saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan kad pocne da trokira onda mi i svetla na faru trepere smanjuju se i povecavaju jeli to normalno za 2t Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da palis bez lamelnog ventila, nece svakako raditi kako treba, imace manje snage a napunices filter goriva benzinom jer ce ti izgurati smesu napolje. Ako ti svetla idu sa namotaja onda mogu da trepere na leru ali ako ti trokira pri visim obrtajima ne bi trebalo svetla da trepere..da ti ne baca negde varnicu gde ne treba pa zato trokira? Ne znam, nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam ga upalio po mraku digao rezervoar i turirao ga ne baca nidje varnicu da se vidi okom cak sam drzao kablo od svecice rukom i nista:) sad sam rasklopio i vratio lamelu poslusao sam tvoj savet i hvala ti,pri visokim obrtajima kad zatrokira smanje se svetla bas dosta cim obali obrtaje onda je sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan macen CDI,nema blokadu na auspuh,nema blokadu kod karba,igla podizena i karb nastelovan,svecica nova ostaje jos nesto sa strujom da zeza namotaji ili sta vec kako da provjerim to zna li ko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas unimer, voltmetar da izmeris napon, nakaci ga na akumulator..u leru bi trebalo da daje oko 13 volti mozda malo manje a kad ga turiras ne sme da ode preko 14.5 volti. Ako ide preko znaci da regulator (regler) ne radi kako treba. Vec kad si tamo, izmeri i napon akumulatora pre nego upalis motor, ne bi smeo biti ispod 12 i kusur volti ako je dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan akumulator 12,41 kad je ugasen motor,upaljen na leru 14 a pod turazom 14,48 i kad pustim gas 15,01 na leru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prvo sve manje vise dobro ali ovih 15 na leru mi nikako nisu jasni..da li drzi stalno 15 ili opet padne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan 10 sekuni i ugasio sam masinu i pobegao od dima u grazu mi je probacu opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Izguraj napolje nemoj da se trujes monoksidom bezveze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan tek upaljen 14 pod gasom 14,70 a kad mu pustim gas 14,99-15,04 varira izmedju ta dva broja ler gas mi je malo pojacan na 2000 obrtaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 10, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da ti je riknuo regler. Najbolje kontaktiraj clanove foruma Joska ili Arakis i obrazlozi im problem, ako je regler oni ce ti objasniti sta i kako. Kada to sredis i struja radi kako treba, ako i dalje ne radi motor, cackaj dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 10, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan imaš definitivno problem sa strujom, fizičke blokade su skinute, ali ga struja nešto kida, može biti regler ili CDI, mada više sumnjam na taj čačkani CDI, ako imaš gdje da pozajmiš za probu neki CDI sa motora bez blokade to bi bio dobar potez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan CDI je potpuno uklonjen kako i sta nemam pojma je uradio ali ga je uklonio cak i dzekove je nedje prikacio nema ni njih to je bilo pod sic sad je sve prazno a doci do majstora je vec prava sreca nemozes ga ni puskom nafatat,proslu sezonu je sa mukom probijao blokadu ali sad nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan kako se ponasa ispravan regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 10, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo ovako, što se CDI-ja tiče, on uz pomoć signala sa radilice, ponekad i položaja ručice za gas i još nekih detalja, diriguje mapom paljenja, podešava paljenje pri startovanju i kroz čitavu lepezu obrtaja, od najnižih do najviših, daje impuls bobinama koje daju struju svjećicama i bacaju varnicu. Nema CDI-ja, nema podešavanja paljenja, pa ni davanja struje svjećicama, ni varnice. U prevodu nema CDI-ja, motor ne radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo ovako, što se CDI-ja tiče, on uz pomoć signala sa radilice, ponekad i položaja ručice za gas i još nekih detalja, diriguje mapom paljenja, podešava paljenje pri startovanju i kroz čitavu lepezu obrtaja, od najnižih do najviših, daje impuls bobinama koje daju struju svjećicama i bacaju varnicu. Nema CDI-ja, nema podešavanja paljenja, pa ni davanja struje svjećicama, ni varnice. U prevodu nema CDI-ja, motor ne radi ok to sam donekle shvatio ali radi se o sledecem da sam ja moj motor sto se tice mehanickih djelova rasklapao citavog cak i plastike i nisam nasao CDI nidje nesto je on budzio zato sto mi je CDI bio ustrojena verzija,neznam sta je uradio al tako je :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano April 11, 2014 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne diraj regler radi dobro. Sve do 15,5 - 16 V je ok. Da je auto ne bi valjalo, ovako radi NSR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan hvala sad mi je lakse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan jos da proverim izlaznu struju sa namotaja i to je to ako neupali zapalicu ga :-))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 11, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Sve do 15,5 - 16 V je ok. ? siguran si? čika Rajko, daj komentar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 11, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoguce da nemas CDI. Skini tank, trebalo bi da bude blize prednjem delu motora, ispod tanka. Izgleda kao mala cigla, obicno crne boje, pravougaonik sa puno zica sto idu u i iz njega. Iz njega takodje ide zica na bobinu koja ima zicu koja ide na lulicu za svecicu. Mislim da definitivno imas problem sa strujom, kazes da kad krene da trokira i svetla trepere..kada to otklonis tek tada mozes gledati dalje sta i kako. Da li je regler dobar, meni se cini da nije, evo kolega rekao da to tako treba, nemam NSR pa da uporedim. Mislim da je 16v previse i za akumulator i za elektroniku i za sijalice. Mozda negde probija na masu. Mozda se masa otkacila, korodirao kontakt. Fokusiraj se na struju i redom sve proveravaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano April 11, 2014 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti neku bolju svecicu. Cvaje umeju da satiru svecice ako preliva karburator. Moze svaki dan vise svecica da crkne. On nema veliki napon u voznji nego samo na leru. U voznji mu trokira. Nabavi automobilsku svecicu sa dugim navojem Champion N9Y ili N9YC kosta 3 eura i neces imati problena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti neku bolju svecicu. Cvaje umeju da satiru svecice ako preliva karburator. Moze svaki dan vise svecica da crkne. On nema veliki napon u voznji nego samo na leru. U voznji mu trokira. Nabavi automobilsku svecicu sa dugim navojem Champion N9Y ili N9YC kosta 3 eura i neces imati problena. cim je nadjem probacu,uzeo na njega je bila ngk pa sam mu stavio od auta bosova neka i sad katalosku ngk i isto se ponasa probacu na ove pa javljam sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano April 11, 2014 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Stavi mali zazor 0,4 ili 0,5 mm nemoj vise. Ajd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...