Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Karbovi su mi vec izvadjeni tako da mislim da posle skidanja creva nece biti problema. Samo me cudi da u Manualu ne pominju to crevo.

Naslov teme na www.xrv.org.uk u kome se objasnjava kako vaditi ovaj poklopac je "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrgghhhhh!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma jok,,skida se lako,,skoro sam menjao lance na jednoj africi,nije tolko tesko,za 2h,ga rasturas,menjas lance,sklapas,doduse bez da cackas karbove,svecice itd,,,,nije tolko komplikovano,, :) :) :)

ma jok,,skida se lako,,skoro sam menjao lance na jednoj africi,nije tolko tesko,za 2h,ga rasturas,menjas lance,sklapas,doduse bez da cackas karbove,svecice itd,,,,nije tolko komplikovano,, :) :) :)

Ma naravno... nista komplikovano.

Samo lagano i pedantno...

Zar moze drugacije? :)

Ajd jos jedno pitanje! Kako pristupate maticama za podesavanje cvrstoce vesanja zadnjeg tocka? Skidate li kuciste filtera za vazduh? (RD03 i RD04)

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Narucio sam ovaj umetak da mi ne klizi suvozac, mnogo je nezgodno kad ti neko skace po ledjima.

post-4634-12879018661231_thumb.jpg

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Dragi moji afrikanci,ima li mozda neko od vas shemu elektricne instalacije RD03,ali da je kvalitetna?Imam ih nekoliko,ali se ni na jednoj ne vide slova najjasnije.Treba mi da vidim gde se spajaju oni senzori rezerve i njihove sijalice.Koliko sam uspeo da vidim na ovim mutnim crtezima,postoji tamo i neka misteriozna kutijica izmedju senzora i sijalice.

Ima li ko ideju kako se montiraju opruge od centralnog stendera?? Umalo se nisam ubio ili iskopao oci pokusavajuci da ih zategnem. Kazem IH jer ima dve, jedna u drugoj i slabiju nekako i mogu da zategnem, ali onu jacu nikako! A samo 3cm treba da se rastegne da dohvati do predvidjenog joj mesta.

BTW, motor postavljen na centralni stender izgleda vise nego mocno!!

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Ima li ko ideju kako se montiraju opruge od centralnog stendera?? Umalo se nisam ubio ili iskopao oci pokusavajuci da ih zategnem. Kazem IH jer ima dve, jedna u drugoj i slabiju nekako i mogu da zategnem, ali onu jacu nikako! A samo 3cm treba da se rastegne da dohvati do predvidjenog joj mesta.

BTW, motor postavljen na centralni stender izgleda vise nego mocno!!

Jesi li kupovao opruge ili si ih imao original?

Original, jedna u drugoj. Nenormalno jake. U stvari, ja znam da ih namestim ali mi treba pomoc, tesko je da ih covek namesti sam.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Lalajko, ima ona alatka za nameštanje opruga, a izgleda kao T ključ koji na kraju ima kukicu za povlačenje opruge. Ja sam mislio sebi da napravim ali sam video da ima u Luisu.

http://www.louis.de/_30d7620356f311089ad8609d4bb2982042/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=470&list_total=35&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10003991

• Enduraš, 6392 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja sam to uvek radio sa srafcigerom, namaknes podignes ga kao polugu i opruga sama slizne.

Tako i ja radim i to obe opruge odjednom. Opruge za centralni su vrlo jake i cisto sumnjam da mogu bez poluge dovoljno da se razvuku pomocu one alatke sa linka (T-kuka :) )

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Ne'm pojma i ja sam radio bez toga, kakva god da je opruga. Mada do sad je sve bilo na kolima. Nego, predložio sam čoveku ako može da napravi. Jedino što bi morao da bude kaljeni vrh zbog čvrstine.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

I ja sam namestio centralni bez dodatnog alata, znam da sam se napatio dok nisam provalio gde se kaci prokleta opruga.  ;D

Ali koliko znam... mislim da nije bas na istom mestu kod RD03 ?!?!

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Original, jedna u drugoj. Nenormalno jake. U stvari, ja znam da ih namestim ali mi treba pomoc, tesko je da ih covek namesti sam.

I kod mene su dve opruge, jedna u drugoj. Nisam kupio T-kljuc ali sam inprovizovao isti tako što sam koristio sajlu, neka tanja kao od kocnice od bicikla, koju sam vezao u krug kroz koji sam provukao srafciger. Na jednom kraju je srafciger, koji je rukohvat, a na drugom kraju je zakacena opruga. Najpre sam zakacio tanju oprugu, srednju, a zatim deblju.

Tako sam montirao i nije mi trebala pomoc.

A41EF074-3F2D-4641-8BC7-840749AADC08_thumb.jpg

610E317E-9E14-A247-BCB2-F214F62F957F_thumb.jpg

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Pokusaj da odvrnes stender od rama ,stavis opruge pa onda sve nategnes i zavrnes stender. Ja sam tako radio ,doduse ne na AT.

Pokusaj da odvrnes stender od rama ,stavis opruge pa onda sve nategnes i zavrnes stender. Ja sam tako radio ,doduse ne na AT.

Palo mi je na pamet, pokusao sam ali nisam uspeo. Pokusacu sutra sa nekom sajlicom.

E da, nije ni malo lako podici je na stender! :) Nekako se i snadjem kad je skinut kofer pa je uhvatim za nosac kofera (volan vucem u nazad, nosac kofera u vis). Popne se na stender, ali kazem, nije lako. Kako ce biti kad kofer bude na svom mestu?? Mozda da je uhvatim za nogostup suvozaca?

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Ne dize se na snagu ima tu tehnike ;). Staneš na stender, a ima te  ;D, zanci da ti je noga na stenderu, a druga odigunuta od tla, desnom rukom za rukohvat i samo cimnes nazad. Kad se uvezbas ici ce jednom rukom.

Ne dize se na snagu ima tu tehnike ;). Staneš na stender, a ima te  ;D, zanci da ti je noga na stenderu, a druga odigunuta od tla, desnom rukom za rukohvat i samo cimnes nazad. Kad se uvezbas ici ce jednom rukom.

Verujem da postoji tehnika... Naravno da sam stao nogom na stender, ali je rukohvat dosta pozadi, a ona dugacka, pa dok dohvatim jednom rukom do volana, a drugom do rukohvata...

U svakom slucaju, slatke muke - odusevljen sam postojanjem stendera na mom motoru. Mnogo lakse za bilo kakav rad.

(Kad kazem rukohvat govorim o nosacu kofera, drugog bocnog rukohvata nema!)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja