Jump to content

Moto Zajednica

Spustanje Tenere

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX600F Katana

Kao sto sam naslov kaze sustanje Tenere...

Elem zasto spustanje, s obzirom da sam visok svega 170 cm na nekim delovim puta kada stajem motor odrzavam bukvalno na prstima. E sad hteo bih malo da je spustim bar za 1 cm (ne bi trebalo da bude problema sa voznjom kasnije?). Ne znam da li je neko to vec radio jer nisam nasao temu sa slicnom tematikom.

Da li je potreban neki poseban alat za to?

Koliko treba da se rasturi motor (nadam se da ne moram da skidam posudu za ulje)?

Hvala unapred na predstojecim odgovorima i savetima...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Pretrazi temu za teneru sa Dog bones, pa ces videti kako, ne moras da je rasturas, samo je okacis o nesto 1zvizduk.gif. Salim se malo, ali u principu ti trebaju nove dog bones da bi je spustio i zamenu radis od dole, ne moras ni plastike da skidas. Takodje prodji kroz ovu temu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/91237-voznja-endura-za-nize-vozace/

Hvala na odgovoru.

Jos samo jedno pitanje one dve navrtke kod opruge na amortizeru trebalo bi da sluze za tvrdocu odnosno za mekocu amortizera?

• Zainteresovan, 728 postova

Sluze za podesavanje prednapregnutosti opruge a steluje se prema tvojoj tezini. Mozes tako da malo spustis motor ali nije im to namena.

• Zainteresovan, 728 postova

Ne, navrtke popustas da bi smanjio prednapregnutost tako da ce amortizer biti "meksi" a motor nizi. Ali po meni, dzaba nizi motor ako vesanje nije podeseno kako treba a samim tim i lezanje u voznji.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Mozes prepraviti kacenje donje strane zadnjeg amortizera i tako ga spustiti, a ujedno sacuvati mogucnost stelovanja tvrdoce. Nije kmplikovan zahvat, svaki bolji bravar ti to moze uraditi. Prednji trap mozes spustiti do 40mm tako sto ces odviti teleskope od gornjeg i donjeg trokuta i povuci ih na gore, vrlo jednostavno. Pozz

• Ne silazi, 6571 postova
  • Motocikl: konzerviran

4 cm po visini skratiti prednji kraj je izuzetno ekstreman zahvat. Na taj nacin se prilicno radikalno menjaju vozne karakteristike. Smanjuje se ugao tredtraga i motor ima tendenciju da brze skrece. Enduro viljuske nisu za te zahvate. U njima retko ima dovoljno ozbiljne hidraulike da izdrzi sve sto bi moglo da se desi u toku voznje. Plus, mozda bi moglo pri nekom ozbiljnom udaru ili kocenju da branik stigne hladnjak.

Zasto se u stavri taj motor spusta?

Zbog visine sedista od zemlje?

Onda je bolje igrati se sa sedistem, a ogibljenje ostaviti kako jeste...mozda neki sitan zahvat.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

4 cm po visini skratiti prednji kraj je izuzetno ekstreman zahvat. Na taj nacin se prilicno radikalno menjaju vozne karakteristike. Smanjuje se ugao tredtraga i motor ima tendenciju da brze skrece. Enduro viljuske nisu za te zahvate. U njima retko ima dovoljno ozbiljne hidraulike da izdrzi sve sto bi moglo da se desi u toku voznje. Plus, mozda bi moglo pri nekom ozbiljnom udaru ili kocenju da branik stigne hladnjak.

Zasto se u stavri taj motor spusta?

Zbog visine sedista od zemlje?

Onda je bolje igrati se sa sedistem, a ogibljenje ostaviti kako jeste...mozda neki sitan zahvat.

Vozio sam tako spusten motor i nista se tu nije primecivalo sto se voznih osobina tice i upravljivosti( HONDA TRANSALP,SUZUKI FREEWIND,YAMAHA DIVERZION0, svi su spustani zbog visine vozaca. Po meni to i nije neka prepravka, no svako ima pravo na svoje misljenje. Pozz

Pa ne verujem da bi svaki proizvodjac motocikala ugradio nesto za podesavanje istog a da ne valja ili da nije za podesavanje ako me razumete...

Nisam jos uvek cackao nista oko spustanja (jbg selo poljoprivreda sta ces) cim bude kacim slike i objasnjenje...:zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja