Jump to content

Moto Zajednica

Cbr 900 RR Bi xenon

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Honda Cbr 900 RR

Kupio sam 2 seta bi xenona za motor,dobio sam u paketu balast,kablove i sijalicu ali ne znam kako se povezuje? citao sam negde da treba i neki control box za dugo i kratko svetlo ali ja to nemam,moze li nekako bez toga da se poveze? slicno ovome http://www.google.rs...18&tx=127&ty=42

ove tri zice (plava,crvena,crna) ne znam gde idu? predpostavljam na konektor za far

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 412 postova
  • Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000

Spojio sam sve i radi ok,ali balasti su non stop prikljuceni na akumulator pa me zanima dali ga prazne cak i kada je motor ugasen?

ne vuku struju kad je motor ugasen, ne brini.

Spojio sam sve i radi ok,ali balasti su non stop prikljuceni na akumulator pa me zanima dali ga prazne cak i kada je motor ugasen?

ne vuku struju kad je motor ugasen, ne brini.

To me je zanimalo :) Namontirao sve i radi ok :takoje:

Jesi probao, kakva je vidljivost nocu?

Kisa non stop :( probao sam tu u mestu,malo kratko rasipa tj nije kao serijsko ali dugo je ok,kratko mi je samo na jednom faru ali spojicu da bude i na drugom,slikacu cim budem imao prilike.. :)

Hvala drugari 0takoje.gif ,nego mi jedna sijalica u kompletu nije bas u centru u odnosu na kuciste pa mi malo rasipa svetlo ali sredicemo i to 0namigivanje.gif ,900RR je imao dobra fabricka svetla ali ja volim xenone i odlicno mu stoje uz plavu boju 0cool.gif

Da ne dizem drugu temu ponovo..

posle ugradnje bi xenona jedan balast je posle mozda pola h rada crkao,tj izgoreo je osigurac i kada sam ga zamenio balast je poceo da se dimi 1oda.gif ,posto sam pop***eo jer sam dzabe bacio pare, poslao sam poruku prodavcu i rekao da je balast stigao neispravan i covek je poslao drugi,posto ga ovako ne bi zamenio sigurno ;) ,namestio ga i sad pre par dana je jedan crkao opet,i 2 dana posle toga crkao je ovaj drugi,posto sam imao dva.

Ubacicu sliku balasta da znate da ne kupujete ovakva sranja jer vam mogu zapaliti motor 1lud.gif

2014_04_23_23_04_56.jpg

2014_04_23_23_05_19.jpg

Pitanje je sad dali je trebalo jos nesto da ide uz njih ili ne? neki relej ili nesto,posto su imali svaki po 3 zice ,(masa,kratko,i dugo svetlo) i spajali su se direktno na kuciste originalne sijalice..U svakom slucaju povukli su veliku struju i zavrsili karijeru ..0stabre.gif

• Integrisan, 10015 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Dovod balastu direktno sa akumulatora, tj preko osiguraca na relej (pin 30), pin 86- struja sa prekidaca, pin 87 je izlaz ka potrosacu, pin 85 je masa koja mora biti dobra, ili direktno dovuci sa akumulatora ili osmirglaj mesto srafljenja pre montaze.

I ako si preskocio ovaj relej po nekoj logici prvo sto je trebalo crci je prekidac svetala na guvernalu, proprati kabliranje, nema mi bas logike da tri komada uginu tako brzo...

Pozdrav Nenad.

• Svakom po zasluzi, 12467 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Vrlo bitna stvar: gde si montirao ballaste? Ako si ih montirao ispod rezervoara crkavaju od previsoke temperature - 105 stepeni max :)

Balastu sam doveo napajanje direktno preko akumulatora kao i masu,a montirani su ispod

plastike napred gde su osiguraci,nema sanse da tu bude 105 stepeni.. A i presao sam 400km na 20c i ako tad nije crkao kako je moguce da crkne uvece na 10-12c a motor jos nije ni dostigao radnu temperaturu? :-D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja