Jump to content

Moto Zajednica

iGo na PC-u?

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2030 postova
  • Motocikl: -

U najkraćem - da li je moguće dobiti iGo na PC-u?

Ne treba mi da ima nikakve posebne funkcije - samo da hoće da rutira zadato i da to mogu da vidim na ekranu - ne mora ni da može da snimi to, ili prebaci na uredjaj.

Znači, bukvalno, samo da ima nešto što će rutu predložiti kao što bi uređaj predložio, i sa onim varijacijama - najbrža, najkraća, najlakša...

I, da, sve to u offline mode-u.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

jel moze neko da mi objasni sta to moze igo ili viamichelin sto ne moze googlemaps?

Problem je u 'kategorizaciji' puteva.

Dok se drzis glavnih putnih pravaca, sve je ok, ali kad krenes malo alternativnim putevima...

Viamichelin nisam ni pokusavao da koristim, ali googlemaps te bez problema navodi na ocajne makadamske puteve kojima bez 4x4 vozila nije bas bezbedno, a i sa takvim vozilima neplanirano izgubis mnogo vremena.

U mojoj okolini (Meljak, 30km od BG) su 'istom kategorijom' ucrtane sve normalne, asfaltirane ulice i neki putevi koji verovatno ni nisu putevi, vec samo vremenom nastali od traktorskih tragova, i kad padne kisa, ne moze se ni terencem bez dobrih guma proci, a kad je suvo, sve zavisi kako su se osusili kolotrazi od traktora - nekad je OK, a nekad je i sa terencem frka da se nasuce u kolotrazima.

Takva iznenadjenja mi ne trebaju :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Igo za PC moze da napravi mapu koju mozes da prebacis na sam iGo uredjaj i da to sigurno radi. Znam, reci ce neko da to moze i sa googlemaps/viamichelin i tako dalje, ali nije bas tako. Ukoliko na (recimo) GoogleMaps postoji neki put preko koga ce se rutirati i koji na iGo mapi ne postoji, koriscenje na iGo uredjaju nece biti moguce.

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Da li može da se preko togg IGO PC napravi offroad ruta i da se prebaci na IGO navigaciju? Hoće li moći navigacija da radi, ako je npr uneta ruta sa IGO PC gde je prikazan put/makadam, dok na navigaciji ne postoji put/makadam?

Konkretno da mi pokazuje strelicu u kojem pravcu idem, ne treba mi putanja.

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Igo je jako los sa makadamskim putevima, skoro da ih i nema. Za offroad je garmin neprevazidjen, ima ucrtan i najmanji puteljak, bar u mojoj okolini

Predpostavio sam. Šta god sam pokušao sa IGO platformom, nije mi išlo od ruke. Izgleda mi ne gine Garmin, barem Dakota (nemam ni za nju :D ), ako ništa...

Da li može da se preko togg IGO PC napravi offroad ruta i da se prebaci na IGO navigaciju? Hoće li moći navigacija da radi, ako je npr uneta ruta sa IGO PC gde je prikazan put/makadam, dok na navigaciji ne postoji put/makadam?

Konkretno da mi pokazuje strelicu u kojem pravcu idem, ne treba mi putanja.

Moze! Sa najnovijim mapama popravlja se pokrivenost makadamskih puteva. Navteq se ne sali :D

Moze! Sa najnovijim mapama popravlja se pokrivenost makadamskih puteva. Navteq se ne sali :D

A da li su obelezeni kao makadamski putevi?

I na Garminovoj karti Evrope znam provereno da su neki makadamski putevi obelezeni kao asfaltni

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

I na Garminovoj karti Evrope znam provereno da su neki makadamski putevi obelezeni kao asfaltni

I to najcesce u Bosni, ja sam se zajebao jedno dva puta vozio sam natovaren motor 30-tak kilometara po nekim vrletima koje su uredno upisan u igo.

Ti znas gde se ja najcesce vozim, a tamo je sve obelezeno kao makadam.

Ti znas gde se ja najcesce vozim, a tamo je sve obelezeno kao makadam.

To je onda vec ozbiljan napredak.

Kad si vec tu - koje su to mape? Mislim, kako se zovu, gde mogu da se nabave i sl?

P.S. ne znam kako, ali mi nije stiglo obavestenje o novim odgovorima na ovu temu?

Ja sam skinuo te nove Navteq mape (na mom GPS-u takođe posedujem Navteq, ali Q1 2012) i prilikom prebacivanja ove novije verzije Navteq Q2 2013, GPS neće da mi očita mapu. Sva sreća (ili nesreća) je što sam probao sa mapom Srbije, jedva sam na netu posle našao tu staru Q1 da prekopiram u GPS, jer sam prelepio postojeću...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja