Jump to content

Moto Zajednica

Ciscenje moto karburatora u ultrazvucnoj kadi, da ili ne ?

Recommended Posts

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

U nekom neobaveznom caskanju, jedan od majstora koji dugo servisira motore mi je spomenuo da moto karburatore nikad ne treba cistiti u ultrazvucnoj kadi.

Nisam upucen u tematiku, ali mi je to malo cudno zvucalo, pa me interesuje da li neko od nasih forumasa zna da li je ovo tacno i zasto ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo

U nekom neobaveznom caskanju, jedan od majstora koji dugo servisira motore mi je spomenuo da moto karburatore nikad ne treba cistiti u ultrazvucnoj kadi.

Nisam upucen u tematiku, ali mi je to malo cudno zvucalo, pa me interesuje da li neko od nasih forumasa zna da li je ovo tacno i zasto ?

Nego? mozda u mikrotalasnoj? A sto da ne ? Pa neprave se ti "amburatori" od secera izem ti majstora :lud:

Sledeci put neka ti obrazlozi zbog radi cega ne ide u kadicu

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

То је стара мајсторска прича :popovanje:

Давне 1988 године мој буразер добије у фирми нову ултра-звучну каду за чишћење електронских плоча (радио је у једној великој фирми на развоју рачунара).

Како је у то време возио распаднутог кеца из 1978 године и карбуратор је био у истом таквом стању :staa: , ја скинем исти, раставим и дам му делове да очисти у кади. Пошто није имао одговарајућу течност-чистач да сипа у каду, наточио је чисту дестиловану воду коју је угрејао на око 50 ц. По његовој причи после 15 минута рада каде није био задовољан учинком те је поступак поновио за време обилатог доручка у фабричкој мензи :Bokilic:. Ко је радио у то време вероватно се сећа да је тај доручак умео да потраје :cirka1:.

Кад се вратио до радног места прошло је око 2 сата и био је одушевљен учинком нове хај-тек справе...

Карбуратор је био као нов :jee3:

Али... кад је стигао кући и дао мени делове карба који су стварно изгледали као нови, ја сам установио да су све оловне пломбе (чепови) на каналима поиспадали:grr:. Ја сам то покушао да закрпим али џабе :gaa:

Није било помоћи карб је пишао и фалширао на све стране и било га је немогуће наштеловати...

Ето то је моја прича :neznam:

Закључак карбуратори се чисте у ултра-звучној кади уз одговарајући хемијски чистач и одговарајући временски период :dexterr:

А мајстори су ту да причају приче и да ти узму новце ;)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja