Jump to content

Moto Zajednica

zika56

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  2667
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

8991 Excelent

4 Pratilaca

O članu zika56

 • Rank
  Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe
 • Rođendan 03.04.1956.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš / Donji Adrovac (Aleksinac)
 • Interests
  Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), fotografija, motori, elektronika, .....
 • Motocikl
  BMW R1100GS (1997.)

Poslednji posetioci profila

11299 profile views
 1. Zato što rezervoar na RD-04 ima u delu prema sedištu dubok "usek" za kolena, a moje noge su dugačke i kolena su prelazila dužinu tog useka i da bih vozio noge su morale ili da mi budu bukvalno "raščepljene", ili da sedim na delu sedišta za suvozača. Sa RD-07 situacija je bila bolja, ali mi Transalp po ergonomiji i dalje bio daleko bolji.
 2. Taj "Cycle ergo" samo pokazuje kako ćešda izgledaš na nekom motoru, a ne i kako ćeš da se osećaš na njemu. Ja sam recimo na ovom "programčiću" video da bi mi odgovarali neki motori po gabaratima, a kada sam uživo seo na njima uvideo da od toga nema ništa. Najviše mi recimo bilo krivo kada mi je "cycle ergo" pokazao da bi mi Afrika (RD-04) legla super, a kada sam seo i provozao to bila katastrofa i mučenje. Prema tome bez fizičke probe nekog motora nemoj ni da razmišljaš o njemu.
 3. Igrom slučaja znam za jedno selo u svrljiškoj opštini (koje se zove Kopajkošara), u kome je Bog odavno rekao laku noć, gde trenutno boravi svega tridesetak žitelja (niko mlađi od sedamdeset godina). Selo je do pre tridesetak godina imalo četvorogodišnju osnovnu školu, a u to selo je struja stigla tek osamdesetih godina prošlog veka. Tu se živelo isključivo od poljoprivrede i do šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka je u selu teško neko imao više od četiri razreda škole. A sredinom šesdesetih i početkom sedemdesetih (kada je područje pokrivenoautobuskim prevozom) deca takvih "prostih" roditelja kreću na školovanje u Niš, Beograd, .... i onda završe fakultete, magistriraju, doktoriraju, postanu rukovodioci u firmama, profesori u srednjim školama i na fakultetima. Iz samo jedne porodice (Stevanović) najstarija ćerka završila ekonomski fakultet i bila rukovodilac finansija u DIN Niš, njena mlađa sestra završila matematiku i mašinski fakultet i magistrirala, brat završio matematiku i radi kao profesor u gimnaziji. A roditelji bili "prosti" (polupismeni), a ovi osnovnu školu završili na petrolejsku lampu. A takvih primera imam još koliko god hoćeš i takvi ljudi danas rade u Beogradu, Nišu, Boru, .... (i kao priznati stručnjaci po belom svetu). A inače zanimanja koja se stiču po "naslednoj" liniji su uglavnom doktori i pravnici, (što nikako ne znači da je to nešto loše). Prema tome, mesto življenja i okruženje samo mogu nekom da omoguće da se lakše opredeli i da ima više uslova i udobnosti za školovanje, a daleko od toga je da je takav obavezno pametniji i da ima veće psihičke predispozicije za sticanje znanja od onih koji takve uslove nisu imali. Naprotiv!
 4. Za tvoju konstituciju Transalp! I ja sam 194 i težak oko 100 kila i Transalpa sam vozio 5 godina i prošao sa njim oko 65.000km.
 5. zika56

  BMW K1100 LT

  Drugar hitno (zbog bolesti) prodaje svoj motor iz naslova. Motor je 1995. god. i u odličnom je stanju. Ima i dosta dodatne opreme i delova, ....? Cena 2.700 evra (uz moguću manju korekciju). Motor je u Nišu. Drugar se zove Edo a br. tel. 063 1309049. Polovni motori - BMW k 1100 lt 1995, cena 2700 prodaja karakteristike - moto-berza.com WWW.MOTO-BERZA.COM Polovni motor - BMW k 1100 lt 1995 - Motor je u odličnom stanju, ABS, podesivi vetrobran (električni), Radiokasetofon sa...
 6. Kada su vozila u kretanju onda je preticanje, a kada su zaustavljena onda je obilaženje pa kada pišemo trebalo bi jasno da definišemo o čemu je reč. Ja sam u svom komentaru napisao da je glupost vršiti preticanje sa desne starne, a obilaženje je nešto sasvim drugo.
 7. Dečko, ja vozim veoma aktivno već duže od četiri decenije, nisam baš neko ko se drži zakona ko pijan plota i nisam neko ko nije imao udesa, ali NIKADA nisam preticao sa desne strane (niti ću to ikada da uradim). Preticanje sa desne strane (i posebno uz upotrebu sirene) je klasična bahatost i možeš da se ljutiš na mene koliko god hoćeš ali je to upravo to. Pa je pizdim kada me neko kolima pretiče i gura me udesno na trotoar, a ti se namerno nabijaš između trotoara i vozila ispred sebe i tražiš prednost i pažnju onog u autu? Rekoh već, imaš pravo da činiš šta hoćeš, ali pod uslovom da snosiš i posledice zbog toga što činiš.
 8. Sve je to u redu, pod uslovom da si svestan u slučaju da te neko u takvoj situaciji obori i samelje uz ivičnjak da je to čisto tvoja krivica i tvoja dobra volja. Kad je kamiondžija u desnoj traci (na metar ipo od ivičnjaka) baš ga zabole što je debil na motoru rešio da ga pretekne sa desne strane dok on skreče desno u ulicu. Morate da shavatite da postoje neke stvari koje se podrazumevaju i da ukoliko ih ne poštujete možete da završite u crnoj hronici, a vi izvolite pa terajte po svome. Preticanje sa desne strane je dozvoljeno samo u situaciji kada se vozilo ispred prestrojilo za skretanje ulevo i migavcem označilo da skreće ulevo, u ostalim uslovima je ZABRANJENO, a naše je pravo da to ne poštujemo, ali isto tako podrazumeva da ne kukumavčimo kada zbog toga najebemo.
 9. Izvini, nisam znao, mislio sam da je kod njih samo kvačilo "mokro" a da je menjač i dalje ostao odvojen.
 10. Izvini kolega, ali biće da si nešto "pomešao", jer, koliko se ja razumem kod GSA menjač nema veze sa motornim uljem, nego u menjač (i u "diferencijal") ide neko drugo ulje, (ja recimo koristim Castrol MTX 75-140).
 11. Koliko sam ja mogao da shvatim, novinar je sam izneo statističke podatke i nije ih nešto komentarisao ili tumčio. A ti podaci su takvi kakvi jesu. Što se tiče nedavanje migavaca velika većina vozača ih ne daje, a smatram da je u poslednjih nekoliko godina najveći uzročnik nezgoda korišćenje mobilnog telefona i za to bi kazne morale da budu daleko oštrije /uz obavezno oduzimanje dozvole na duži period). A preticanje sa desne strane je najveća glupost i budalaština koju može da načini neko ko je na dva točka i to je čisto igranje ruskog ruleta. Nikada to nisam učinio (niti ću), a imao sam prilike da pre par godina oborim skuteraša koji me je preticao sa desne strane i da mene obori biciklista koji me je isto preticao sa desne strane i udario mi u upravljač pa sam ja sa motorom pao (naslonio se) preko njega na parkiran kamion. Pre dve godine u Paraćinu kolega ide ispred mene Crosturerom i sprema se da skrene u ulicu desno i u tom ga debil sa suvozačem (koji je već par sekundi pre toga pretekao mene sa desne strane i pri tome prošao bukvalno na par santimetara od mene) zakačinje u upravljač i zajedno padaju na trotoar. mala brzina pa nema povrea, ali stradaju mgavci, retrovizori, ...! Opet napominjem da je preticaanje sa desne strane (između trotoara i vozila u istoj traci) je najveća glupost koji neko na dva točka može da napravi i velika je verovatnoća da će da bude oboren jer onaj u vozilu pojma nema da se neko tu namestio i ja bih takav prekršaj tretirao isto kao i prolazak na crveno svetlo na semaforu.
 12. To što mi neki udeljuju osmehe (zlurade) na moj komentar neće da omekša moj čvrst stav po ovom pitanju. Mene inače zovu Žika nepodmitljivi (mada bi možda neko pivo, ako je baš hladno ....), ali do tada nema odstupanja!
 13. Kolk'o ja mogu da vidim, na kraju ima svi d'izginemo (ili da budemo osmuđeni) od struju zbog ovog Rajka. Ja bi da se ovo njegovo veštičarenje po hitnom postupku zabrani i sankcioniše!
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja