Jump to content

Moto Zajednica

GSX 550 EF (kao neko sredjivanje)

Recommended Posts

• Drug član, 1713 postova

Po mom misljenju, mozda ne bas kada je nov i u razradi, ali je 15w50 za takav motor pravi izbor, narocito sto sumnjam da ces voziti po minusu a u danasnje vreme i kod nas u avgustu bude blizu 40C...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Koliko je koštalo sređivanje tih manje krivih štapova i poliranje? Mož i na PP, interesuje me orjentaciono cjena. Jel ti ispravljao i trouglove?

Izvini sto ti ne odgovorih, a mislim da nema potrebe da idemo na PP nek se zna...Dragan ispravljanje naplacuje po delu 25e, meni je spustio na 20e kad je video koliko sam se smorio kada smo sracunali za prve vile 100e (2 stapa+2 trougla) s'tim da poliranje se ne secam da smo pominjali...

Po mom misljenju, mozda ne bas kada je nov i u razradi, ali je 15w50 za takav motor pravi izbor, narocito sto sumnjam da ces voziti po minusu a u danasnje vreme i kod nas u avgustu bude blizu 40C...

Slazemo se u potpunosti, a ako ce biti blaga zima lako cemo sipati 10w40 i vozi...al ima jos do voznje....

• -+-, 1005 postova

Najzad ispravljene vile, prilikom ispravljanja gornji trougao je pukao tj. napukao. Zavaren je i majstor Dragan kaze da ne treba da nista brinem, najvece opterecenje trpi donji trougao...planiram da ga zamenim al sledece sezone, sad stvarno ne mogu...Mozda kupim i ovo Telefix

Uglavnom, vile razmotirao, oprao, zamenio semeringe, sipao ulje i sklopio!

Evo i foto dokumetacije!

Puknuti tj. zavareni trougao

CIMG0486_zps1b8312c8.jpg

Semerizi, samo kvalitet 1oda.gif

CIMG0481_zps83fd3aed.jpg

Nije urin...1lol.gif

CIMG0485_zps5b1ca127.jpg

Ovo je bilo sipano samo okvirno, po service manualu ide 317ml a Louis kaze 321ml po stapu, ja sipao 320ml. Za sipanje sam koristio spric radi tacne kolicine ulja.

Takodje sam namotirao diskove na felne i sve sklopio u jednu celinu.

Zamislite tocak stoji pravo...!1staa.gif1oda.gif

CIMG0500_zps2e110c57.jpg

Svo vreme imam drustvo

CIMG0497_zps1d6c8c81.jpg

Koje je cekalo da oceni uradjeno i kaze da je ok!

CIMG0503_zps2f68e08a.jpg

Ono sto nisam napisao jeste, da je i prednja felna bila kriva, zavrsila je i ona kod Dragana na ispravljanju, ali na zalost blago je ostecena plastifikacija...Naravno nece ici ponovo na plastifikaciju....

Mozda nema nekih majstorija koje se mogu nauciti u mojoj temi ali neko ko se upusta u neki slican projekat (nek mu je Bog upomoci) moze da vidi sta sve moze da ga ceka....

U ovom primeru sa felnama i plastifikacijom sam napravio klasicnu gresku, PRVO je sve trebalo na proveru pa onda plastifikacija il farbanje i tako se UVEK radi, ja to znam...

Ovu gresku sam "namerno" napravio. Kazem "namerno" jer je ovo vise spaldalo u kocku...znao sam da nema sanse da je pravo ali zeleo sam sebe da slazem da nije bas sve u k...

Ceka se jos dihtung dekle vetila, ovaj koji je stigao nije odgovarajuci, manji je 1hmm.gif moguce je da je za GSX500 a na kesici je pisalo 550 al i na tarabi pise... Dok ne stigne nacicemo nesto da radimo...

• Podržavam 1

• -+-, 1005 postova

Evo ako iko jos prati ovu temu sta se desava. Uhvatio sam se u kostac sa strujom, sutra moram da ujurim malo kvalitetniju izolir traku, posto je skinuta sa dela instalacije i stavljeno je grkljan crevo 1care.gif. Elektricari koji su radili na motoru nisu bas voleli buksne i dzekove pa su uglavnom zice sekli i lemili...dosta je i koriscena duct traka, bolje nego izolirka, sira je 1oda.gif

Namotirao i prekidac stop svetla na rucicu, kod ove suzane je to malo specificno, integrisan je u rucku ima slika negde na 1 strani kako izgleda...

Izgleda da sam osudjen na ove ruzne retrovizore iz PRC-a, posto je neki "majstor" smislio da luft u rucici gde se srafi retrovizor resi tecnim metalom. Lepo je rupu napunio tecnim metalom i usrafio retrovizor! Bravo majstore! 1care.gif

CIMG0515_zps05506259.jpg

Odakle mi ovoliki srafovi 1staa.gif i sta cu i gde s'njima?

CIMG0522_zps51a926b7.jpg

Sto se tice zadnje bolje lezi 120/90 nego 130/70 i vizuelno i bolje leze na felnu, upravo provereno.

Bas tako ja sam na zadnji stavio 130/70 i bukvalno se skupila i izgleda kao 110 0stabre.gif

Sta mislite koja je koja guma? A mislim i da znam zasto...Jel ta tvoja 130 bila polovna kada si je montirao?

CIMG0514_zps135c4d9f.jpg

I za kraj ovog posta:

"Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem"

CIMG0523_zps9b61f10a.jpg

• Podržavam 6

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Lep psic :takoje: ..veliki sam ljubitelj svih vrsta terijera i vlasnik nemackog lovnog...

Samo budi oprezan kad radis a pored tebe je neka zivuljka,ocas posla napravi neku glupost....secam se pre 2 god. ja rasklapao neku glavu od motora i poskidam plocice i solje za ventile(20 venila i isto toliko plocica) i poredjam na tablu kartona i obelezim redosled i unesem u kucu....malo kasnije ulazim u kucu da uzmem plocice jer sam poceo da sklapam,zaticem macku koja se upravo igra sa jednom soljom,a ostale plocice i solje svuda razbacane po sobi...tada kad je nisam zadavio :lol: ..... sutradan sam ceo dan merio i sklapao i rasklapao da bi nasao gde koja plocica ide i da bi dobio pravi zazor ventila...

• BJB Maxi Scooter Club, 380 postova
  • Motocikl: Vstrom 650

Bravo majstore idemo dalje, cesto bacim oko na ovu temu da vidim imali sta novo zanimljiva je...bice to na kraju dobra prica1zdravo.gif

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

Sta mislite koja je koja guma? A mislim i da znam zasto...Jel ta tvoja 130 bila polovna kada si je montirao?

Jeste. bila je polovna ali msm da se skupila zato sto je 70 u profilu.

Guma se skupla ili siri u zavisnosti od sirine felne zato mora da se vodi racuna i o tome. Ja sam na kolima neko vreme vozio malo uze gume od propisanih za te felne i bile su niske jer guma izgubi na visini dok se rasiri i nalegne na felnu...

• -+-, 1005 postova

Lep psic :takoje: ..veliki sam ljubitelj svih vrsta terijera i vlasnik nemackog lovnog...

Samo budi oprezan kad radis a pored tebe je neka zivuljka,ocas posla napravi neku glupost....secam se pre 2 god. ja rasklapao neku glavu od motora i poskidam plocice i solje za ventile(20 venila i isto toliko plocica) i poredjam na tablu kartona i obelezim redosled i unesem u kucu....malo kasnije ulazim u kucu da uzmem plocice jer sam poceo da sklapam,zaticem macku koja se upravo igra sa jednom soljom,a ostale plocice i solje svuda razbacane po sobi...tada kad je nisam zadavio :lol: ..... sutradan sam ceo dan merio i sklapao i rasklapao da bi nasao gde koja plocica ide i da bi dobio pravi zazor ventila...

Dobra je ne dira, ali voli da zavuce svuda njusku, obozava masne kartere...mogu da zamislim koliko si se smorio kada si video razbacane plocice 1oda.gif

Ипак се окреће... :Mina:

Ako sve zavrsim i pocnem da se vozim, okrenucu ja jedno prasence pa izvolte!

Bravo majstore idemo dalje, cesto bacim oko na ovu temu da vidim imali sta novo zanimljiva je...bice to na kraju dobra prica1zdravo.gif

Hvala na podrsci, nadamo se happy end-u

Jel ta tvoja 130 bila polovna kada si je montirao?

E sad sto se tice guma leva je 120/70-18 a desna je 110-16... Elem Mata (vulkanizer Mladenovac) ju je montirao ta 120 je nova, ne vozena, ali je jednom namotirana na siru fenu, napumpana i provela na njoj neko vreme i on kaze da se nazovimo "skupila" zbog te jedne montaze. Jer je bila montirana na siru a ova je uza felna...Ja sam iz njegove price zakljucio ukoliko bih stavio novu da bi zadrzala svoju dimenziju tj. izgledala kako treba...

Ovo me je bas smorilo, posto je guma mereno sublerom nekih 94mm a treba 120mm... Ne znam sta da radim???

I evo foto eseja, borba sa zicama uveliko!

Za gde,za sta je ovo??? 0stabre.gif0stabre.gif A necu da kometarisem ovako ostavljnje zica!1hmm.gif svaka cast!

zi_zps1dfa29e3.jpg

Buzir bas "drzi"

zice_zps7270905a.jpg

zic_zps3a5c5557.jpg

Ovde sam izbacio grkljan crevo i obnovio sa izolirkom izolaciju

z_zps40bd8b1f.jpg

Izmedju ostalog cekam dihtung ventil dekle...i nista vise "zanimljivo" za sad...

• MC Coyote, 273 postova

Imam problem sa mojim motorom,otisao mi je navoj Na srafu kojim se srafi ventil dekla. Skinuo sam ventil deklu i imam sta da vidim. Na cetvrtom cilindru na izduvnim ventilima neko crnilo i na nosacu bregaste. Crevo koje je trebalo da podmazuje bregastu je bilo zapuseno i izgleda da ulje nije uposte dolazilo do tog dela. Pitanje: sta moze tu da se shebe?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Može da ti ode bregasta i klackalice, a može i glava motora tu gde bregasta naleže u glavu. Verovatno je neko nekad radio taj motor, dihtovao silikonom, pa ti silikon začepio uljni vod .

• MC Coyote, 273 postova

Izvini Golube sto ti se ubacujem u temu ali sam se isekao ziv. Lisice hvala na odgovoru videcu da vratim sve kako je bilo i da drzim fige da je sve u redu... Pozdrav

• -+-, 1005 postova

Izvini Golube sto ti se ubacujem u temu ali sam se isekao ziv. Lisice hvala na odgovoru videcu da vratim sve kako je bilo i da drzim fige da je sve u redu... Pozdrav

Ma sta mi se izvinjavas, nema nikakvih problema tu smo da pomognemo...sad vidim sta si pisao i sta ti se dogodilo...Nadam se da nije stradala bregasta i lezaj iste... Meni je nocna mora to zapusavanje uljnih kanala!

Moj ti je savet, skini svecice, otkaci obe cevcice, zaverglaj vidi dali izbacuje ulje usisnoj strani (zaokruzeno na slici) onda proveri obe cevcice i kad namotiras opet verglaj mora da pocne da izbacuje ulje na lezajevima izduvne bregaste. Ne da lije ulje ali da zaslinavi i to mora na svim lezajevima bregaste i usisne i izduvne!

post-7456-0-97171100-1399924039_thumb.jpg

Inace cini mi se da ti je i lanac malo obesen...evo ti jos jedna slika

post-7456-0-14504900-1399924061_thumb.jpg

Uf sad si i mene istripovao s'obzirom sta je meni sve bilo u situ od uljne pumpe...

Slobodno zovi ako nesto treba!

• MC Coyote, 273 postova

Ma sta mi se izvinjavas, nema nikakvih problema tu smo da pomognemo...sad vidim sta si pisao i sta ti se dogodilo...Nadam se da nije stradala bregasta i lezaj iste... Meni je nocna mora to zapusavanje uljnih kanala!

Moj ti je savet, skini svecice, otkaci obe cevcice, zaverglaj vidi dali izbacuje ulje usisnoj strani (zaokruzeno na slici) onda proveri obe cevcice i kad namotiras opet verglaj mora da pocne da izbacuje ulje na lezajevima izduvne bregaste. Ne da lije ulje ali da zaslinavi i to mora na svim lezajevima bregaste i usisne i izduvne!

post-7456-0-97171100-1399924039_thumb.jpg

Inace cini mi se da ti je i lanac malo obesen...evo ti jos jedna slika

post-7456-0-14504900-1399924061_thumb.jpg

Uf sad si i mene istripovao s'obzirom sta je meni sve bilo u situ od uljne pumpe...

Slobodno zovi ako nesto treba!

Hvala brate na savetu.

Danas mi je strugar narezao novi navoj na M10 ali nisam stigao da namontiram ventil deklu. Nikako da dodjem po onaj dihtung a sad nemam cime... 1hmm.gif Cujemo se.

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Srki, ja bih ti preporučio da prvo skineš i cevi i creva pa da ih produvaš i propereš - za svaki slučaj, da znaš da je to kako treba !

• MC Coyote, 273 postova

Srki, ja bih ti preporučio da prvo skineš i cevi i creva pa da ih produvaš i propereš - za svaki slučaj, da znaš da je to kako treba !

Creva spoljna sam promenio tj nova sam stavio,uradio kod Boban sajle. A ova unutrasnja cu da produvam...

Smorio sam se ko plovak a nemam vremena od posla da cackam oko motora.

Možeš da uzmeš i deo neke stare sajle ( savitljiva je ), pa je proteraš nekoliko puta kroz te cevi .

• -+-, 1005 postova

Dok se Srki bori sa svojom suzanom ja sam i dalje u borbi sa kablovima ali napredujem! Uspevam da pohvatam kraj sa krajem

Ovde je klasican primer 3-bojke: Pocinje fabricka zelena i crno-bela pa nastavlja 2xbraon pa kada im je nestalo braon presli su na plavu zicu...ali koriscen je termo buzir, pohvalno!

zic_zpsefab4c3f.jpg

Menjao izolirku koja je lose bila umotana oko glavnog snopa i naidjoh na ovo

Zic_1_zps4bb25f2b.jpg

Mora da je neki Japanac tu sakrio jer nije znao kuda ide...e moji majstori 1hmm.gif

Ajd' požuri i pazi da to prasence bude reš ispečeno :D

a instalacija...uzmi termoskupljajući bužir i malo novih žica pa zameni gde šta treba,zalemi nastavke obavezno...To je samo malo dosano ali treba pedantno uraditi...

Cudi me da motor nije res pecen sa ovakvom instalacijom!

A instalaciju tako i radim, za sad sam obnovio glavni snop, jurim neke konektore koji su se rastopili pa bih da ih zamenim...

Kablovi iz prekidaca su smesteni u nove "fensi" buzire :

ban_zps3bf34838.jpg

Najzad motor vracen gde mu je i mesto! 1oda.gif

mot_sk_zpsa3e1c7ee.jpg

Mnogo me smara ova zadnja guma! 1hmm.gif Ne znam sta da radim! Mnogo usko se drzi, mereno sublerom oko95mm a guma je 120/70 deluje mi mnogo nesigurno ako izuzmemo sto izgleda smesno....

• Podržavam 4

Ako hoces slikacu kako izgleda 120/90, cudi me da ta 120/70 tako lose lezi, mada kao sto sam vec napisao 120/90 bolje lezi od 130/70, izgleda da mu vise 'prija' kada je veci (vislji ili sta vec) balon.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja