migimunz 0 Napisano Septembar 27, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Nadam se da nisam postavio temu u pogrešnom delu foruma. Posedujem Piaggio Typhoon 50, 2010 godište, koji je od kad sam ga kupio radio fantastično. Obzirom da nisam bio kući, motor nisam palio neko vreme (mesec do mesec i po dana). Akumulator sam napunio juče, i alnaser vergla kao lud, međutim motor se ne pali. Elektrika izgleda funkcionalno (kontrolne lampice se pale), goriva ima do vrha, kao i ulja. U tankom žućkastom crevu koje izlazi ispod sedišta (za koje predpostavljam da je crevo za gorivo) nema nikakve tečnosti, a ja nisam siguran kako da nateram gorivo da dođe do motora. Pokušao sam da rasklopim motor i dođem do nečeg korisnog, međutim skuter je sastavljen od toliko preklapajućih delova koji se međusobno zaključavaju da sam ubrzo odustao da ne bih nešto oštetio ili izvukao tako da ne mogu da vratim. Napravio sam par slika koje pokazuju deo mašine koji mi je dostupan, ako neko ima savet šta bih tu mogao da uradim, bio bih zahvalan: http://imgur.com/a/Xk0hL Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
priest77 26 Napisano Septembar 27, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Izvadi to crevo za gorivo i probaj nekako da povuces malo ako ne krene samo. Verglaj nogom dok ne upali, nema potrebe da opterecujes anlaser sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1899 Napisano Septembar 27, 2013 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To plastično crevo je vakum ,a ne benzin.Probaj da skineš crno crevo i da verglaš ako curi gorivo tu gde je bilocrno crevo imaš neki problem sa karburatorom.Ako ne curi probaj da na to crevo direktno sitaš benzin ako tako upali nevalja slavina Ili svašta još nešto.<Možda je samo crevo vakuma spalo nadrugom kraju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Septembar 27, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li je svećica suva posle tolikog verglanja. Probaj da je zameniš ako ne baca varnicu. Meni je juče u toku vožnje popustila lula i sišao kabl sa svećice i ugasi mi se na sred ulice i kao što gore rekoše proveri da li dolazi gorivo od rezervoara. To su ti 2 stvari koje ja prvo gledam ako me zeza palenje pa ako je to ispravno idem dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
priest77 26 Napisano Septembar 28, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan I sta bi na kraju? Da li je proradio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
migimunz 0 Napisano Septembar 28, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost nisam nos probao, trenutno sam van Beograda, saznacu u ponedeljak . Hvala svima na savetima, javicu sta je bilo. Kad smo kod toga, da ne zna neko nekog dobrog mehanicara u okolini Vojvode Stepe, za slucaj da ne uspem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Septembar 29, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ostavljen ispravan motor, onda ne verujem da je bilo kakav kvar. Kad skuter stoji malo duze izadje benzin iz lonceta karba i posle postoji problem! Uzmi npr drsku srafcigera i par puta lupi po karburatoru za slucaj da je zalepila iglica plovka, zatim bez kontakta,bez gasa 10-15 puta nagazi na kurblu, daj kontakt i pali ! Za slucaj da je mokra svecica(presisavanje) onda je osusi,izkurblaj motor bez svecice, zavi suvu svecicu i pali sa punim gasom; jer je motor vec pun bezina i treba mu vazduha sto mu dajes punim gasom. Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...