Pablo 1701 Napisano Mart 28, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Mislim da smo pricali nekad davno o voznji u grupi, a posto nas je sve vise u ekipi, mislim da moramo da ovu temu pretresemo dobro jos jednom. Dakle, kako se vozi kad smo u grupi? Koji su dobri saveti kad se vozimo u grupi? Kako je najbolje raditi preticanje tada? Koji su rizici, a koje koristi od voznje u grupi? Da cujem vasa misljenja... Ja cu moje malo kasnije dati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Mart 28, 2006 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan Pa hoce li neko nesto reci o voznji u grupi??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 28, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pa da poèmem :oops: ja kao prvi i kao najneiskusniji pa nek bolji poklapaju i dopunjuju ! Za poèetak, dogovorimo se ko je vodja puta i ko je gde u koloni i NE PRETIÈE :x se preko reda. Najiskusniji bajker na èelo pa zatim redom od najsporijeg kao br.2 pa sve do najbržeg bajka na zaèelju kolone :shock: . Raspored bi kao najpraktièniji (po meni) trebao biti cik-cak unutar jedne trake i trebalo bi eventualno ugovoriti par znakova komunikacije, pogotovu na duži put! Disciplina i strpljenje su kljuèni :x pogotovu kad se u grupi nalaze neiskusni :? (prepoznaje li se neko). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Mart 28, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Mart 28, 2006 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prvi neiskusan u voznji u grupi!!! Vozio sam se sa jednim eventualno dvojicom ali sa grupom ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1701 Napisano Mart 28, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Pripremicu detaljan tekst o voznji u grupi. Imam vec nekoliko odlicnih tekstova sa neta, pa cu to sve da objedinim u jedan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Mart 28, 2006 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma! Ali, po meni, deksterova prica ima logike. Dirtyeva slika govori vise od 1000 rechi. I svi znaci su mi potpuno razumljivi, i bez prateceg teksta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Mart 28, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan tekst koji moze da bude od koristi http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=254 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 28, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Slozio bi se sa ovim tekstom sto ima na tom sajtu ali mislim da ima jos neke stvari da se dopisu ali vi ipak iznesite vase misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Mart 28, 2006 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan procitao, obradio podatke i memorisao! ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano Mart 28, 2006 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan Dex je lepo to napisao al pitam ja vas dal je moguce ovakva voznja, :?: kod nas sa nasim kompleksima, ja licno imam druga iskustva sa nasim momcima kada nas 20 krenemo i idemo svega 2-3 km. grupno a onda po gasu da se vidi ko je brzi. Ja sam isao sa Svajcarcima na grupnu voznju vise puta, e tu vazi taj redosled kako je Dex napisao gde se zna ko koga prati bez nekih ispada i zna se tempo voznje da bi neiskusni i sa slbijim motorima, isli unutar grupe gde im je mesto. Pomeni je mnogo lepsa grupna voznja sa 80-100km. u celini nego neka jurnjava i dokazivane ko je brzi i ko ima jacu masinu,ili neznam kolko hiljda km. predjenih pa misli da da je profesionalac :!: ,jer greske se desavaju kad se covek najmanje nada bez obzira kolko iskustva ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkk 16 Napisano Mart 28, 2006 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Bez mnogo iskustva vec prosta logika, pa me korigujte: Najiskusniji na ccelu grupe, i joss jedan isto tako iskusan na kraju. Redosljed u grupi poccevsi od drugog ka predzadnjem slozzen tako da ide od najneiskusnijeg ka iskusnom i najslabijeg na koccenju (motocikl sa najduzim zaustavnim putem) ka onim boljim. Cik cak raspored u traci a ne dva po dva paralelni, bez vozznje u toccak sa motorom ispred sebe. Dogovoreno odstojanje medju uccesnicima grupe. praccenje coveka ispred sebe, cceoni (vodja) i iza sebe, kao i umjeren tempo voznje. To bi trebalo da omoguci dovoljno prostora za manevrisanje kroz nepredvidjene situacije, koje bi ovim naccinom trebalo da se svedu na minimum. A sad vi....odo da proccitam tekst na datom linku :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Mart 29, 2006 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi za vožnju u grupi bilo jako dobro da svi imamo po jedan ovakav ureðaj. Nije skup, omoguæava radio vezu do rastojanja od 5Km, ima interfon za suvozaèa a može da se na njega prikljuèi i MP3 Player. Pored veæe sigurnosti komunikacija meðu èlanovima grupe sigurno utièe i na zadovoljstvo u vožnji. Više informacija na http://www.bulverdehometheater.com/mrc11.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1701 Napisano Mart 29, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Mi vec imamo 4 slicna takva toki vokija koje koristimo tokom voznje (u kacige smo ugradili mikrofon i mali zvucnik). Doduse, trenutno to ne koristimo jer treba da doradimo tu nesto... U svakom slucaju, komunikacija u voznji preko radio veze je strasno korisna stvar i trebalo bi to da svi imamo. Evo nekih linkova: http://www.msgroup.org/TIP099.html http://www.msgroup.org/TIP062.html http://www.msgroup.org/TIP057.html http://www.msgroup.org/TIP184.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 941 Napisano Mart 29, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan To su super stvarccice. PS ja sam nekad davno bio radio-amater i imam profi opremu kod kuce i radio stanice, ali mislim da su ove male rucne r stanice daleko prakticnije, pa cak i neke no-name firme... Nazalost, iako rade cesto na istoj frekvenciji, uredjaji razlicitog proizvodjaca ce medjusobno cesto ne cuju zbog "tone squelch-a" koji je na razl uredjajima razlicit, kako se nebi upadalo u vezu. Makar da prvi i poslednji budu u vezi:) ...ovo je moja bebica:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Mart 29, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Slika je nekada vide od 1000 reci. Dirty svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Mart 29, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda bi trebali vise da pricamo o tome kako grupa zakaze pa bude havarije. Mislim da ce ljudi tako bolje da nauce. Ja sam naucio da nikako ne treba remetiti raspored grupe. Jel da Andrej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano April 4, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno mislim da su motoristi u vecoj grupi (4+) daleko RESPEKTABILNIJI u odnosu na ostale ucesnike u saobracaju nego kada si sam ili sa jos jednim motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano April 4, 2006 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Voznju u grupi naucicete na putu najbolje,dovoljno je imati jednog iskusnog da vozi napred a za njim kao drugi da bude neko bez iskustva i tako redom i sto je vazno uvek moras videti onoga iza tebe u retrovizoru to vazi za sve u grupi osim za zadnjeg koji bi isto trebao biti iskusan zbog nekih fiskultura da neda autima da se mesaju sa grupom. A te motorole netrebaju nikome to samo pravi belaj i skrece paznju.Ima tu jos dosta da se kaze ali kao sto rekoh najbolje je nauciti na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano April 5, 2006 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan I jos da dodam;put do Trebinja ili do Prijedora je najbolja prilika za voznju u grupi tu se moze sve doziveti na terenu.Ernesto to zna bio je sa nama i da kazem kapira decak i to odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano April 5, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Miko za pohvalu. Evo obecavam da ce sa novom masinom da bude jos bolje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano April 6, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Evo i malo "prakse": ne zaboravite da pravite pauze: i sigurno stizete na odrediste: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUNROSSI 1 Napisano April 6, 2006 U prolazu, 95 postova Lokacija: Mladenovac,Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Evo i malo "prakse": ne zaboravite da pravite pauze: i sigurno stizete na odrediste: Nista lepse od voznje u ovolikoj grupi. :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1701 Napisano April 6, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Kad me vec vucete za jezik... Elem, nije poenta da kazemo 'vozite se sto vise, pa cete shvatiti sami sta i kako'. Poenta je da podelimo iskustva i savete, da bi ljudi bili bezbedniji u grupi. Meni prija voznja u grupi, ali mi cesto i smeta jer me cesto sprecava da vozim kako zelim u tom trenutku. Medjutim, voznja u grupi pricinjava zadovoljstvo drugacijeg karaktera i zato volim kad se svi skupimo tako. Kao sto pomenuh ranije, uskoro ce biti gotov tekst o voznji u grupi i bice nesto poput 'obaveznog stiva' za ljude koji ce sa nama voziti (ako nemaju iskustva, tj. ako nisu vozili u grupi ranije...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano April 7, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Dirty, :thumbs_up: za sliku proljetos smo Gasho i ja ugostili neke kolege iz Hrvatske pa smo vozili u dosta finoj grupi. jednom nas je bilo 7 ili 8 ne znam tacno, ali Gasho je predvodio cijelu kolonu, onda su slijedili oni a ja sam na zacelju bio... sto znam kakvih ima teladi u auta pa da nekom ne bude "krivi dio" kad vidi HR tablice pa bolje da moje tablice gledaju, sigurniji sam bio nesto... inace u toj voznji nije bilo nikakvih preticanja izmedju nas samih, a tempo je bio 100-120. prelijepa voznja bijase. mali off: vidjecemo kako ce bit put Turske kad krenemo... daaaaceeeeeee boooooooog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...