VladaSD 2364 Napisano April 8, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva, odrzavanje...finese i slicno... Da se razumemo.... otvaram temu , zbog sebe...ne poznajem druge koji imaju ovaj motor, a ja mogu da saznam samo ono iz User manuala i Kvarise, od kog sam i kupio ovaj motor. Tako da u stvari ocekujem da ova tema preraste u dopisivanje mene i Kvarise...ali opet , moze a i ne bi skodilo, jos neko da se umesa i da savet, eventualno sazna nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 8, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja 'u da pratim po[to mi je XR 650 vrlo simpatična mašina (jedina koju bi uzeo samo sa kurblom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano April 8, 2014 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan xr650 ima el.start kloliko ja znam... ili gresim?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano April 8, 2014 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ista masina kao kod Dominatora samo 50ccm manje, taj model agregata su pravili u 350-400-500-600-650 verziji.Sto se tice odrzavanja agregata vrlo jednostavan i jeftin mana je hoce malo ulja da troskari (vazdusara) i relativno mali interval zamene ulja (3200km za Dominatora). Sto se tice same XR ogibanje, upravljivost i ostalo nisam upucen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 8, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan xr650 ima el.start kloliko ja znam... ili gresim?? L ima, R nema... na R sam mislio... posto kolko se secam L ima manje konja... prokonsultovaću se sa literaturom pa javljam... ps. da dobro se sećam...R ima 62 konja a L 43... http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xr650lL%2093.htm http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xr650r%2001.htm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano April 8, 2014 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan eto, naucio i ja vec nesto iz ove teme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano April 8, 2014 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan koliko kapiram Vlado ti si sa srecom uzeo Kvarisin motor. Mnogo ubava stvar i vozi se ko biciklooo A sto se tice odrzavanja kud ces boljeg savjetnika od kvarise 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 8, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pazi...STeneru imam cetvrtu godinu i jos uvek saznam po nesto novo o njoj...mislim se da je red i da naucim o XR-u, a usput da podelimo znanje sa drugarima....... Kvarisa je odlican, nego skup majstor.... objasnjava samo sa punim ustima i to pod uslovom da nije zedan ...a i onda ga pola ne razumes 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano April 8, 2014 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan kvarisa je diskutabilan decko ali sto nam je tu nam je , prinudjeni smo da ga trpimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano April 8, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Kvariša takav? Ma ajde... Taj ne zna ni kakav motor ide da kupuje, a ne da zna nešto oko motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pali dobro ...il sam ja naucio konacno da kurblam, al troshi mi na offu...mnogo vise nego ranije... kako da proverim smeshu ili sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Februar 19, 2015 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan a kako ide na ofu pa sta si mislio da trosi tri litre a da ga cepas eee to ne moze ako je bas nesto premnogo onda stela pa proba nema druge nedirajte iku super je on lik malo je konfuzan al je pravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan E ta stela, to ...kako , sta ? Imam pored sauha/sauga...kako ko kaze jos jedan tockic, pretpostavljam za smesu. Nego, najgore je sto ja nemam zamerke, kako on ide....jbga, polece iz mesta a ja 120 kg Ma niko ne dira Iku...to su postovi od prosle godine....sad ga niko vise ne .ebe 2% :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan XR650R skoro i da nema dodirnih tacaka za XR600R, vodeno hladjenje, alu ram ... A ni 650R sa 650L, dva su sveta razlicita... Evo snimak moje PRVE voznje kad sam je uzeo... Dve godine sam je vozio, ulica, enduro i SM, odrzavanje samo redovno... Ulje, filteri, plocice... LANAC 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Zamerke... pa ovako, zalio sam se na ogibljenje, malo mi mekano... Dok nije PATAK uzeo jednom na ATV GRAVEL stazi da je proba i i odmah poceo da preskace sve skokove kao da je cross motor... posle se nisam zalio, i poslusao ga: TERAJ TO I NE PAMETUJ, MOZE TO VISE NEGO STO MISLIS A I MOZES!!!! Prednja i zadnja kocnica su iste maltene, za sumu je ok to 2x240mm, ali na asfaltu fali prednje, a jednom sam i u off-u u deliblatskoj pescari uspeo da pregrejem prednju tako da propadne rucka do kraja..... LOS OSECAJ!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ima i ovde jedan snimak malog OFF testa Malo je dugacak i blag, ali se da pogledati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi...Kvarni je ovog mog ...naseg...njegovog bivseg , fino nafriziro ...sa 650ccm klipom od Dominatora, Mikuni karbom i hladnjakom za ulje...ide to odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Februar 19, 2015 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi...Kvarni je ovog mog ...naseg...njegovog bivseg , fino nafriziro ...sa 650ccm klipom od Dominatora, Mikuni karbom i hladnjakom za ulje...ide to odlicno. Ne ide nego leti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 19, 2015 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan khm, samo vas posmatram . Nego, 600R, 650L i 650R . 600 i 650L su gotovo isti motor, samo što 650 ima dominatorovu mašinu sa anlaserom, i sve ostalo što to vuče sa sobom (težina, akumulator), snaga je ista, i 600R je deklarisan na 42 konja. 650R je potpuno drugačije vozilo i ne treba ih mešati. E sad, podešavanje Mikunija, izvadi prvo sveću da vidimo koje je boje. Taj šrafčić viška što imaš i jeste smeša, ali bi ja pre proverio filter vazduha nego se sa time igrao. Jako je jednostavno, i ja kad sam mu ušao u "menu" ja sam podešavao smešu u vožnji , ali je pomalo komplikovano objasniti kako to radi u par redova. Kad dođeš, uručiću ti jednu knjižicu koja se zove: "oprema motora SUS", tu sam siguran da ćeš malo lakše svariti čemu sve to služi, ili ćemo da pravimo injection p.s.nadam se da si znao da se taj filter ponekad i opere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Februar 19, 2015 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan UUUUU dobro me podsjeti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 19, 2015 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zamerke... pa ovako, zalio sam se na ogibljenje, malo mi mekano... Dok nije PATAK uzeo jednom na ATV GRAVEL stazi da je proba i i odmah poceo da preskace sve skokove kao da je cross motor... posle se nisam zalio, i poslusao ga: TERAJ TO I NE PAMETUJ, MOZE TO VISE NEGO STO MISLIS A I MOZES!!!! Prednja i zadnja kocnica su iste maltene, za sumu je ok to 2x240mm, ali na asfaltu fali prednje, a jednom sam i u off-u u deliblatskoj pescari uspeo da pregrejem prednju tako da propadne rucka do kraja..... LOS OSECAJ!!!! Nisi ti pregrejao kočnice, vec ti je ulje jako staro ili ti je usla voda u kočioni sistem. Prilikom kočenja voda ključa i stvara džepove pare i otud propadanje. Kad pregreješ kočnicu to se manifestuje na sledeći način. Stiskaš ko govedo a on ide ko skela na dunavu, e tad si pregrejao kočnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 19, 2015 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Janko, evo te i johan podseća na ulje u kočnicama!!! Znaš da to nije zapertlovano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Februar 19, 2015 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Ma kada kocim xrom uvijek spustim noge i kocim i nogama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan khm, samo vas posmatram . Nego, 600R, 650L i 650R . 600 i 650L su gotovo isti motor, samo što 650 ima dominatorovu mašinu sa anlaserom, i sve ostalo što to vuče sa sobom (težina, akumulator), snaga je ista, i 600R je deklarisan na 42 konja. 650R je potpuno drugačije vozilo i ne treba ih mešati. E sad, podešavanje Mikunija, izvadi prvo sveću da vidimo koje je boje. Taj šrafčić viška što imaš i jeste smeša, ali bi ja pre proverio filter vazduha nego se sa time igrao. Jako je jednostavno, i ja kad sam mu ušao u "menu" ja sam podešavao smešu u vožnji , ali je pomalo komplikovano objasniti kako to radi u par redova. Kad dođeš, uručiću ti jednu knjižicu koja se zove: "oprema motora SUS", tu sam siguran da ćeš malo lakše svariti čemu sve to služi, ili ćemo da pravimo injection p.s.nadam se da si znao da se taj filter ponekad i opere Brateeee, nemoj da me brukas.....pa znas da si mi pratio i rezervni, cak sam kupio i Motul originalno ulje za filtere....posle off road voznje, ne sedam na XR-a dok ne zamenim filter za vazduh, cistim i nauljenim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...