AleksandarBg 0 Napisano Mart 15, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Molim vas za pomoc.Imam skuter koji nisam palio 2 god.Kada sam pokusao upaliti ga samo je verglalo preko akumulatora kao i preko kurble.Da dodam da sam benzin stari zamenio i svecicu skinuo i ocisti pre toga.Posle dosta pokusaja nisam uspeo upaliti skuter,zatim sam prespojio kablovima za paljenje sa auta i tako pokusao ualitio skuter i verglao je par puta ali zatim je stalo verglanje i sada nista se nedesava tj nereaguje na paljenje.Molim vas dajte mi savet i vase misljenje sta sam mogao osetiti na motoru i sta dalje raditi?Ocekujem vase odgovore i hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan 1. да ли си проверавао са скинутом свећицом верглање?да ли баца струју на свећицу 2.код спајања каблова с аута -да ниси направио курцшлус? 3. мотор 2т или 4т 4.Пробај поново бр.1. скини свећицу ,спој је са каблом,прислони на масу,држи,нека ти неко закурбла,гледај да ли баца струју. И да има и 5. да ли си стисао коцницу када си верглао?неки скутери имају микропрекидач на кочници који недозвољава паљење ако се не да по кочници Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri dali vakum slavina za gorivo pusta benzin,hoce od stajanja da zataji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AleksandarBg 0 Napisano Mart 17, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1. да ли си проверавао са скинутом свећицом верглање?да ли баца струју на свећицу 2.код спајања каблова с аута -да ниси направио курцшлус? 3. мотор 2т или 4т 4.Пробај поново бр.1. скини свећицу ,спој је са каблом,прислони на масу,држи,нека ти неко закурбла,гледај да ли баца струју. И да има и 5. да ли си стисао коцницу када си верглао?неки скутери имају микропрекидач на кочници који недозвољава паљење ако се не да по кочници Proverio sam sve i ok je sve samo neregajuje vise na dugme za palenje a i na kurblu isto Da li sam moga i sta sam mogao osetiti kada sam ga prespojio sa kablovima na akumulator sa auta koji je jacine 60a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Mart 19, 2014 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi mogao nista ostetiti, nebitna je amperaza akumulatora 12V je 12V. Verovatno su pregrejao anlaser i cetkice su zalepile ili se potrosile. Treba ga rasturiti i videti sta nije u redu. Proveri vakum slavinu tako sto ces skinuti vakum crevo sa karburatora i usima napraviti vakum, na crevo za dovod goriva bi trebalo da potece gorivo. Tada ces ustanoviti da li gorivo dolazi do karburatora. Zatim pogledaj da li je svecica mokra, tako ces znati da li iz karburatora odlazi u cilindar ili je karburator prljav pa ne propusta gorivo. Odvrni svecicu i stavi je nazad u kapicu svecice, prisloni je negde na cilindar ili na ram i neka neko kurba, a ti gledaj da li svecica baca varnicu. Ako svecica baca varnicu i gorivo stize u cilindar, mora doci do zapaljenja smese. Probaj i da rukom zatvoris dovod vazduha dok kurblas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...