Jump to content

Moto Zajednica

Dovakhiin

Članovi
  • Broj tema i poruka

    96
  • Pridružio se

1 Pratilac

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

1553 profile views

Dovakhiin's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

111

Reputacija u zajednici

  1. Hvala doktore na prelepom putopisu ! Podsetio si se me na moju turu po Sardiniji iz 2015-e, a ja ovako lenj nikako da ispisem neki putopis( a i nemam bas iskustva). Neka zapazanja, kao da si mi citao misli: putevi kao smirgla, krivine-nema im kraja, dobra klopa, gostoprimljivi ljudi , plaze kao sa razglednica, lokalno pivo Ichnusa od 0,66L (ne znam da li ste probali?) a tako malo vremena da se posete sva interesantna mesta. Ono sto me je odusevilo u tvom putopisu su fotografije , sve bre lepo i zeleno, ja kad sam bio u Avgustu pa sve bilo zuto, pregorelo od sunca Steta sto niste odvozali rutu Alghero -Bosa , magistrala na obali , fantazija! Mada, na zapadnoj obali cestu zna da duva Maestral pa su plaze cesto zatvorene zbog velikih talasa a ni voznja nije prijatna. Ako bude para ja odoh opet Uzdravlje
  2. Ja sam 2015 putovao iz Splita do Ankone, nisam rezervisao kartu ali sam imao puno srece sto nije bila guzva pa sam platio samo 74€ I dobio celu kabinu samo za sebe Moj savet je da unapred rezervises kartu. Ako ne zelis kabinu onda obavezno ponesi vrecu za spavanje I sve sto ti treba tokom noći jer kad se jednom zatvori "garaza" nema ulaska do pristanka u luku.
  3. Srećan put svima koji putuju. Moj predlog je da takodje posetite manastire Sokolica i Banjska, blizu Mitrovice su oba. U Banjskoj ima novi hotel sa termalnim izvorima, smeštajem itd... Ja sam blizu Obilića pa ako vam zatreba neka pomoć slobodno se javite porukom preko foruma ili ovde u temi.
  4. Ne znas nista o meni, samo lupetas još I nastavljas da vredjas. Neka bude 2:1 za tebe.
  5. Slusaj ti kurtonu mali, nisam ja nikakav streber! Ako ti se ne svidja drzava mozes da ides u tri lepe a za vlast me zabole, sam si ih birao a I nisi za bolju sa takvim stavovima.
  6. Zato sto je tema besmislena! Treba mi "radar jammer" da pored skole mogu da prozujim sa 100 na sat. Bravo! Ovde se diskutuje kako "namerno" krsiti zakon. Kako se to drzava bori protiv nas ? Mozda si mislio na (trenutnu) vlast? Ne brkaj pojmove, da ne kazem ne lupetaj gluposti. Ako je neko povlascen u saobracaju od strane saobracajaca to su motoristi.
  7. Bas mi krivo sto nisam admin da odmah obrisem ovu temu...
  8. Aj' sad kolega priznaj da ga tako zimi zakacis i vozis , " u prazno "
  9. Nema na cemu kolega. Pireli je bas dugotrajna guma i ukoliko vozis laganije moze sigurno preko 20,000km da izdrzi. Ponavljam, da meni, za moj stil voznje i kvalitet puteva po kojim vozim nije odgovarala. Koju god da odaberes napisi utiske, sigurno ce biti od koristi. Pozdrav.
  10. Ja sam je imao na mojem motoru, jednom i nikad vise! Dugotrajna u poredjenju sa Bridgestone Exedra koju iskljucivo koristim sada. MT66 je tvrda, sporo se zagreva, lose se ponasa na beloj liniji i zakrpama kao i po mokrom kolovozu . Ipak, sve to zavisi od tvog stila voznje, kvaliteta asfalta, ukupne tezine motora i vozaca-suvozaca. Kod mene je jedino bila dobra kada sam imao suvozaca i kada je asfalt bio kvalitetan i rapav. Presao sam 15,000km I zadnju poklonio prijatelju (vozi Vmax Yamahu) jer je njegova bila skroz celava. On je izgurao jos 4,5 ' iljade. Takodje sam i zadnju Bridgestone 150/90/15 poklonio rodjaku za Virago 750, paše uz toleranciju od 1-2 mm od kardana. Bridgestone je meksa, kratkotrajnija(max 12,000km sam izvozao sa jednim setom) i skuplja ali je izuzetna za sve uslove. Sa Mitas gumama nemam nikakvog iskustva ali ce vec neki kolega sigurno napisati koju rec.
  11. Dizalica podigne ceo motor I prilicno je stabilna ali dosta zavisi od rasporeda tezine napred-nazad. Kod mog motora je ram ispod agregata tako je baš stabilna ali ako skinem prednji tocak onda moram zadnji kraj da poduprem necim. Bocna stabilnost je odlicna jer je sama dizalica prilicno dugacka. Inace njome podignem motor tokom zime kako bih sacuvao gume od deformisanja.
  12. Kolega, ja sam pre par godina kupio hidraulicnu Rothewald(stariji model) slicnu ovoj i prezadovoljan sam. Lagano podize moj motor(oko 250 kg) a i brat je koristi za auto. Meni je posebno korisna za pranje lanca , u prvu na ler i samo naslonis cetku Razlika je koliko primecujem samo u ventilu za spustanje, ova nova je prilagodjena za otpustanje i nogom. Vredi svaku paru i generalno Rothewald je dobar alat. Tada je bila na popustu oko 90e. Buy ROTHEWALD BIKE LIFTER HYDRAULIC | Louis motorcycle clothing and technology WWW.LOUIS.EU Buy ROTHEWALD BIKE LIFTER HYDRAULIC at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Free returns ✓
  13. Jutros mi stigao regler ( jos jedno hvala Joski) , namontirao ga, nalio taze gorivo i onako prasnjavog i prljavog ga provozao citavih 30km. Ja otvorih sezonu
  14. Na osnovu komentara zakljucujem da Ferodo nije bas neki izbor. Ja sam kupio pre par godina jedan set prednjih, cisto za rezervu ali sam sve vreme koristio Nissin i EBC. EBC duplo jeftiniji od Nissin-a ali Japanac ipak za nijansu bolji, bar meni.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja