Zemunac 3 Napisano Decembar 14, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Znam....čim mi se po glavi motaju oni šrafići za krampone!! A baš je lepo zavejalo...10 Afrika na jednoj livadi i pravi balet 'Labudovo jezero', po snegu....iihaajj!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Decembar 14, 2009 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Centralni stender od rd03 jel pasuje na rd04? Na sraf? Mislim da je skoro identican ram... Skinuo bih od kolege pa bih pravio za moj.. Pa bi i odradio kompletan model i teh. dokumentaciju i stavicu ovde.. ako zeli neko sebi da pravi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan RD03 je visi motor i klirens im se razlikuje za 5cm. Velika verovatnoca da moze da se namesti ali ces da se otelis dok ga podignes, uzimajuci u obzir preko 20kg tezi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Decembar 14, 2009 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan RD03 je visi motor i klirens im se razlikuje za 5cm. Velika verovatnoca da moze da se namesti ali ces da se otelis dok ga podignes, uzimajuci u obzir preko 20kg tezi motor. To da, u pravu si... Zaboravio sam da je visi Znaci moracu da zamolim nekog ko bi bio raspolozen da skine centralni stender sa rd04 sad dok su hladni dani, da premerim, i napravim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 14, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Razlika trojke i cetvorke je valjda 20 mm? Napravi krace nogare trojke za 10-15 mm, i toj ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Decembar 14, 2009 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika trojke i cetvorke je valjda 20 mm? Napravi krace nogare trojke za 10-15 mm, i toj ti je to. Razmisljao sam o tome.. Nego prvo mora da ustanovim da li imaju isto ,,kacenje,,. Cim navatam vremena, skinucu kolegi sa rd03 pa cu i za nju odraditi model, pa cu postaviti ovde.. A posle neko samo da mi izmeri koja je duzina nogice pa cu izmeniti.. Naravno ako je isto kacenje... I onda ce nam faliti jedino model za rd07.. Inace pravim model u cati-i ... pa izvlacim tehnicki crtez.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Razlika trojke i cetvorke je valjda 20 mm? Napravi krace nogare trojke za 10-15 mm, i toj ti je to. Razlika u visini sedista jeste 20mm, ali razlika u klirensu (najniza tacka motora do podloge) je 5cm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 15, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Razlika trojke i cetvorke je valjda 20 mm? Napravi krace nogare trojke za 10-15 mm, i toj ti je to. Razlika u visini sedista jeste 20mm, ali razlika u klirensu (najniza tacka motora do podloge) je 5cm! U jbt. vidim nesto mi lego motor!!! A koja je razlika u klirensu 04 i 07 ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 482 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan I kada sve stane, .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Decembar 17, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja htedoh da uzmem od Kepe letos taj centralni za moju RD 04 al mi rekose da necu moci sam da je podignem na stender ( Kepa imao od RD03), fakat i dalje nemam taj centralni stender a trba mi ko leba, pa ako neko pouzdano zna da moze da zavrsi posao od RD 03 ( znaci da je probao) ili jos bolje da neko pravi ili ima na prodaju od RD 04 nek se javi, necu mu nista!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 17, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan I kada sve stane, .... Gosn' Popaje , za ovo imas ice i pice od mene na obali Dunava kad pozelis ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 482 Napisano Decembar 18, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Gosn' Popaje , za ovo imas ice i pice od mene na obali Dunava kad pozelis ! pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Decembar 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Skup ljubitelja Afrike Twin u Mađarskoj . . . od 22 - 24.05. 2010....(preuzeto sa motori.hr) ..... molim prevod.... Event will be held in Fonyódliget Scooters Camp on the shores of Balaton. There is no need for tents as plenty of apartments are available. Some pictures of the camp. 1.200HUF (4,5EUR)/person/night + 300HUF (1EUR) one time fee is charged for tourism tax Food is available in the camp´s restaurant. 4300HUF (16EUR) /person/4 meals Saturday, 22nd of May, dinner: roasted pork, chicken lag, steak potato, fresh salad (cucumber, tomato, paprika, onion with topping), bred Sunday, 23rd of May, breakfast: sausage, mustard, bred, tea Sunday, 23rd of May, dinner: cattle stew prepared with red wine, noodles, pickles (with sour cream on demand), bred Monday, 24th of May, breakfast: sliced ham, cold buffet, bred, butter, cheese, tomato, paprika, tea Map: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&t=h&msid=108049424568972235725.000476219ddb9b2a4fc01&ll=46.763222,17.603027&spn=0.00179,0.00449&z=18 ------ Brasil Web: www.africatwin.hu Skype: www.africatwin.hu "Ahol aszfalt van, ott nincs semmi érdekes, ahol van érdekesség, ott nincs aszfalt!" --------------------------------------------------- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 18, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E o ovome bi trebalo najozbiljnije razmisliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Decembar 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Baš, baš...još pogledaj datum...vreme idealno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Decembar 19, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja idem 100 posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Decembar 19, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Mojoj Africi je recimo posle servisa karburatora, trebalo 3-4 sekunde anlasovanja da povuce gorivo i upali. Znaci, samo verglaj u upalice. A akumulator unesi na toplo, proveri nivo elektrlita, napuni dobro i ne iznosi na mraz, do trenutka paljenja. Hoću, samo da promenim svečice...međutim u 'sam svoj majstor' obradio si ceo zimski servis pa nema dela samo o svečicama! Interesuje me da li kada trebam prići i onim dvema što su zavučene moram skidati karburator ili je dovoljno skinuti samo aluminijumski štitnik i možda hladnjak! Gledao sam i na našem sajtu ali ima samo o celom servisu karburatora...nigde samo o skodanju svečica!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 19, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Svecice su mi bolna tacka! Dve godine je trebalo da prodje da ih promenim! :D Sve sam pokusao, razne kombinacije iz seta Gedora, specijalizovani kljuc za svecice iz Louisa - ne ide pa ne ide. Cak sam pomisljao da je na mom motoru nesto radjeno pa je nemoguce promeniti svecice. I onda sam kod IgoraXT video ORIGINALNI Honda kljuc za svecice sa kojim je decja igra skinuti ih. Radi se o kljucu sa izuzetno tankim zidom sto ostavlja dovoljno mesta da se provuce do svecice. Da napomenem, radi se o prednjoj levoj i zadnjoj desnoj svecici. Za prednju desnu na netu cak postoje saveti da treba da se skine levi hladnjak i sta ti ja znam. Nije tacno, ne mora. Ali mora da se skine rezervoar i sve sto je potrebno da se on skine (Zadnje plastike, sediste, prednje bocne plastike...) Dakle, tajna je u originalnom Honda kljucu za svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Decembar 19, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam ti pp da ne davim a što se tiće ključa imam neki 'rađeni' sa tanjim zidovima koji sam koristio za KLE jer i kod njega nema mesta da uđe normalna 18tica! Nešto brušeno pa navareno, uglavnom jedna je lako skinuta svečica ali ne znam koja jer nisam bio tu pa ću sačekati sestrića da pitam...inaće normalnim ne može sve! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Decembar 19, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Skup ljubitelja Afrike Twin u Mađarskoj . . . od 22 - 24.05. 2010....(preuzeto sa motori.hr) ..... molim prevod.... Event will be held in Fonyódliget Scooters Camp on the shores of Balaton. There is no need for tents as plenty of apartments are available. Some pictures of the camp. 1.200HUF (4,5EUR)/person/night + 300HUF (1EUR) one time fee is charged for tourism tax Food is available in the camp´s restaurant. 4300HUF (16EUR) /person/4 meals Saturday, 22nd of May, dinner: roasted pork, chicken lag, steak potato, fresh salad (cucumber, tomato, paprika, onion with topping), bred Sunday, 23rd of May, breakfast: sausage, mustard, bred, tea Sunday, 23rd of May, dinner: cattle stew prepared with red wine, noodles, pickles (with sour cream on demand), bred Monday, 24th of May, breakfast: sliced ham, cold buffet, bred, butter, cheese, tomato, paprika, tea Map: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&t=h&msid=108049424568972235725.000476219ddb9b2a4fc01&ll=46.763222,17.603027&spn=0.00179,0.00449&z=18 ------ Brasil Web: www.africatwin.hu Skype: www.africatwin.hu "Ahol aszfalt van, ott nincs semmi érdekes, ahol van érdekesség, ott nincs aszfalt!" --------------------------------------------------- Zemunac, ovo zasluzuje posebnu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Decembar 20, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svecice su mi bolna tacka! Dve godine je trebalo da prodje da ih promenim! :D Sve sam pokusao, razne kombinacije iz seta Gedora, specijalizovani kljuc za svecice iz Louisa - ne ide pa ne ide. Cak sam pomisljao da je na mom motoru nesto radjeno pa je nemoguce promeniti svecice. I onda sam kod IgoraXT video ORIGINALNI Honda kljuc za svecice sa kojim je decja igra skinuti ih. Radi se o kljucu sa izuzetno tankim zidom sto ostavlja dovoljno mesta da se provuce do svecice. Da napomenem, radi se o prednjoj levoj i zadnjoj desnoj svecici. Za prednju desnu na netu cak postoje saveti da treba da se skine levi hladnjak i sta ti ja znam. Nije tacno, ne mora. Ali mora da se skine rezervoar i sve sto je potrebno da se on skine (Zadnje plastike, sediste, prednje bocne plastike...) Dakle, tajna je u originalnom Honda kljucu za svecice. ...isti posao radi i Proxxon gedora za svijecice! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Decembar 20, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da vidim gde se sa ove strane nalazi svećica na prednjem cilindru!! Mogao bi neko da je zaokruži! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 20, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Problematicne svecice: Sa prednje leve strane prednjeg cilindra (iza hladnjaka). Sa zadnje desne strane zadnjeg cilindra. Pa proprati kablove! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 20, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidi se iz ove pozicije. Odozgo napred-levo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 20, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan u rupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...