konstruktor 253 Napisano Novembar 11, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko ti je podeseno predpaljenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ploca mi na sredini platine 0,35 i nevarnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Da je u pitanju fals vazduh motor bi lose palio, imao nestabilan ler. . . Moguce je da je u pitanju stelovanje paljenja, 0,35 ti je zazor platina, ali kad baca varnicu,koliko mm pre GMT. Sto je motor vise "navijen"trazi vece predpaljenje. Svecica pali kad platina pocinje da se otvara. Ja imam uredjaj za stelovanje platina i cim zujalica na uredjaju promeni zvuk tad baca varnicu. To mozes uraditi tako sto otkacis kondenzator i bobinu od platina,napravis kolo struje i stavis probnu lampu, polako okreces magnet u smeru okretanja i podesis da se probna lampa ugasi 2,5-3mm pre gornje mrtve tacke, zakacis bobinu i kond. i to je to.Obavezno stavi svecicu vise toplotne vrednosti, neces pogresiti. Ako je svecica mnogo jaka mozes imati problem samo sa hladnim startom. Za navijen motor ti je najbolje elektronsko paljenje, pasujeti od pente Tomos 4,5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam nikad imao predpalenje nisam ga namestao samo plocu na sredinu zazor platina 0,35 i tako vec godinama vozi svecica cigle boje uvek palio na zub sa 65 bosnom sta je sad nemam blage sutra probam sa f75 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Bice isto ako ne uradis stelung, po svoj prilici imas "kasno"paljenje. Da to moze tako, ne bi postojala mogucnost pomeranja platina i ploce, ti si promenio performanse motora, levi karter(gde se kaci paljenje) sto zahteva stelovanje paljenja. Pomeri plocu do kraja u desno i videces promenu. Ne pricam ti napamet, ovaj posao radim 21 godinu! pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 257 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Bice isto ako ne uradis stelung, po svoj prilici imas "kasno"paljenje. Da to moze tako, ne bi postojala mogucnost pomeranja platina i ploce, ti si promenio performanse motora, levi karter(gde se kaci paljenje) sto zahteva stelovanje paljenja. Pomeri plocu do kraja u desno i videces promenu. Ne pricam ti napamet, ovaj posao radim 21 godinu! pozz Mislim da ce opet napisati da je to njemu radilo dosad tako i tako treba i da ostane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 11, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajd objasnimi sta da uradi da bude sve kako valja od svecice koje da stavim do stelanja paljenja hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Novembar 11, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto nemogu da verujem.Pa kolega mikamoto ti sve lepo objasnio sta sad ima jos da se objasnjava.Jedino bih dodao da za tomos predpaljenje treba podesiti na 1.5 do 1.8 mm pre GMT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 12, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas namestam na 1.8mm pre gornje mrtve tacke platine 0.35 zazor svecice 0.5 ploca na sredini svecica bosna F75 sa upustenom elektrodom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 12, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan trenutno motor ide jako lose gusi se kad dam do kraja gas nece da razvrti brzine od kad sam prestelovo paljenje neide nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 12, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan promenicu ja drugi bing 12 cu da stavim kupicu plovak novi siber iglicu i gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Novembar 12, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Danas namestam na 1.8mm pre gornje mrtve tacke platine 0.35 zazor svecice 0.5 ploca na sredini svecica bosna F75 sa upustenom elektrodom Koliko vidim parametri su ti ostali isti: 0,35 zazor platina, ploca na sredini ... Sta si onda stelovao, kad je sve isto bilo i juce ?! Svi smo se potrudili da ti u tancine sve objasnimo, ali ne ide izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 12, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan svecica nije vise tako bela doterao sam paljenje sad ide ubija malo se gusi promenicu kondezator karburator i svecicu f75 danas sam probavao sa 65 kad kupim karb i svecicu bice ekstra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 13, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan : bonsa f75 nakon voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 13, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 13, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta kazete... izgleda da je sad manje beloga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam uspeo da resim kvar nagodinu kad skupim delove klip auspuh i dihtunge karb drugi pa cu da vidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Novembar 19, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Proveri ako imas filter za gorivo , da ti ne glavi iglica karburatora , da li uopste dolazi gorivo u krab. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemam filter imam samo u rezervaru ocistio sam komplet pipicu i rezervar a nije pomoglo dobija gorivo kad pali motor ide neglavi iglica ide lepo gas nezapinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan http://www.rideorhide.com/forum/index.php?topic=947.0 Pricitaj ovo i ostavi to sve kako jeste. Pod uslovom da nemas naslage na svecicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo sad cu da procitam motor se inace nevozi vez duze vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan to je za cetvorotaknte masine tomos je 2t Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Novembar 20, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Da ti nije zapusio prelivni kanal . Ja pisem sve sto mi padne na pamet , nemoj da zameris. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kolega nezameram ja nista zelite svi da mi pomognete skoro je sklapana masina kanali svi prohodni usis izduv sve sam ocistio pre sklapanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan nakon sklapanja masine evo kako radi od tada me muci problem sa svecicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...