Jump to content

Moto Zajednica

Dakar 2015.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R

Mislim da na ovim postovima citam samo ono sto sam procitao par dana ranije na nekom stranom sajtu,a ocigledno da ono sto je moja poenta u celoj prici jeste da drzava ulozi u neke mmlade momke koji bi se ucili i da za koju godinu imamo nekoliko vozaca na tom takmicenju a ne nekog koji stalno halucinira .

A ovi sto vole prstice mogu da ga isprate a mozda ti ga i zadene

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Mlade momke.. evo, recimo, na tebe? Ili komsijinog malog sto "kida APN-ca" po ulici a na nekog debelog koji "jedva dodje na cilj"?

Zamolio bih te da pripazis na jezik, da ne zavrsi tamo gde se namanje nadas.

Ovo nije forum za kulove. Ako ti je do toga mozes da pogledas sajt Blic-a ili, jos bolje, Kurir-a.

U slucaju da mislis da nisi kulov, i imas nesto pametno i konkretno da kazes izvoli.

Ko su ti mladi momci? Sta rade? Zasto bi, po tvom ekspertskom misljenju, njima trebalo dati nesto?

Mislim da na ovim postovima citam samo ono sto sam procitao par dana ranije na nekom stranom sajtu,a ocigledno da ono sto je moja poenta u celoj prici jeste da drzava ulozi u neke mmlade momke koji bi se ucili i da za koju godinu imamo nekoliko vozaca na tom takmicenju a ne nekog koji stalno halucinira .

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

@vladas

A u čemu je tvoj problem? Čovek je izneo svoje mišljenje a ovaj forum služi upravo tome. Ako si emotivno vezan za Gabora Sagmajstera tvoj problem. Zamisli da se sad pojavi na forumu drugar Marka Markeza. Pa on bi npr. Mixu na dvoboj izveo.

• Podržavam 7

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: crf 1000

Ne znam Gabora licno i necu da sudim o tome kakav je covek u privatnom zivotu.Uspeo je da zaokruzi finansije za trku nekoliko godina unazad.Struktura sponzoraja se ne vidi na sajtu i mislim da nije korektno da osudjujemo coveka.Na kraju 100 000 evra kosta svakog takmicara ucesce.Rezultat na ovakvom reliju u kategoriji Maraton je vise nego dobar.

http://gabor-sagmajs...9-cilj-trke.jpg

• Podržavam 1

@vladas

A u čemu je tvoj problem? Čovek je izneo svoje mišljenje a ovaj forum služi upravo tome. Ako si emotivno vezan za Gabora Sagmajstera tvoj problem. Zamisli da se sad pojavi na forumu drugar Marka Markeza. Pa on bi npr. Mixu na dvoboj izveo.

Pa i ja sam izneo moje misljenje. I sta sad? Tebi se ne svidja. Duboko sam potresen, skoro do suza.

Evo i prevod za vas sa "jeftinijim kartama": Problem je neargumentovano tupljenje doticnog. Jel to jasno?

Emotivno vezan za Gabora? Ja Gabora postujem i delimicno znam kako i sa koliko truda postize ono sto je za neke "debeli stigao do cilja" a isti taj komentator verovatno nije izasao dalje, budimo velikodusni, od granica Ex Yu.

Ovo je moje misljenje i zadrazavam pravo da vam se nece svideti kao i sto zadrzavam pravo da me to ne zanima.

.

• Podržavam 2

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ti nisi izneo svoje mišljenje, ti si pretio i vređao. I ja poznajem Mačka, verovatno bolje nego što ti poznaješ Gabora. I šta sad?

Brani ga koliko hoćeš, argumentovano ili ne. Nemoj da pretiš i da vređaš.

• Podržavam 6

Ovo su pretnje. Pretiti coveku zato sto nije pristalica gabora je bolesno. Mozda se cak nas vise i slaze sa mackom.

Ako se tvoj komentar odnosi na ovo:

Zamolio bih te da pripazis na jezik, da ne zavrsi tamo gde se namanje nadas.

To je bio moj odgovor na ovo:

• Podržavam 1

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Treba da izdvojimo neke pare da se odradi studija sta se desava u mozgovima bajkera zimi i kakve su to krize pa da nam daju medicinska sredstva da prezivimo zimu bez kriza :) mir braco, doci ce i prolece kad zamirise cvece, vozace se masine, samo polako :)

• Podržavam 3

• Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R

Stvarno kao da mu je neko gurnuo prst u oko,malo caskamo i cekamo da pocne Dakar 2015

Goooo G.....

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Svaka čast, nisam se odavno vidio ovako pokenjanu temu u Moto Sport podforumu.

Kao što rekoh, osim poštovanja prema Gaboru zbog više od nekoliko završavanja Dakara, za ostalo bi se dalo diskutovati, ali ne na ovaj način sa Bajaginim hitom na skriveno te vodim mjesto ili Galijinim na tvojim prstima?!

Prošle godine mu je pumpa bila generalni sponzor koliko znam, a RTS-ova ekipa ga je pratila. I konačno mi je drago da su se sjetili da postoji i sport na dva točka. Ako se ogrebao za neke pare od države, čestitke ili je dobar menadžer ili ima dobrog menadžera.

Pa uostalom šta bi rekli za onu dvojicu LWR i LWD, koji lično imaju para da pokriju spoljni dug Bosne i Hercegovine, a grebali su za sponzore koliko god su mogli?

Slažem se da se ne ulaže dovoljno u auto-moto sport, ali mislim da postoji drugačiji način da se do kaže.

I ne pada mi na pamet da obrišem ijedan post iznad.

• Drug član, 1359 postova

Nisam razumeo sta je ulozila drzava u Gabora , a on nije postigao rezultat . Covek je od svog novca finansirao prve posete dakaru , svoju moto kros karijeru , posle kad je postignut rezultat neki je usledila pomoc drzave . I to neznam koja , rts se gura zbog reklame i naplate u reklamama oko priloga , ostali isto da se vidi nesto da se finansira kao . Motore su kupovale privatne firme , delom zato sto im je i Gabor kolega i privatnik pa su ga pomogle . Drugim delom zato sto ljudi zele reklamu . Pominjete cifru od 100.000 evra koju je neko dao , nije problem samo recite ko je dao tu cifru iz drzave . Podaci su javni pa ih nadjite i recite i meni da znam . Culi ste nekada davno da odlazak kosta toliko , ja mislim da danas taj odlazak je bar za 50% skuplji , ako ne i duplo ili troduplo . Koma je stigao kuci dok je Gabor ulazio u cilj . To je tacno . Koma radi za platu a Gabor za ideale . Da jedan put manje piškio Koma mogao je i jos neko iz srbije da ode , toliku mu kosta odlazak u WC .

Mlade vozace iz srbije da posaljemo . KOJE ? Ja neznam ni jednog . Navedi odmah nekog koga znas da je sposoban da vozi 8 sati u off roudu x 15 dana . Nemoj samo da nabrajas ove sto voze do banjaluke za 1.20 min . Nikako ni ove sto su na fotografiji u avantaru oko mene koji voze offroud od kafane do kafane .

Jeste da treba mladi da se guraju , ali imaj u vidu da ni kod devojke neprolaze pored dede . Deda i dalje ima iskustvo i velicinu da delje bolje od njih .

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ako je tako, to mi se uopšte NE dopada. Znači, kad Gabor prestane da vozi, nećemo imati NIJEDNOG kvalitetnog vozača koga bi poslali za Dakar.

Mislim da bi onda uz pomoć i iskustvo Gabora trebalo već sada početi praviti neke nove nade koje bi nastavile da skaču po Dakarima.

Mi nikada nismo nikoga ni slali na dakar . Sam moras da odes kao i svi u srbiji tamo uspes i onda dobijes neku malu pomoc . Neki nedobiju ni to osim sto ih narod posle smrti smatra najvecim srbinom , kao nikolu teslu . Taj isti narod da se pito za teslu bi bilo najbolje da je cuvao ovce . Prve godine kad su mediji objavili da imamo vozaca na dakaru u klasi motocikala bile su dve vesti . Jedni su pominjali Gabora drugi Bozu . Od dva vozaca nisu culi za oba nijedni , pritom ni sami takmicari nisu do tamo znali da imaju kolegu iz srbije . Toliko o srbima i njihovoj organizovanosti .

Bice novih vozaca nebrinite , tata odresi kesu i finansira sina pa on uspe i posle ga srbija finansira dalje . Ko u tenisu , toliko je godina ulagano u Djokovica da on sad je postao ponos nacije . Cist primer kako je ulagano u mladu nadu u zemlji srbiji .Samo sto ovaj posle placa poreze u monte karlu i uzdize nas srbe u nebo .

• Podržavam 9

• Ne silazi, 4892 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ajde ljudi sta vam je? Covek se borio i izborio da jos pre x godina ode na Dakar, i sad cim mu drzava pomogne odmah je ovakav ili onakav. Manite se gluposti.

Svaka cast Gaboru na borbenosti, motivaciji i volji. Zelim mu puno srece i dobar rezultat na reliju.

• Podržavam 4

Da li neko drugi vozi na tom dakaru osim gabora ili nema vesti na kras netu. I samo da se zna on ne vozi u klasi trkaca vec avanturista a i oni imaju broj da se zna ko se izgubio,a da se ogrebao za lovu za svoju pustolovinu ogrebao se.

Srbija placa pustolovinu a ne trkaca i zato sam napisao de je opet uzeo stotku na foru iznos je tacan.

Nepratim motokros tako da nebih mogao nabrajati ljude koji bi imali cast trkati se na dakaru,mada znam gradove kao cacak milanovac sabac su poznati po tome,a da nema ni jedan koji bi mogao da izveze nije ni cudo sto je uzeo kacigu i jos da li je on vozio igde osim srbije i dakara i koja mesta(informativno).

A inace na dakaru navijam za Lajlu Sainc koja je vozila u klasi kao i gabor.

U sapcu niko ne vozi cross a ja sam jedini koji vozi po malo enduro, tako da si tu omanuo. Sabac je poznat po brdu eRasa.

Mada materijala za voznju ima,izvinjavam se Zrenjanincima, malo pogledah ostale teme ima tu omladine ozbiljne dao bi svaku paru koju dajem za porez.

Gooo LAJLA

Moze i on da vozi u klasi timova , ali srbija nema tim vise svira ko rastimovani orkestar . Uopste ni neznamo dali ga prati madjkarski ili srpski tim . Znamo samo da mu nemac steluje motor .

Nisi napisao kad je prvi put uzeo a ni sad kad je uzeo i od koga pare . Podaci su javni ako je drzavna institucija dala . Ja nemam vremena da trazim sta su dve babe tracarile po pijaci .

Nepratim ni ja motokros da bih nesto posebno znao i nabrojao nekoga , ovi i nije motokros . Razlike su ogromne prvo u motorima , a posle i u izdrzljivosti tehnici snazi . Mada tebi izgleda da je isto i slicno , nije . Dva potpuno razlicita sporta , mogu biti isti samo ako uspes da dokazes da je voznja na ibarskoj magistrali ista kao i voznja na stazi-motopisti . U skijanje se nerazumem ali tu mozda isto skokovi i veleslalom .

Neces ni cuti nizakoga da je vozio van srbije ako neuspe i ne postigne neki rezultat . Ovo je zemlja gde se uspeh priznaje ako je postignut . Obicno sluzi posle za slikanje . Udele mu neku pomoc u vidu mediske poDRŠKE ili mediskog sponzora .

Nemam podatak ko je dao 100.000 eura gaboru i kad , ako iznosis podatak reci i ko je dao opstina subotica , rts , ministarstvo kulture ili neka druga institucija , agencija . Ovako napadas nekoga na osnovu price dve babe na pijaci . Na njegovoj odeci nema nista od institucija , sve same privatne firme . Ima znak rts mozda za to i oni dobiju direktno ukljucenje da se kurce .

Sto se njegove motokros karijere ove godine tice neznam sta je uradio ni koji je bio , kao ni dali ju je uopste zavrsio . U inostranstvu je vozio nesto , afrika ili bliski istok po pustinji , isto neznam sta je uradio . Nije bilo nigde na tv ni reci da bih uopste i znao . Valjda ce javiti ovih dana sta je uradio kad dobije medisku poDRŠKU od medijskog sponzora .

Gabora sam video jednom u zivotu i to posle prvog njegovog dakara na nekom skupu , coveka uopste nepoznam .

• Podržavam 3

Sva ta ministarstva sakupis koja si nabrojao i to je to .Sigurno nisu dali 6.500e kao pratioc iz Pozege e to je za mene skroz OK cvek hoce da oseti draz avanture(isti izvor).

Inace po tim ministarstvima imas mnogo baba koje nemogu da cute.

Moja voznja moja avantura

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja