Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

msm da ipak nije do glavnog koč.cilindra, naime kad plosnatim klestima stisnem crevo na nekih 15 -20 cm od cilindra ručica kočnice se zabetonira i nema mrdnja, kontam da su gumice lose ( a ganc nove su ) onda bi propala ručica lagano, ali ne propada.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Moja AT 96 rd07, uzeta prošle godine na 68000,sad je na 85000.Upravo full sređena, i ima mnogo stvari sa kojima se i slažem i ne slažem,ali generalno AT je mnogo bolja priča i od ST i od Caponorda. Rađena kompletna restauracija, i saf čekam još kilometar sajlu. Inače, sve djelove dobijam iz Austrie, www.hammart.at.

Slika prije :

etyhesad.jpg

I slike rada, pa do krajnjeg rezultata... :

peny4aha.jpgnemymyja.jpgagubu3a6.jpg9uhapy3u.jpgepudydyd.jpgtymupyju.jpg

I finalni "proizvod" :

u6ava8e3.jpgy4ydu6u4.jpgegazu9ab.jpg

Ko dolazi u CG, obavezno se javite. ;)

poslato sa gornje police iz špajza

Motor je bajka.Kazi mi je li ova Afrika na prodaju i da je dajes 6000e.

• Podržavam 1

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: honda africa twin

Pa... Radio sam je za sebe, i danas sam napravio krug Bd - Petrovac - Danilovgrad-Pg (testirana potrošnja:166 km - 8,76 litara), ali ako dođe neko S PARE, na njih nisam gadljiv uopšte ;);)

poslato sa gornje police iz špajza

• Podržavam 1

Pa kad pripazis hoce malo popiti.

mema da ti ne zivis na ilidzi negdje ? Super Tenere nako fina bas, vidio sam skoro, prednja mitas guma cini mi se.?

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin

Zdravo,posto sam prodao Tenere i resio da postanem Afrikas da pitam nesto.Posto ovde u Makedoniji je slaba ponuda Afrikanaca nasao sam jednu 92 godiste,znaci RD4 model,sa precenim 120 000 km,sa putnickim visokim vizirom,hela ranicom,shad kufer,anatomsko putnicko sediste,novim dunlop gumama,i daje mi nove zvezde(predna,zadnja) i lanac nisu postavljene.E sad cena mije nekako solena a ta je 2 900 eura.Meni se cini previse pa sta mislite.Hvala

Imas 91' u leskovac , dace je decko za 1700 , ima ulaganja spolja ne mnogo , ali joj je masina perfektna...

problem kocnice rijesen, kakva budalestina, naime, kreten koji je prije mene posjedovao ovaj motor je ocito pao na desnu stranu i polomio rucicu kocnice te stavio neku neodgovarajucu koja nije bas pasovala na ovaj motor te nije dozvoljavala klipu da izadje do kraja i zahvati sebi potrebnu kolicinu ulja te zbog toga cilindar nije ni mogao da nabije potreban pritisak. Rucica je malo izbrusena tj skinuto je bruslicom neka 3 mm metala i sad sve funkcionise kao metak. Sad kad stisnem kocnicu mogu samo da odletim na glavu . Naravno OEM rucica ce biti narucena u medjuvremenu. Eto toliko od mene.

sta reci

feeel happyyyyyyy :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo:

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

problem kocnice rijesen, kakva budalestina, naime, kreten koji je prije mene posjedovao ovaj motor je ocito pao na desnu stranu i polomio rucicu kocnice te stavio neku neodgovarajucu koja nije bas pasovala na ovaj motor te nije dozvoljavala klipu da izadje do kraja i zahvati sebi potrebnu kolicinu ulja te zbog toga cilindar nije ni mogao da nabije potreban pritisak. Rucica je malo izbrusena tj skinuto je bruslicom neka 3 mm metala i sad sve funkcionise kao metak. Sad kad stisnem kocnicu mogu samo da odletim na glavu . Naravno OEM rucica ce biti narucena u medjuvremenu. Eto toliko od mene.

sta reci

feeel happyyyyyyy :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo:

super. kod starijih motora koji su siromasni sa elektronikom treba uvek prvo poci od glupih stvari pa tek onda ici ka komplikovanijima.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

super. kod starijih motora koji su siromasni sa elektronikom treba uvek prvo poci od glupih stvari pa tek onda ici ka komplikovanijima.

Da se nadovezem na kolegu, uvijek treba ici od jednostavnijeg ka komplikovanijem prilikom dijagnoziranja problema, bez obzira na godiste motora :aha: . Iz licnog iskustva, 80% kvarova su jednostavni kvarovi.

• Podržavam 1

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Pa kad pripazis hoce malo popiti.

mema da ti ne zivis na ilidzi negdje ? Super Tenere nako fina bas, vidio sam skoro, prednja mitas guma cini mi se.?

Pa ne zivim dole ali sam dolazio par puta ,u starom gradu sam.

Ajd se javi na 061380081 pa da se vidimo i da upoznas ostatak ekipe imamo i Afrikanaca i Tenerasa svaki dan smo u diskusijama :)

LP

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Mojoj paprićici je bila sestra iz inostranstva na druženju za vikend :zvizduk:

10256518_10203377793942388_33585407344134655_o.jpg

@Igorak: Kolko tebi srče goriva 650-tka? Imam osećaj da u gradu prelazi 6.5 , a na otvorenom da spušta do 5 ...

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Africa Twin RD03

Pozdrav svima! Aj reko i ovde da se oglasim da vidim da li neko ima iskustvo sa ovim. Vozim Africu twin RD03 89god. Oterao ga na servis i ustanovio da su mi kablovi za svecice otisli. Hteo da ih zamenim ali sam video da su oni izliveni i jednom komadu zajedno sa bombinom. Da li to moze da se sredi tj prepravi samo kabl da se zameni ili mora da se kupuju novi u komadu? Hvala1zdravo.gif

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Ja sam fo sada na motorima kupovao u kompletu bombina i kabal ,sjecam se samo da sam na jednom KTM-u mogao kabal zamjeniti nevezano za bombinu.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ja pre par godina na mom tadašnjem DR-u uspeo da promenim kabl iz zalivene bobine (boMbina je kada Miljenku vičeš :) ) , treba samo dosta strpljenja i malo preciznosti. Kopaš iglom dok ne izvadiš sve delove starog kabla, inače, obično nisu zalemljeni nego nabijeni na iglu u bobini. Ako treba, otvoriš turpijom negde sa strane kućište bobine. E sad, ja sam uspeo, i na kraju sve to zalio silikonom, nikad više problema nije bio (motor još uvek radi posle cirke 5 godina).

• U prolazu, 29 postova

Hvala na savetima. Posto je cenim izvodljivo, a ja nisam preterano strucan ni opremljen alatom,1hmm.gif da li mozda postoji neko koga bi preporucili za taj poduhvat?1neznam.gif

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Honda africa twin rd03

Pozdrav 1zdravo.gif, zanima me zna li neko dimenzije dzus fastenersa-kopce za plastike nisam ni ja doskora znao kako se zovu, i gdje ih ima kupiti? Honda Africa Twin rd03 1989 svicarka1moto3.gif..... unaprijed hvala

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Pozdrav 1zdravo.gif, zanima me zna li neko dimenzije dzus fastenersa-kopce za plastike nisam ni ja doskora znao kako se zovu, i gdje ih ima kupiti? Honda Africa Twin rd03 1989 svicarka1moto3.gif..... unaprijed hvala

Da dopunim kolegu, trazi se OVO ali ako je moguce da se ne porucuje sa interneta :)

• U prolazu, 29 postova

Delta Auto ili Centar S to ima, a ako nema na stanju sacekas 7 dana i stigne im1zdravo.gif

• Zainteresovan, 728 postova

Covek je iz Republike Srpske. Ako imate Hondinog distributera onda kod njih traziti.

Inace skoro sam slao upit Delti i Centru S za neke delove i Delta je za svaki bila skuplja 67-68%. Jeste im dostava 8-10 dana naspram 15-20 ali tolika razlika je bezobrazna.

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Mojoj paprićici je bila sestra iz inostranstva na druženju za vikend :zvizduk:

10256518_10203377793942388_33585407344134655_o.jpg

@Igorak: Kolko tebi srče goriva 650-tka? Imam osećaj da u gradu prelazi 6.5 , a na otvorenom da spušta do 5 ...

AAA pa to je moja paprika bila u goste na druzenje.....0namigivanje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja