Jump to content

Moto Zajednica

Nece da baci struju na svecicu

Recommended Posts

• U prolazu, 53 postova

Imam problem kod cagive super city, nece da mi baci struju na svecicu a skoro sam ga farbao celog, prvo nije hteo alnaser da mi okrece kada stisnem na taster, i kada uzmem prislonim jednu zicu na alnaser i ovamo na minus na akumulator on onda hoce, i nigde nema masu na masini, sta moze da bude, jel to do ovoga sto sam farbao pa nema dobre kontakte na masini, a gore gde stavljam glavnu masu sam ocistio i osmirglao do metala... Svi dzekovi su vraceni kako su bili i povezani slikao sam i sve sam proverio po slikama... Ako mozete pomazite, motor je pre rastavljanja i palio i radio extra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: aprilia rs 125

proveri instalaciju sa namotaja kako je povezana delujemi da to nije dobro povezano i da zbog toga nemas varnicu ako vec kazes da je pre farbanja radilo sve super probaj sa probnom lampicom da vidis dali ti stize impuls sa namotaja a onda pogledaj cdi i na kraju pogledaj bobinu u svakom slucaju tu je negde prekid u sustini mislim da nije dobro spojena struja sa namotaja :zdravo:

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

Postavio si dve teme i na ni jednu ne odgovaraš?Prva je štelovanje karburatora a motor nema varnicu,neće da upali?

1.Namotaje ne možeš da ispitaš probnom lampom jer je napon 70-100 volti,treba ti unimer.

2.Ako imaš taj napon meriš pickup omski ,treba da ima do 160 oHma

3.Ako je sve to u redu meriš napon na bobini,treba da bude oko 15v,ako je taj napon a nema varnice onda ne valja bobina.

4.Proveriš prekidač na ćopi on daje masu cdi-u,bez te mase nema rada cdi-a odnosno varnice.

5.Premeriti bravu,možda ona ne prekida masu za gašenje

Ako je ovo navedeno sve u redu onda je CDI u kvaru.

• U prolazu, 53 postova

Bombina je ispravna ispitao sam, alnaser sad radi posto sam ocistio prednji drzac ali ne znam kako ovo ostalo da proverim sto ste mi napisali imam unimer za struju ali ne znam koju zicu gde da stavim da bih video to... Ako moze malo bolje objasnjenje gde da postavim zice od unimera?

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: mondial mct 250
On 17.2.2014. at 8:25, kwiss je napisao:

Postavio si dve teme i na ni jednu ne odgovaraš?Prva je štelovanje karburatora a motor nema varnicu,neće da upali?

1.Namotaje ne možeš da ispitaš probnom lampom jer je napon 70-100 volti,treba ti unimer.

3.Ako je sve to u redu meriš napon na bobini,treba da bude oko 15v,ako je taj napon a nema varnice onda ne valja bobina.

4.Proveriš prekidač na ćopi on daje masu cdi-u,bez te mase nema rada cdi-a odnosno varnice.

Posto mi je izgoreo alnaser ja uz pomoc buselice (na bateriju)vrtim magnet i pokazuje struju 23 volta sa buselicom na struju oko 30 volti zanima me dali alnaser pravi vece obrtaje ili mi je namotaj crko jer si napisao da struja treba da bude 70-100 volti? 

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: mondial mct 250

Evo da napisem ko bude imao problema sa paljenjem.Preporucio bih da ovaj tutorial ide u top da ljudi nebi listali i listali

Kod mene je izgleda bio problem sa kontaktom u bravi (plus se izvukao).A da stvar bude gora ja nisam obratio paznju da je neko pritisnuo prekidac za gasenje!Pa sam mogao da verglam 3 dana.Takodje prekidac na copavcu obavezno ispitati !(Crveno zuta i masa ne smeju da imaju spoj.Kod mene je spoj copavac dobijao negde na pola a na dalje nista sto je malo cudno) Sto se tice napona kod mene je bio oko 30 volti.Pickup je bio tu do 160 oma,a voltazu nisam merio jer sam video da paljenje radi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja