svestenik 193 Napisano Februar 20, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan U nekom neobaveznom caskanju, jedan od majstora koji dugo servisira motore mi je spomenuo da moto karburatore nikad ne treba cistiti u ultrazvucnoj kadi. Nisam upucen u tematiku, ali mi je to malo cudno zvucalo, pa me interesuje da li neko od nasih forumasa zna da li je ovo tacno i zasto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 20, 2014 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 20, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Majstori su poznati po pa im se oprasta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Februar 20, 2014 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan U nekom neobaveznom caskanju, jedan od majstora koji dugo servisira motore mi je spomenuo da moto karburatore nikad ne treba cistiti u ultrazvucnoj kadi. Nisam upucen u tematiku, ali mi je to malo cudno zvucalo, pa me interesuje da li neko od nasih forumasa zna da li je ovo tacno i zasto ? Nego? mozda u mikrotalasnoj? A sto da ne ? Pa neprave se ti "amburatori" od secera izem ti majstora Sledeci put neka ti obrazlozi zbog radi cega ne ide u kadicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Februar 20, 2014 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan mora da je u pitanju zajebancija; ultrazvučna kadica VS sveta vodica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 20, 2014 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan То је стара мајсторска прича Давне 1988 године мој буразер добије у фирми нову ултра-звучну каду за чишћење електронских плоча (радио је у једној великој фирми на развоју рачунара). Како је у то време возио распаднутог кеца из 1978 године и карбуратор је био у истом таквом стању , ја скинем исти, раставим и дам му делове да очисти у кади. Пошто није имао одговарајућу течност-чистач да сипа у каду, наточио је чисту дестиловану воду коју је угрејао на око 50 ц. По његовој причи после 15 минута рада каде није био задовољан учинком те је поступак поновио за време обилатог доручка у фабричкој мензи . Ко је радио у то време вероватно се сећа да је тај доручак умео да потраје . Кад се вратио до радног места прошло је око 2 сата и био је одушевљен учинком нове хај-тек справе... Карбуратор је био као нов Али... кад је стигао кући и дао мени делове карба који су стварно изгледали као нови, ја сам установио да су све оловне пломбе (чепови) на каналима поиспадали. Ја сам то покушао да закрпим али џабе Није било помоћи карб је пишао и фалширао на све стране и било га је немогуће наштеловати... Ето то је моја прича Закључак карбуратори се чисте у ултра-звучној кади уз одговарајући хемијски чистач и одговарајући временски период А мајстори су ту да причају приче и да ти узму новце 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Februar 20, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Tako je ,Kume,svaka ti je ka" u Njegosa,majstori su cudo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...