GromH 59 Napisano Januar 5, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, poprilično sam nov sa motorima pa mi treba savet mudrijih i iskusnijih Imam 190cm, 85kg, položio sam jesenas za A kategoriju i spremam se da uzmem neki motor na proleće, ali ne znam šta. Kao što u naslovu kaže - voleo bih jednog dana da vozim kruzera ili čopera, ali pretpostavljam da mi treba nešto lakše za vožnju za početak. Sa motorima nemam prevelikog iskustva, auto vozim 10ak godina, nikad ikakvih problema nisam imao, u saobracaju se odlicno snalazim, a sa motorom nemam nameru da jurcam bilo gde. Imate nekih predloga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10499 Napisano Januar 5, 2014 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan za pocetak navedi koliko novaca mislis potrositi na motor, i do koje kubikaze bi da ides, s obzirom na tvoje dimenzije i iskustvo, nebih isao ispod 500ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Januar 5, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Budžet mi je do 3000eur max, kubikaža mi za prvi motor nije bitna u smislu da sam spreman na sve, jedino to što si pomenuo (a što sam video i na još nekoliko mesta na forumu) - ne bih da uzmem premali motor za moju visinu pa da moram da se grbavim i grčim, hoću da mi bude udobno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Januar 5, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto mislis da se kruzeri tesko voze, zapravo su laki za voznju pogotovu zbog niskog tezista, ako imas taj budzet uzmes hondu shadow ili yamahu drag star (v-star) ili nesto slicno tome 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Januar 5, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Ovde proveris kako ces da izgledas na modelima koje ti budu predlozili. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Januar 5, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto mislis da se kruzeri tesko voze, zapravo su laki za voznju pogotovu zbog niskog tezista, ako imas taj budzet uzmes hondu shadow ili yamahu drag star (v-star) ili nesto slicno tome Pa tajav dojam sam stekao iz razgovora sa par bajkera, kazu da se tesko savijaju i da je zeznuto skretati u manjim gradskim ulicama. Ako gresim i ako je to jedini/najveci problem, onda svakako mislim da je bolje da odmah uzmem ono sto zelim pa da se opreznijom voznjom ucim. @shuky: Tnx, bas korisna stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1035 Napisano Januar 5, 2014 Drug član, 1071 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam probao vecinu tipova motora, kruzeri su mi u srcu, ali to je motor koji je najmanje okretan i povozan. Treba ti autoput da ga okrenes, udobnost diskutabilna jer ti je sva tezina na donjem delu kicme. Naravno uz to lose ubrzava (za motor te kubikaze) a uglavnom jos losije koce. Mada to u suštini nije ni bitno, jer nisu ni napravljeni za jurcanje. Bez obzira na sve mane (cena pogotovu) jednog dana cu ih opet voziti . A za tebe nesto tipa Drag star, Shadow, Intruder, nema greske, stvar ukusa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Januar 6, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec malo razvezli onda evo moje detaljnije misljenje moji gabariti su 178cm 75kg tako da sam sto se tice kompaktnosti sa motorima bez brige , od motora sam imao hronoloski ovako Dergbi gprr50, Aprilia RS50, Aprilia RS125, Honda foresight 250 i Kinroad xt250-16, znaci 3 R motora jedan maxi skuter i jedan manji kruzer, sveukupno, mada sam i vozao na pozajmicu supermoto qingqi i Yamahu YBR125. Ja cenim da je sve do coveka sta mu lezi, na sta je navikao i sta mu odgovara najvise, od svega ovoga u posedu su mi, Honda, Derbi i Kinroad, sveukupan utisak mi je najbolji na kinoradu koji je omanji kruzer(po kubikazi ne po dimenzijama), ovo sto je kolega gore pomenuo u pravu je ne ubrzavaju dobro za tu kubikazu, ne koce preterano dobro, nisu pravljeni za jurcanje nego za uzivanciju, bucni su, tresu, ali sve to nekako ima neki svoj smek, sto se tice udobnosti na duze recimo 170+km zna da zaboli donji deo ledja zbog preterano uspravnog polozaja, ja sam to resio stavljanjem drag bar-a tako da sam malo povijen napred a i dosta je do fizicke forme coveka. Usput sam se toliko izvezbao za skretanjem i obaranjem motora da cenim da mogu na istom prostoru naravim osmicu i sa njim i sa derbijem. Opet kolega, najbolje ako imas od koga da zajmis motor da probas itd to bi bilo najbolje, ja vecinu visokih ljudi koje znam tj 185+cm visine voze neke endurace zbog udobnosti najvise ali naravno sta ko voli, ni jedna prica nije ni blizu utisku iz prvog lica, ja kruzerima i ostalim "klasicnijim" motociklima dajem + zbog lakoce odrzavanja i rada na njima (ne moras da rasturis pola motora da zamenis svecicu, nema sta da ti se polomi jer nema plastika, sluzi svrsi i funkcionalnosti, ram, agregat i rezervoar) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Januar 6, 2014 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam otprilike tvojih gabarita (188 cm, 85 kg). 2009 kupih Kawasaki EN 500c Vulcan star 6 godina i platih ga otprilike koliko iznosu tvoj budzet. Slatko sam se navozao godinu dana i potome ga prodao za slicne pare. Motor je ekonomican za odrzavanje i registraciju. Osrednjih je voznih sposobnosti. Verovatno postoji i neki pametniji predlog ali eto ovo je moje licno i izuzetno pozitivno iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Januar 7, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za podeljena iskustva @Herman: Hvala za predlog, prelep je motor! Ima jedan slican ovde u komsiluku kod mene, merkam ga vec neko vreme Nazalost, ne poznajem gazdu da mi ga pozajmi da isprobam, a i mislim da je EL250, to bi mi malo bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Jun 14, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se prijavim i zahvalim svima na pomoci i predlozima, od pre koji mesec sam ponosni vlasnik Honde Shadow, otprilike sve sto ste rekli vazi - i da je masivan, i tezak za okretanje, ali i da nije preveliki problem voziti ga u svakom slucaju, drago mi sto sam odmah seo na kruzera, vozim, ucim i uzivam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan Srećno ti bilo i lepo se navozaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...