Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

i da, jasno ti je shta ovo znachi? nadimak ce ti biti "bajsekshual" :D dok ne prodash teneru, naravno... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 53 postova

Afrikanci izletela mi prilika da nabavim afriku twin 2001 godište sa 25000km, NIJE carinjena pa me interesuje koliko košta takav motor kod nas u Srbiji?

Hvala puno.

samo da ti odgovorim na brzka pa da ponovo prochitam shta pishe ovaj zextreme...

elem, ovoga je retko bilo na oglasima kod nas... koshta onoliko koliko si spreman da dash... ovo se ne kupuje logikom i mishljenjem mase... probaj negde i ako si zaljubljen posle je sve jedno koliko koshta...

evo ti cene preko: http://www.moto.it/moto-usate/honda/africa-twin-xrv-750/africa-twin-xrv-750--1996-02/index.html?d=1&o=2

Ma spreman sam platiti za taj motor i više nego što imam ali bih voleo da mi neko bar okvirno kaže koliko košta u Srbiji. Razgovarao sam sa nekoliko ljudi i sve se svede na priču "afrika tog godišta je retka kod nas...". U svakom slučaju hvala za sajt pogledaću.

pa recimo da bih ja dao za jako ochuvanu afriku 2002-2003 godishte sa ispod 50.000km na satu... onu lepu crnu, kao goshinu, danetovu itd... pa do 4.000€... mozhda malo preko ako ima fabrichki centralni shtender, sw motech rolbarove, eventualno neshto touratech opreme.. ali za klot motor do 4.0000€ i posle lagano dopunjavao...

verovatno bi ljudi trazhili oko 4500 ali to je vec previshe.. izmedju 3500-4000€ je neki max do koga bih ja ishao...

jer vec za 5000€ ima 2004 ktm 950 adv... dosta kvarljivih delova na njemu ali brzina, kochenje itd je sve na njegovoj strani...

• U prolazu, 53 postova

pa recimo da bih ja dao za jako ochuvanu afriku 2002-2003 godishte sa ispod 50.000km na satu... onu lepu crnu, kao goshinu, danetovu itd... pa do 4.000€... mozhda malo preko ako ima fabrichki centralni shtender, sw motech rolbarove, eventualno neshto touratech opreme.. ali za klot motor do 4.0000€ i posle lagano dopunjavao...

verovatno bi ljudi trazhili oko 4500 ali to je vec previshe.. izmedju 3500-4000€ je neki max do koga bih ja ishao...

jer vec za 5000€ ima 2004 ktm 950 adv... dosta kvarljivih delova na njemu ali brzina, kochenje itd je sve na njegovoj strani...

Hvala puno, ovo je ono što sam hteo da čujem. Ako uspem da napravim posao i uzmem afriku objaviću ovde pa cemo prodiskutovati. Hvala još jednom.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Ne znam da li je ovo bilo do sada, pa cu da navedem, a ako je bilo, nek urednici brisu poruku :) .

Mnogi od nas imaju problema sa senzorima goriva u rezervoaru koji su izgorili. Obicno gornji senzor nastrada prvi, jer je cesce izvan benzina pa se pregrije.

Na ovoj stranici sam nasao moguce rjesenje, ali sam sad u potrazi za ovim dijelom. Takodje, na ovoj stranici se navodi da odgovaraju i senzori sa Varadera i da su jako jeftini.

Sad u potragu za senzorima :).

• Podržavam 1

• Zbunjen, 888 postova

Joska vec ima gotovo resenje koje je mnogo jeftinije od fabrickih senzora, a radi verovatno bolje.

Vjerujem, ali za nas koji nismo u Srbiji, malo je teze naci nacina da se Joskini senzori dostave :( :(. Ovi senzori za Daewoo Matiz se vjerovatno mogu naci u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici Chevroletovih dijelova.

Malo razonode, ko smije ovo :D

ej drugari, osim Yuasa akumulatora, shta josh da gledam, ovo je malo skupo :)

7800din za RD07 i 5700din za RD03 u Cvijicevoj (www.batterycentar.rs)... BG me zanima...

nije za mene...

fala... gledao ovaj sajt ali sam produzhio dalje jer sam mislio danas da skoknem po to... ali za ovoliku razliku u ceni mogu i da chekam malo :) videcu...

oni Yuasa nisu gel niti agm nego obichni u koje treba dolivati destilovanu vodu itd.. ova dva su AGM... a mislim da je EXIDE ok brend?

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: nekada Africa Twin

ej drugari, osim Yuasa akumulatora, shta josh da gledam, ovo je malo skupo :)

7800din za RD07 i 5700din za RD03 u Cvijicevoj (www.batterycentar.rs)... BG me zanima...

nije za mene...

zovi Torex ili idi do njih na Viline Vode, oni rade Vartu i najpovljniji su.

jbt. koliko sam ovakvih postova napisao za Torex pomislice neko da ih reklamiram... :D

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Ja imam Unibat NotOpen (kiselinski). Trecu zimu gura. Kostao je 4200 din sa dve godine garancije.

Kupio sam ga OVDE.

Zovi, pitaj. Treba samo da im kazes dimenzije. ;)

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure

Evo malo sam poradio na volanu

01C763C7-3135-084B-A5AA-5DA5BFBA66A6_thumb.jpg

D659988E-82CC-8541-9C9A-E8E1199679CB_thumb.jpg

3C275BE6-2737-A641-9E34-AB51ADC785ED_thumb.jpg

6B69FD2D-DFBC-D748-A86C-E1022E481D33_thumb.jpg

0D774F8E-C41B-F348-B098-554E73A78CD4_thumb.jpg

EEA6506B-058B-6344-9A17-7D7409D3D520_thumb.jpg

533E24D2-36A3-8F4D-BCE8-805A9532D8F3_thumb.jpg

81B1E87D-8119-FC4C-B34A-71F66C9FC03F_thumb.jpg

41EEF1AA-9A5A-5549-9C2F-67C5215D493D_thumb.jpg

D331E3A0-8879-004C-9872-426350D02247_thumb.jpg

(Powered by frubar.net)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Lepo odradjeno :takoje:

Sa kog ktm-a su nozice? Ima li kakvih prepravki na njima da bi pasovalo na AT?! :zdravo:

Mogu ja, mogu ja?

...nisu s KTM-a i nemoj netko da sada pocne komentirati kutiju i odakle mi. <_<

To su moji rucno radjeni nogostupi za Transalpa i bili su u temi par stranica prije.

Na Africu sjedaju kao i na Transalpa: Prihvati su isti. :takoje:

Ima ovdje vise o tome:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/69337-afrika-twin-enduro-fuzasteri/

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

A odakle ti KTM kutija? :D:moto3:

Lepo lepo, videh tu temu. Jer sam i ja nesto istrazivao na tu temu kako da prosirim moje original nozice. ;)

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

A odakle ti KTM kutija? :D:moto3:

Lepo lepo, videh tu temu. Jer sam i ja nesto istrazivao na tu temu kako da prosirim moje original nozice. ;)

Pa dobro hoce me cjelokupna Balkanska moto zajednica jbt za tu kutiju?! :neznam:

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000, Honda Africa Twin RD03

Ne znam da li je ovo bilo do sada, pa cu da navedem, a ako je bilo, nek urednici brisu poruku :) .

Mnogi od nas imaju problema sa senzorima goriva u rezervoaru koji su izgorili. Obicno gornji senzor nastrada prvi, jer je cesce izvan benzina pa se pregrije.

Na ovoj stranici sam nasao moguce rjesenje, ali sam sad u potrazi za ovim dijelom. Takodje, na ovoj stranici se navodi da odgovaraju i senzori sa Varadera i da su jako jeftini.

Sad u potragu za senzorima :).

Da li je jos neko razmatrao mogucnost ugradnje ovoh senzora od Matiza? Gde se mogu nabaviti i po kojoj ceni? Ako sam dobro razumeo radi se o jednostavnoj zameni starog senzora i nije potrebna nikakva dodatna elektronika.

• Podržavam 1

• Zbunjen, 888 postova

Da li je jos neko razmatrao mogucnost ugradnje ovoh senzora od Matiza? Gde se mogu nabaviti i po kojoj ceni? Ako sam dobro razumeo radi se o jednostavnoj zameni starog senzora i nije potrebna nikakva dodatna elektronika.

Da, senzor je isti, samo se prelemi. Ja sam se bacio u potragu i cim ih nadjem, javicu ti iskustva.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja