Jump to content

Moto Zajednica

Hidraulicno kvacilo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Trebalo bi da zamenim sajlu kvacila i kocionu tecnost. Kad vec sve to treba da uradim mislio sam u istom servisu da napravim zamenu kvacila na hidraulicno. Posto nigde ne mogu da nadjem po netu da je neko stavljao na Varadera pada mi na pamet da uzmem od VTR-a posto postoji sansa da pasuje jer je isti agregat. Da li je neko radio ovo na bilo kom motoru i mozda ima neku drugu ideju kako to da uradim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Sumnjam da će to ići baš tako glatko. Ali ti ipak želim sreću u ovom poslu.!!!

• Drug član, 3007 postova
  • Motocikl: FleXeR

Vidis da u KITovima za konverziju uglavnom se koristi na OFF road modelima.... gde se bas CESTO koristi kvacilo...... mislim da ces uspeti ali ne vidim bas svrhu, osim ako ti trosak bude minimalan.... postuj ovde u svako slucaju!! POZZ

• Svrati ponekad, 484 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Samo komplikujes stvar bez razloga. Da je to bolje ugradjivali bi ga trkaci. Sto rece doktor masinskih nauka "sustina pouzdanosti lezi u jednostavnosti". Mom drugu na CBR 1000 F na semaforu popustila hidraulika i dobro se ugruvao i to sa suvozacem na sedistu !?. . . Pozz

• Svrati ponekad, 484 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Nije se on zbog tog razbio..

Bas zbog toga. Motor je bio u brzini i sam popustio i skocio. Verovatno zbog dotrajalog ulja, gornjeg cilindra, donjeg cilindra ili bilo cega vec, uglavnom uzrok pada je bio otkazivanje hidraulicnog kvacila! No svako ima pravo na svoje misljenje, pozdravljam

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Nije se on zbog tog razbio..

Bas zbog toga. Motor je bio u brzini i sam popustio i skocio. Verovatno zbog dotrajalog ulja, gornjeg cilindra, donjeg cilindra ili bilo cega vec, uglavnom uzrok pada je bio otkazivanje hidraulicnog kvacila! No svako ima pravo na svoje misljenje, pozdravljam

A, zar to isto nemoze da se desi ako pukne sajla kvacila ?

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Vidim da se tema pretvorila u ubjedivanje da ovo ne treba raditi.

Uopste nisam ni postavio pitanje da li ovo treba raditi ili ne, nego kako.

Moze lock ili brisanje ili sta vec, a za podatke i delove cu se snaci vec nekako.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5497 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Prijatelju slobono montiraj, ovaj kit sto je Rboban naveo je u upotrebi kod dosta ljudi na enduro motorima i radi...mnogo je gore kad pukne sajila posto ovo uglavnom propadne postepeno a i da propadne ugasi se motor ko kad naglo pustis kvacilo..izvini za off , bila je namjena da ti pomogne oko odluke.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Vidim da se tema pretvorila u ubjedivanje da ovo ne treba raditi.

Uopste nisam ni postavio pitanje da li ovo treba raditi ili ne, nego kako.

Moze lock ili brisanje ili sta vec, a za podatke i delove cu se snaci vec nekako.

Ja vidim da si dobio konkretne smjernice sta i kako (od npr. rbobana), a da se nisi udostojio da odgovoris na jednostavno pitanje zasto zelis da to uradis (npr. rbobanu).

:zdravo:

• Podržavam 1

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ja sam hteo na mom proslom motoru da ugradim takvo kvacilo ali sam odustao jer sam ga dao na prodaju . Uzeo sam extremnoji enduro pa bi sada mozda i odradeo a meni to dosta znaci a i sami znate koliko puta se po sumi stisne kvacilo a i koliko se nekkad drzi na kvacilo dok se vozi .

Rboban-ovo resenje je idealno . Ja to nisam naso i ako neko zna cenu ili gde bi ovo moglo da se nabavi bilo bi super .

Pozdrav !!!!!

Pa jeste skupo je a verovatno dobro i radi .

Ove kineske vidim da su za one njihove pit bike i one do 125 i 250 ccm . E sad da li mogu da gurnu i kvacilo od 400 ccm vec je pitanje .

A imam iskustva sa jos jednim evo da navedem . Drug polomio na ktm-u 80 ccm full crosss rucicu i nikako nismo mogli da je zavarimo . Pukla bas gde se srafi i ostetila i posudu . E sad .....narucili smo a verovatno je i kineska rucica jer je nismo ni platili mnogo ( komplet sa cilindrom ) i mogu da kazem da je kod njega sad teze stisnuti rucicu nego kod mene na yamahu .

Pitanje je da koliko su dobre . A one brendirane magurine su sigurno i vrh ali mislim da su preskupe za nase uslove tj. vredi li dati novac za tako nesto . Umesto toga mozda je bolje ona guma ili sprave za jacanje sake pa na poso tj.stiskaj dok ne ojacas :neznam:

To sto ste mjenjali na tom motoru vjerovatno nije odgovarajuci omjer nasparm donjeg cilindra i klipa..to bolje znaju ovi masinci..

Znam na sta mislis . Tu su negde priblizno isti . To utice sigurno ali sama rucica je malo vise glomazna pa onaj prekrat tj. princip poluge nije isti kao sto je kod ovog bio . Treba veca sila da se upotrebi da bi se stvorio isti pritisak . Valjda me razumes na sta mislim .

E sad jedino ta kineska rucica sa njegovim klipom dole kod menjaca ( verovatno nije isti ili je veci ili manji pa mu treba manja sila ili to tako jednostavno funkcionise lose . NIkad nisam probao u kommpletu da tvrdim da je losa .

Samo sam pitao u predhodnom postu da li ce da gura 400 ccm za razliku od 250 . Mislim da je kvacilo jace na 400 .

Nije ni skupo da se proba ??????

Kontam, sistem poluge na rucici je drugaciji..da li ce moci ko ce ga znati ali mislim posto je hidraulika da nece biti problem..ako probas pisi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja