GixxerK6 820 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto znate pre mnogo godina kada se nije znalo ko sta od koga uzima i dok je Sloba bio na vlasti valjda im trebalo para pa su uveli da pri registraciji vozila mora da se placa porez na upotrebu vozila. Opozicija tada dize svoj glas protiv toga i kao trajace dok traje Sloba ili i krace. Taj porez i dalje postoji a meni nije jasno u ciji budzet to ide jer se radi o ozbiljnoj lovi. Npr u mojoj varijanti kada ja registrujem svoj motor gde kompletna zabava kosta 22300 din zajedno sa tehnickim pregledom taj porez ucestvuje samo sa 40%, a pogledajte ostale troskove kao npr koliko se placa za javne puteve... -Osiguranje AMS je oko 10400 din -Javni putevi 100din -Komunalna taksa 641.16 din -Administrativna taksa 1130.00 din -Fond za zastitu zivotne sredine 136 din -Tehnicki pregled 600.00 din -Porez na upotrebu voizla 9060 din Kao sto vidite porez na upotrebu vozila je jako visok i ne znam ko se sladi tim parama, nije to 100din kao javni putevi npr. Da ne pricam koliko sve to kosta ako vozis neki chopper 1500ccm, 2006 godiste npr. Bilo je price ranije da se pokrene neka prica da se napravi mogucnost registracije na 6 meseci npr sto meni licno ne odgovara jer kao sto vidite zime su sve blaze i motor se vozi ponekad i tokom zime. Bilo bi jako dobro da se pokrene taj bajkerski community i Mototim i Bjbikers kao i drugi i da neko ko je odgovoran objasni zasto postoji i zasto je toliko visok taj porez. Nekada je drzava zivela bez njega a odavno vise ne moze bez obzira na aktuelnu vlast a lova je zaista velika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 216 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno si u pravu. Više o tome, od istomišljenika možeš pročitati u temi u Akcijama gde je sci čak napravio i peticiju koju treba potpisati. Mislim da će se ovde razviti diskusija koja se već vrtela i iz koje se i izrodila ideja o peticiji. Smanjio sam slova u naslovu tvoje poruke, ne zameri. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto znate pre mnogo godina kada se nije znalo ko sta od koga uzima i dok je Sloba bio na vlasti valjda im trebalo para pa su uveli da pri registraciji vozila mora da se placa porez na upotrebu vozila. Opozicija tada dize svoj glas protiv toga i kao trajace dok traje Sloba ili i krace. Taj porez i dalje postoji a meni nije jasno u ciji budzet to ide jer se radi o ozbiljnoj lovi. Npr u mojoj varijanti kada ja registrujem svoj motor gde kompletna zabava kosta 22300 din zajedno sa tehnickim pregledom taj porez ucestvuje samo sa 40%, a pogledajte ostale troskove kao npr koliko se placa za javne puteve... -Osiguranje AMS je oko 10400 din -Javni putevi 100din -Komunalna taksa 641.16 din -Administrativna taksa 1130.00 din -Fond za zastitu zivotne sredine 136 din -Tehnicki pregled 600.00 din -Porez na upotrebu voizla 9060 din Kao sto vidite porez na upotrebu vozila je jako visok i ne znam ko se sladi tim parama, nije to 100din kao javni putevi npr. Da ne pricam koliko sve to kosta ako vozis neki chopper 1500ccm, 2006 godiste npr. Bilo je price ranije da se pokrene neka prica da se napravi mogucnost registracije na 6 meseci npr sto meni licno ne odgovara jer kao sto vidite zime su sve blaze i motor se vozi ponekad i tokom zime. Bilo bi jako dobro da se pokrene taj bajkerski community i Mototim i Bjbikers kao i drugi i da neko ko je odgovoran objasni zasto postoji i zasto je toliko visok taj porez. Nekada je drzava zivela bez njega a odavno vise ne moze bez obzira na aktuelnu vlast a lova je zaista velika. A bio sam ubedjen da s eza puteve izdvaja mnogo vise od sto dinara, tako da nije pije vodi izjava nekih zvanicnika kako se iz registracije eto izdvaj i za puteve,tj izdvaja se smesna suma dok je taj porez stvarno ogroman deo kolaca a gde li ide.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Februar 3, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Pa poslanicka plata je 120 do 140 iljada dinara...Znaci, kolko ih ima, 130(?) puta 140.000din svakog meseca tj. jos puta 12, da ne pominjem "poslovne" ruckove, dnevnice, putne troskove i mogu da ispisem jos dosta toga, mislim da nam je jasnije gde odlazi kes od poreza. Sigurno je samo to da ne ide u drzavnu kasu ili rezerve, ili budzet ili sta vec! A zaboravili ste porez na LUKSUZ tj. jos nesto para se placa na LUKSUZ - motocikl (dakle motocikl je luksuz momci!)..Sta reci, sisaju nas ko ovce! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 212 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan A zaboravili ste porez na LUKSUZ tj. jos nesto para se placa na LUKSUZ - motocikl (dakle motocikl je luksuz momci!)..Sta reci, sisaju nas ko ovce! Jbg može im se, a mi tu ništa ne možemo da uradimo > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...