam gledao i zakljucio da cak ne moram ni buksne da prepravljam , jednostvano da iskljucim buksnu sa kondenzatora i ubodem direktno na diodnu plocu . ta zica je debela (3 kvadrata) i nosi onu veliku buksnu , a takva je i na dijodnoj ploci . pesma , samo iskljuci i ukljuci . inace sam danas morao da menjam tu zicu , ja da je protnem iza ploce ona puce na pola , ukrutila se skroz i puca kao staklo , zamenio to stavio novo i pesma ,, sutra palim motor pa javljam dal ima promene sa i bez kondenzatora .. Evo slikano kod mene , iskljucim br.1 i ukljucim na mesto br.2 ... a kond. napolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 11, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan i tako ja da probam oko onog kondenzatora sta i kako , zavrsio oko motora sta sam imao i reko da palim da vidim kad ono prc ! nesto nece da upali , ajd reko akku standardno los pa nece , vergla sabije ali ipak vergla , zakacim ja jos jedan akku od 12A i zakacim i punjac , pa sa sva tri probam . Motor vergla ali nece ,, daj da vidim sta i kako ono nema varnicu ,, gledaj ovo , gledaj ono ,,, crkla bombina muke moje niko ne zna .. nastavice se ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano April 11, 2014 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ic ne diram! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Bobina ne bi trebalo da ima nikakve veze sa ovim kondenzatorima.Bunime to sto kazes, da je kondenzator br.2, vezan redno izmedju b+ i akumulatora.Kondenzator u kolu jednosmerne struje ne provodi u stvari provodi samo trenutno,dok se ne napuni.Na alternatorima se kondenzator vezuje izmedju b+ i mase,tako je i na r75. Kondenzator br2 je bosch 0290801001. Inace ta zastita od radio smetnji je isla na sluzbeni r65 do 1984 g.To je tz.anti interference kit,imas ga u kat. delova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 12, 2014 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema veze sa bombinom , nesto drugo sam ja radio po motoru pa otkazala varnica . Ali sredio sam sve i makina samo sapuce , (zapravo riknuo konden. platine i platina stradala , a ja je nisam do sad gledao kontam nece valjda da crkne na 70,000km) sto se tice onih kondenzatora izbacio sam sve i nisam primetio nikakvu razliku motor puni isto kao i pre tj, ne puni do 1500 obrtaja , sutra posle voznje cu znati dal se granica max punjenja pomerila posle skidanja kond. granica je bila 14,2v . evo na slici sta sam sve izbacio : Br1 . Kondenzator koji je bio vezan redno izmedju dijodne ploce B+ i Akumulatora + , sve radi i bez njega ! Br2 . Kondenzator koji je bio na rele migavca . masa releja je bila za ram vezana preko tog kondenzatora . Br3 . Kondenzator koji je bio vezan redno izmedju platine i bobine , kad crkne motor izgubi varnicu skroz (kad se ugreje) kad se kond ohladi opet ima varnica na kratko . znaci ako motor gubi varnicu kad se zagreje a dobije kad se ohladi ovaj kond. je razlog . motor normalno radi bez njega pa se moze ukloniti slobodno . Zakljucak da se sva tri kond. mogu ukloniti jer sluze samo da uklone smetnje sa radio stanice policiskih motora , ko nema radio stanicu nek skida slobodno . e sad promenite naziv teme , ako neko ima problem da bi lakse nasao resenje . nesto kao " Kondenzatori na BMW policiskom motorima " ili nesto slicno .. Hvala svima na ucescu , do sledece epizode Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...