Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa skuterom

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Pozdrav bajkeri,

dakle kao što se vidi iz naslova. Imam problem sa skuterom. U pitanju je Kymco Vitality 50. Dakle ovih zadnjih dana bilo je nekako lijepo vrijeme, i ja kontam da se idem provozati malo. Skuter nema akumulator, dakle palim ga na kurblu. I tako znači ujutro ga upalim, nije htio od prve. Morao sam začepiti zračni filter da bi se upalio. U početku nije primao gas, znači čim dodam gas on se sam ugasi. I nekako sam ga upalio i otišao da se provozam sa njim, sve je bilo ok. Dođem kući, ugasim ga i parkiram ispred garaže. Poslije pola sata ponovno ga upalim (opet od 2/3 put) i odmah sjedem na njeg, kontam odoh još malo da se provozam pa u garažu. Nisam kako treba ni izašao iz avlije nakon nekih znači 50-ak metara, u motoru nešto zariba i ugasi se sam. I evo prošlo je dva dana od tada, ne mogu da ga upalim više nikako. Šta je u pitanju? Ko se razumije nek napiše. Ljudi dok ga nisam ishlupo nek neko napiše u čem je stvar! Lijep pozdrav.

Slika skutera: http://s03.pikstatic...5a2a-velika.jpg

slika-312018-613bcd0c5a2a-velika.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9322 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Imam problem sa skuterom. U pitanju je Kymco Vitality 50.

I tako znači ujutro ga upalim, nije htio od prve. Morao sam začepiti zračni filter da bi se upalio. U početku nije primao gas, znači čim dodam gas on se sam ugasi. I nekako sam ga upalio i otišao da se provozam sa njim, sve je bilo ok. Dođem kući, ugasim ga i parkiram ispred garaže.

Poslije pola sata ponovno ga upalim (opet od 2/3 put) i odmah sjedem na njeg, kontam odoh još malo da se provozam pa u garažu. Nisam kako treba ni izašao iz avlije nakon nekih znači 50-ak metara, u motoru nešto zariba i ugasi se sam. I evo prošlo je dva dana od tada, ne mogu da ga upalim više nikako. Šta je u pitanju?

Proveri sledece:

- karburator ( vidi da nije zaprljan, rastelovan )

- el. saug ( skini sa karba, iglica treba da je uvucena, dodaj napajanje 12V na 5min i iglica treba da izadje )

- flater ( usisni ventili/listici, proveri da nije neki listic odvojen od kucista )

- slavina goriva ( napravi vakum pa vidi kako baca gorivo do karba )

- svecica ( vidi u kakvom je stanju, izmeri zazor, prekontrolisi varnicu )

- proveri da nije agregat u problemu ( skini poklopac CVT-a, rukom uhvati za variomat i vrti u levu stranu, ako se okrece dobro je, u suprotnom problem je u agregatu )

- kad skines poklopac CVT-a mozes videti stanje kaisa, rolnica, kvacila

Kreni redom i srecno u pronalazenju kvara 0namigivanje.gif

• U prolazu, 8 postova

Imaš li benzina sine?!

Kakvo je pitanje majke ti, pa jeboga ti. Nasuo taj dan 5L a i da nisam znam koliko imam goriva a i nikad ne ispražnjavam do kraja rezervoar, da ne bi povukao zrak!

• U prolazu, 8 postova

Proveri sledece:

- karburator ( vidi da nije zaprljan, rastelovan )

- el. saug ( skini sa karba, iglica treba da je uvucena, dodaj napajanje 12V na 5min i iglica treba da izadje )

- flater ( usisni ventili/listici, proveri da nije neki listic odvojen od kucista )

- slavina goriva ( napravi vakum pa vidi kako baca gorivo do karba )

- svecica ( vidi u kakvom je stanju, izmeri zazor, prekontrolisi varnicu )

- proveri da nije agregat u problemu ( skini poklopac CVT-a, rukom uhvati za variomat i vrti u levu stranu, ako se okrece dobro je, u suprotnom problem je u agregatu )

- kad skines poklopac CVT-a mozes videti stanje kaisa, rolnica, kvacila

Kreni redom i srecno u pronalazenju kvara 0namigivanje.gif

Vidi prijatelju, ja pola od ovih stvari ne znam gdje se nalaze. Karburator sam gledo to znam, nije do njega. Saug ja mislim da sam čuo da nema nikakve veze sa paljenjem, ako nemaš akumulator, a ja nemam akum. Flater nemam blage veze gdje je to. Svjećica nova. Nevjerujem da je da ovoga što si napisao. Pošto sam ja novi u ovim stvarima, znači ne znam baš o tome sve. Ali sad se pitam da nije otišao klip ili koja karika, radilica? Jer dok sam vozio motor, nešto je kao zaškripalo u njemu kad sam dao nagli gas. Odgovori. Poz!

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250

Ja skoro imao slucaj na suteru da se odvrnula matica koja drzi prednji varijator.Drug mi je slicno objasnio ne razume se pa ja iso redom i nadjem .

zamenio varijator posto je ostecen,i teraj.nikad se nezna..

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: R1150GS

Otvori deklu pa vidi sta je "zaskripalo", masinu pogledaj zadnju kad sve isproveravas,

A sauh, naravno da ima veze sa paljenjem, i logicno je da ako nema akum da nece raditi bar tako logikom da idemo, i kada ne radi, zatvara se airbox...

Tako da, proveri prenos i zameni sauh i ima da ide :)

• Integrisan, 9322 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Kao sto rekoh/napisah, kreni redom i nacices kvar ili skuterce u nekog pikapa pa kod majstora.

• Drug član, 756 postova

Imaš li benzina sine?!

Kakvo je pitanje majke ti, pa jeboga ti. Nasuo taj dan 5L a i da nisam znam koliko imam goriva a i nikad ne ispražnjavam do kraja rezervoar, da ne bi povukao zrak!

Ok,Ok....Situacija''juče je moglo sve,a danas više ne''upravo mi baca prvo sumnju na rezrvoar.

• U prolazu, 8 postova

Da li sada kurbla ide malo lakse nego pre poslednje voznje?

U početku je on škripala nekako kao zapinjala, a sad posve lako. Da li je onda šta u mašini otišlo ili slično? Poz

• Drug član, 1712 postova

Meni lici kao da je karika otisla, moj savet je da potrazis pomoc nekog majstora, to kada je zapinjala mislim da nisi vise trebao da pokusavas da je gazis da ne napravis veci problem i ostecenja. E u te varijatore kod skutera se bas i ne razumem, mozda moze i to da bude ali mislim da ne bi oni trebali da prave problem kod samog paljenja i rada na leru...

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: R1150GS

Pa ja sam mu predlozio da pogleda prenos za pocetak, da ne razvaljuje masinu ako je do prenosa... A i ako se lako kurbla kompresija je slaba zar ne ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja