lemy 1077 Napisano Novembar 4, 2013 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, Kako nalaze dobra praksa da napisem i ja koju o ovom putešestviju, mozda nekom pomogne. Ovo je nastavak iz teme predlozi za izlete i putovanja, ali posto ne znam da je premestim, a mozda i ne mogu, započinjem drugu. U vrlo kratkom roku, ponajvise iz prezira prema samom sebi, što ne stižem da se provozam, a 2 motora mi cuce u garazi, reših da organizumem putovanje do kanjona reke Uvac, ali nekim zaobilaznim i altrnativnim putevima. U ovoj avanturi mi se pridruzio i kolega @Pustolov, koga pozdravljam ovom prilikom . Krenuli smo u subotu ujutro, preko Avale prema Topoli. Prva pauza na Rudniku, kafica, slikanje i tu sretosmo gomilu bajkera, poznatih i nepoznatih, svi bi da iskoriste još jedan lep vikend, mozda i poslednji u ovoj godini. Nakon toga smo nastavili prema Čački , preko Gornjem Milanovca. Iz Čačka smo skrenuli prema Guči, a iz Guče prema Ivanjici. U Ivanjici pauza za rucak. Nakon pauze, i većanja kuda ( problema je bio vreme jer moramo stići do Uvca po danu) i konsultacija sa lokalnim stanovništvom, rešismo da idemo prema Sjenici sirektno, preko Opaljenika i Kusića, i nismo pogrešili. Ovaj deo je fenomenalan za voznju, sasvim solidan asfalt, nema saobraćaja, svuda okolo suma, duge krivine, milina. Negde oko 16h, stigosmo do skretanja za vidikovac. Tu nas grupa lokalaca (vidno alkoholisani) uputi vrlo ljubazno prema vidikovcu. Put do vidikovca, kratak ali jebitacan, kolega na X-11 ga nekako pope, ja nisam imao većih problema, ali sam zakacio stenderom nekoliko puta i to dobro. Na tom putu stadoh da pitam jos jednom grupu nekih turista, i oni nas uputise da se vratimo i idemo drugim putem, koji vodi malo iznad ovog. Posle jedno 5km, loseg puta, shvatismo da nas je onaj čiča provozao. Upalimo GPS unesemo koordinate koje smo dobili od @Severia, i koje su nas nepogrešivo dovele na destinaciju. Hvala @Severian. Malo smo se fotkali , i onda na motore prema Sjenici i Novoj Varoši. U novu Varoš smo stigli u 15h. Tu nas je sačekao domaćin i odveo u selo Komarani u naš apartman. Tu smo zapalili vatricu, koja mi nije nikad više prilala nego sada (vozio sam bez zimskog uloska, mrzelo me da stajem i da ga montiram). Večera, par piva i na spavanje. Smeštaj je skroman, ali ok, apartman za 4 osobe 20eur. Ako nekom bude trebao smeštaj tamo, to su Apartmani Brzakovic, imaju dva apartmana sa po 4 kreveta 060/622-06-82, a u blizini su i etno apartmani Vilovo, ako neko želi nešto luksuznije. Sutra ujutru pokret u 8h. Prvo smo otišli na jezero Uvac i branu, posto je to 2km od našeg apartmana. Nakon toga, dadosmo se put Zlatara i Zlatibora. Put naravno fenomenalan, taman da @Pustolov malo produva Hondu. Na Zlatiboru pauza za kafu. Nakot toga, krenusmo putem Tare. Prvo smo svratili kod Kusturice na Mećavnim, a onda smo se vratili malo nazad i poret Hotela Omorika, preko Mitrovca na Bajinu Baštu i Perućac. Oko Bajine Bašte bilo je malo mokrog kolovoza, koji me je potsetio da treba sa skinem ovo sr...nje od guma Mitas i da stavim neke krštene. Mećavnik: Perućac Verni konji čekaju Nakon toga, na nagovor jednog bajkera koja iz Bajina Bašte (Cile vilkanizer) koga smo sreli dok smo pravili pauzu u Rogačici, pored Drine, krenusmo za Valjevo preko Debelog Brda. Obaj put znam iz prakse kao veoma loš. Međutim, Cile je bio u pravu. Put su popravilli, a najgore deonice su presvukli kompletno tako sa je sada skroz ok. Iz Valjeva smo preko Uba, Obrenca i Surčina stigli u BG negde oko 18h. Bilans ukupni: Prvi dan oko 330km za 9h , Drugi dan oko 300km za 10h. Nismo jurcali, opuštena vožnja. Ako bude prilike, ići ću još jednom, ali u toku leta. Sada je realno kasno, jer se smrkava u 16h, pa ima malo vremena za pauze i slikanje, a šteta super su predeli. Leti je dan duži i to bi bila prava mera. Još bolje bi bilo odvojiti (ko moze) 3 dana. Prvi dan do Uvca, 2 dan vožnja po Pešteru (idelano za soft enduro), kupanje u jezeru i sl. 3 dan opušten povratak. Da ne bude sve tako sjajno, pobrinuo se i hladan asfalt i prosuto ulje u jednoj serpentini negde oko Guče. Overih se i ja. Srecom, bila je mala brzina, i nije bilo vozila u susret, Klizao sam na boku 5-6m. Srecom po nas, meni samo ogrebotina na laktu od trenja sa dukserocon, a devojci ogrebotina manja na kolenu. Konjic isto gobro prosao, rol bar odradio posao, malo mi se isrivio fuzaster i rucica kosnice. Motor smo odmah podigli i posle par minita nastavili dalje. Posle ovoga, definitivno cu da skinem Mitas 08 koje su presle 5-6k km i da kupim neke kvalitetnije. Međutim da sam imao najbolje gume, verovatno mi nebi pomogle jer je u krivini bilo toliko klizavo zbog prosutog ulja, da je bilo teko i peške ići. Slika nema dovoljno, što zbog toga što smo bili kratki sa vremenom, što zbog toga što me mrzelo da stajem i sidam opremu zbog slikanja . Ovo je mapa puta http://goo.gl/maps/Fd984 Ako neko isplanira nešto slično na leto, neka zove, odazivam se dobrovoljno. A sada prepuštam dirigentsku palicu kolegi @Pustolovu, neka napiše i on neku reč, okači neku fotku, da ne bude da sam bio tamo sam. 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Novembar 4, 2013 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo, nadam se da niste propustili specijalitete iz tih krajeva (sir, prsuta i ostale zivotne radosti) Evo i ja se prijavljujem za sledecu turu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Novembar 4, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan I mene ceka ova tura sledece godine, nikako da se iskombinujem da obidjem Uvac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Novembar 5, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Лепо ,квалитетно али дан је кратак за овакав викенд има тамо буљук ствари да се види и поједе тако да ће друга вожња бити верујем у фулу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 5, 2013 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lepi krajevi, tako da je uzitak zagarantovan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Novembar 5, 2013 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Zahvalio bih se Lemyju i njegovog gospođici Nataši, i na pozivu i na sjajnom društvu. Baš sam se iscimao da se iskombinujem za oba dana vikenda, ali vredelo je. Da dopunim samo neke detalje iz mog ugla: Kao što Lemy reče, na Rudniku sretosmo znane i neznane. Posebno me obradovao Mimi. Nije odoleo opštem trendu BMW-izacije.... Čestitam na prelepom motoru Druže!!! Puno bezbednih i srećnih Kilometara! Od Ivanjice put je lep za motor, naročito deonica posle Uvca (Severianove koordinate). Lokalnim pijancima je bilo mnogo zabavno da nas pošalju u kontra smeru... Posle su se čudili - oni pitaju, na povratku "Jeste li našli?". Mi kažemo - da, puno hvala. Bilo im je malo neprijatno.... Nova Varoš je lep gradić, ali totalno mrtav, i po kazivanju samih meštana..... Vlasnik apartmana je bio dobar domaćin, kuća je desetak km od Nove Varoši, ali prema znamenitostima - za preporuku. Put pored od Nove Varoši pored jezera i dalje ka Zaltiboru je savršen za motor - pravo uživanje. Ispod Perućca smo sreli grupu parkiranih, čini mi se "R"-ova,. Prepoznao sam Sebin motor (rol barovi i nosači). Nije loše znati i Ciletov broj - vulkanizer iz Bajine Bašte sa kojim smo sedeli. Ovo može biti korisno -, ne znam da li ga ima u sekciji sa majstorima, ali za neki gumi - defekt u tom kraju: 065/866-50-50. Siguran sam da bi Cile pomogao i van "radnog vremena". Sve u svemu, prošli smo, tog drugog dana, Zlatar, Zlatibor, Taru i Debebelo Brdo, i to po neverovatno lepom vremenu za ovo doba godine. Predeo zaslužuje podrobnije istraživanje - tamo vredi ostati neko vreme i obići okolinu. Lemy je odlično isplanirao rutu, a zbog kratkog dana bili smo disciplinovani pa je sve teklo po planu. Hvala Mile! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1226 Napisano Novembar 5, 2013 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Novembar 6, 2013 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, cini mi se da ste propustili pogled sa vidikovca ''molitva", to vam je jos iza Druzinica, kod Muhovica, ali je definitivno najbolji pogled na meandre. Naravno, meni je bilo lakse jer sam isao autom letos,ali ne umanjujem vas trud i zalaganje, pogotovo u ovo doba godine kada ranije pada mrak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1077 Napisano Novembar 6, 2013 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ponovicemo sledeće godine, kada dan bude duzi , pa cemo podrobnije ispitati teren. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Novembar 6, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci (i devojka) i na voznji i na putopisu sa dobrim info! Stvarno je posluzilo vreme, bonus za sve nas. Da ne prejudiciram ali bi rado u sledecoj (prolece-leto) turi isao sa vama. Imam i molbu, ako mogu kordinate, i Severianove i od kolege koji je isao kolima? Inace, sa Severianom sam letos vozio D. Breg ( ili brdo bemga) asfalt je negde bio kao staklo, dva puta sam ispravio levu krivinu plaseci se da ne proklizam, sva sreca nije bilo bankine, pa me raduje da su to malo popravili. Pozz i cestitke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Novembar 7, 2013 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci (i devojka) i na voznji i na putopisu sa dobrim info! Stvarno je posluzilo vreme, bonus za sve nas. Da ne prejudiciram ali bi rado u sledecoj (prolece-leto) turi isao sa vama. Imam i molbu, ako mogu kordinate, i Severianove i od kolege koji je isao kolima? Inace, sa Severianom sam letos vozio D. Breg ( ili brdo bemga) asfalt je negde bio kao staklo, dva puta sam ispravio levu krivinu plaseci se da ne proklizam, sva sreca nije bilo bankine, pa me raduje da su to malo popravili. Pozz i cestitke Evo Severianovih koordinata, sa prvog od ta dva mesta su fotke: "Napisao 30 October 2013 - 10:49 AM Prvi vidikovac meandara Uvca, blizu asfalta, kada kreneš od Sjenice ka Ivanjici: N43.33145 E19.99960 Vidikovac Molitva, tj. parking pa oko 250m peške: N43.36143 E19.96262" Zbog kratkog dana nismo imali vremena za drugu lokaciju - niša ne bimo videli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Novembar 7, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Super hvala. Izgleda da nisam pratio ma casu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Novembar 18, 2013 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tura za kraj sezone! Пoслato сa Nokia 3310 koрисteћи taпatok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maksimovic v2 5 Napisano Decembar 30, 2013 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: knicanin Motocikl: sv650 Prijavi odgovor kao problematičan jako lepa tura vidim da ste isli putem gde moze da prolazi naked motor tako da cu vasim tragovima sledece godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...