zeljko_srb 8 Napisano Januar 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan koliko obicno moze da traje akumulator za motor? koji su najbolji? kakvi su ovi neki zelatinski? sta preporucujete, meni je rikno ovaj moj, nemoze da se napuni dokraja, i nema snage bas da mi zavergla anlaser, pa moram na kurblu da palim. a sad ce lepo vreme, pa sam konto da uzmem neki dobar, da mi ne riknjava svake sezone , ako je moguce.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Januar 25, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Vek trajanja-jedno veliko znak ? Moze da crkne za dva dana,a moze da traje godinama.Zato imas garanciju,odredjeno vreme.Pa ako crkne menjas ga. Tej "zelatinski" tj. s gelom,imam na mom motoru.Nevidim nikakvu prednost,osim sto nema prelivnik(crevo) i ne kaplje ti kiselina po kucistu. Ja sam ga kupio prosle sezone (hvala Bogu) joz uvek radi kao nov.Rekli su mi da imam garanciju 6 meseci :o Nisam mogao da verujem. Kupio sam u "guevari",nisam dobio ni racun,a ni garanciju.Rekli su mi gde da ga odnesem da ga formiraju.Odneo.Ni tada nisam dobio nista,a kostalo me je sve 4000 din.SRBIJA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Firmirani akumulator obicno znaci da ca da bude pouzdan i trajan, mada se i kod poznatih firmi potkrade greshka. Uz dobro odrzavanje i redovno punjenje u zimskom periodu ako se motor ne vozi trebalo bi da traje 3-4 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Januar 26, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Firmirani akumulator obicno znaci da ca da bude pouzdan i trajan, mada se i kod poznatih firmi potkrade greshka. Uz dobro odrzavanje i redovno punjenje u zimskom periodu ako se motor ne vozi trebalo bi da traje 3-4 godine. Bas tako ! I da dodam da prepunjavanje , odnosno visi napon od propisanog za motor ,ima poguban ishod po akumulator. Zato nije zgoreg proveriti punjenje s vremena na vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Januar 26, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan a koji je to firmirani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Januar 26, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan a koji je to firmirani? Varta , Bosch,Yuasa ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 26, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima sada po gradu i EXIDE, i oni su vrlo dobri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Januar 26, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan EXIDE su vrh, mada sam ja ove zelatinaste koristio dugo i na Guzziju mi je dugo trajao (4 god), takvog sam ga i prodao. Cak sam taj zelatinasti kupio od Bugara na buvljoj pijaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 27, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam koristio EXIDE akumlator 6V 14AH pet godina. Mogu vam reci da sam bio zadovoljan i sa tim akumlatorom sam i prodao motor. Sada imam neki grcki suvi, pa cemo videti hoce li trajati kao onaj sa kiselinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 27, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma sve je lako kad imas kurblu,pa ti akumulator i potraje,evo meni je crko zelatinski ,nema snagu da zavergla ali da mi je motor na kurblu nebi ni znao da je oslabio a i mogao bi da ga vozim jos par godina,sad cu ga nekom dati ko ima motorce na kurblu,njemu ce valjati a ja stavljam drugi, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 27, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan koristio sam jednu godinu exide zhelatinski i nisam imao problema... tako sam i prodao motor... jako loshe iskustvo sam imao sa UNIBAT akumulatorima... za jednu godinu 2 komada su mi crkla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ma sve je lako kad imas kurblu,pa ti akumulator i potraje,evo meni je crko zelatinski ,nema snagu da zavergla ali da mi je motor na kurblu nebi ni znao da je oslabio a i mogao bi da ga vozim jos par godina,sad cu ga nekom dati ko ima motorce na kurblu,njemu ce valjati a ja stavljam drugi, pa ja imam kurblu! a ovaj moj je na kiselinu, i nema snage da zavergla kad stisnem dugme. a oce li mi raditi sa tim tvojim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan neverujem da ce ni tebi zaverglati,,a na kurblu bez problema,,mada je najsigurnije staviti nov,,20 25 eurica i ne razmisljas miran si sezonu u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan :o Gdje to ima akumulator za 20-25 evrica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan :o Gdje to ima akumulator za 20-25 evrica? Kod mene u radnji EXIDE od 4Ah je oko 1600 dinara sa kiselinom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Miki za info. Da li imas i koliko su 12V 12 Ah? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan vazi, uzecu nov. dok se vreme prolepsa, da mi ova hladnoca ne izvlaci akumulator, pa tu negde u aprilu cu uzeti i akumulator, i ako Bog da bice registrovan valjda do tad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan u obrenovcu je seltex 12 12 bio oko 20ak eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Miki za info. Da li imas i koliko su 12V 12 Ah? U radnji imam 12V 14Ah, on je oko 2610, ali moze da se poruci taj od 12V 12Ah, verovatno je malko jeftiniji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...