Jump to content

Moto Zajednica

Alp

Članovi
 • Broj tema i poruka

  839
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1421 Excelent

1 Pratilac

O članu Alp

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Svud po malo..
 • Interests
  Šta je babi milo, to joj se i snilo..
 • Motocikl
  WR400F / LC4 640 ADV

Poslednji posetioci profila

2231 profile views
 1. Alp

  Boljevac( Rtanj ) - Pescara 16. 17. 18. (19.) avgust

  Bili, vozili? Neka fotka, trek?
 2. Alp

  Srbija bez asfalta

  U doba letnjih vrućina, nema previše izbora za nekoga iz Beograda i okoline, za par sati u off vožnji u prijatnijem ambijentu. Kučaj i Beljanica na jugu, Valjevske planine na zapadu i kombinacija Rajac - Divčibare na jugo-zapadu.. To je ono što nam naša zemlja daje u okviru 1 - 2 h, vožnje do planine.. Tako sam i ja na pola dana skočio do Rajca, prijatnog letovališta za vikendaše i planinare, odmah iza Ljiga. Malo preko 60 km, taman za pola dana uživanja. 2019-08-04 1222__20190804_1222.gpx 2019-08-04 1222__20190804_1222.kml Polazak kao i uvek, od planinarskog doma na Rajcu, velik parking, prijatni ljudi, dobra kafana i (ko želi), jeftin smeštaj. Odatle 10 minuta do vrha Rajca, mali odmor i nastavak poljskim / šumskim putićem na jug prema Koštunićima. Posle nekog vremena taj put (na žalost), postane asfaltni ali je uzak i krivudav, pa mu se prašta.. Malo posle Koštunića sečem potok i napuštam ravne puteve. Tu ima malo zahtevnijeg terena pa su preporučljivi lakši motori.. Kod Družetića se izađe na široke šoder puteve, tu mu ga malo date po gasu.. .. do Velkog Maljena. Odmoriš oči i dušu.. Pogled prema Divčibarama.. Prema Rajcu.. Prema Koštunićima.. Prema Brežđu.. Onda lenjo, skoro bezvoljno se polako odkotrljaš poznatim grebenom ponovo na Rajac. Uz put svratiš do Suvobora.. I planinarskog doma "Dobra voda".. I jeste dobra! Popiješ pivo u restoranu i puna srca se miran vratiš kući!
 3. Alp

  Najmanji sator?

  Ja naručio ovaj, videću ovog leta kako će se pokazati. https://www.huskycz.cz/sawaj-ultra-2-zelena#
 4. Alp

  Srbija bez asfalta

  Kučaj / još jedna šumska vožnja __20190622_1028.gpx __20190622_1028.kml Krenuli od pivatne benzinske pumpe sa puta Ćuprija - Despotovac. Vrlo brzo zabasali u neodržavane šumske puteve prema Resavici. Sve fotke by: Icatenej Posle Resavice krenuli poznatom dolinom prema vodopadu Prskalo i skrenuli levo na trek koji smo se nameračili. Slutio sam da ćemo posle kišovitih dana tu imati problema, ali sam barem očekivao kakat - takav putić / stazu. Ništa od toga. Polu-pokunjeni i znojavi se vratismo na glavne puteve i posle odmora na prskalu se vratismo nazad na polaznu tačku. Više sreće drugi put!
 5. Alp

  Deliblatska pješčara

  Ako se držiš glavnih puteva, verujem da nećeš imati problema. U protiv-požarce ne zalazi. Ipak si težak.
 6. Alp

  Srbija bez asfalta

  Nizak nivo Save mi je omogućio da zavirim u delove Obedske Bare u kojima do sada nisam bio. Stanje savskog nasipa je vrlo korektno pa je i to bolje nego putem Široki šoderasti putevi po Obedskoj Bari su opušteni i brzi...
 7. Alp

  Srbija bez asfalta

 8. Alp

  Traži se: KTM 640 LC4 Adventure

  Gasiš ga na dekompresoru, ne na dugme. To je sva mudrost.
 9. Alp

  Traži se: KTM 640 LC4 Adventure

  Za putovanja tipa TET i slični (znači nešto asfalta i šoder bez preteranog zavlačenja na "single trail" staze), se meni pokazao odlično!
 10. Alp

  Traži se: KTM 640 LC4 Adventure

  Kod ovoga vibracije počinju negde oko 6.000 obrtaja i ako na asfaltu duže voziš, zna biti neprijatno. Ali kad siđem sa asfalta, sve mu odma oprostim!
 11. Alp

  Traži se: KTM 640 LC4 Adventure

  Vozim ga zadnjih 5 godina. 2006 ili 7 godište, uvezao iz Slovenije. Praktično mi je sporedni motor jer uglavnom vozim šumu. Ako ga korektno održavaš, neće te nikada izdati. Težak u odnosu na novije motore te klase, visoko težište (posebno sa punim rezervoarom), trese, zveči ko da si seo na kantu sa ekserima... Ali ima neku svoju magiju koja te ne pušta. Igleda dobro za sve pare, suspenzija je neverovatna, autonomija (ako ne divljam ispod 5 l), je ogromna, obrtni momenat..., stvari za poneti.. Ipak, ako bi sada razmišljao o kupovini, pod uslovom da ti je enduro osnovna zanimacija, težište bi mi bilo na motor od 450 do 690 cc..
 12. Alp

  Ljepote Crne Gore

  Par puta prošao turno skijama od Virka (i od Njegovuđe), prema Gornjem Lipovu, pa prošao i pored ovog jezera. Zimi je još lepše (i zaleđeno). Inače ima više manjih jezera. Svet za sebe, posebno zimi. Treba 2-3 dana da se Sinjajevina pređe peške zimi, nema ljudi, smeštaja, tople vode, wirellesa... Očistiš mozak.
 13. Alp

  Fotografija dana (tvoja, ne tuđa)

  Beljanica
 14. Alp

  Srbija bez asfalta

  Šta da se radi kad je sneg i zima, pa uz to još i potraje? Prosto! Enduro planinari u akciji!
 15. Alp

  Predstavljam vam prvi broj BJBikers Magazina

  Na forumu ima dosta tekstova koji obrađuju i vožnju van asfalta. Ako smatrate da bi to moglo da interesuje čitaoce, mogu se probrati (po mišljenju urednika), najbolji tekstovi i uz saglasnost autora, objaviti. Verujem da tu ima mesa.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja