guja011 167 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan afrikin cdi nema nista upisano. jedina pamet koju ima je analogno kolo za ugao a limit moze da bude jedino brzina punjenja kondenzatora, nista vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 30, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Subotica-Beograd-Subotica 140km/h prosek ;D ;D ;D Ej bre , nije ti to Varadero ;D ;D I to sa sve ženom iza sebe... a u povratku bogami i sa 3 veeelika kofera Ko velim, ajd da vidimo da li može ... i gle čuda: MOŽE! Sve autoputem, naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Octobar 30, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan afrikin cdi nema nista upisano. jedina pamet koju ima je analogno kolo za ugao a limit moze da bude jedino brzina punjenja kondenzatora, nista vise. Ne razumem se mnogo u te stvari poenta mog pisanija je bila da masina ne moze da se zavrti toliko da bi se ostetila zbog toga, obrtaljka udje u crveno i tu je kraj, ne ide dalje, znaci postoji neko ogranicenje, mislio sam da je CDI zaduzen za to. Zato sam i napisao "upisan" pod navodnicima. A ako vec znas nesto, objasni odmah, a ne da cekas da napisem pogresno da bi me ispravio. Ne razumem se u sve detalje, ali sam voljan da naucim i da mi neko objasni, naravno, ako je moguce bez predhodne provokacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nema provokacije ni sacekivanja. sam si napisao (bez da imenujes cdi) "Ne bi razvrteo agregat, ima elektronsku blokadu obrtaja, al bi razvrteo sebi i okolini usi " pa je zato bilo pitanje za natenane jer ako nije u cdi a gde je. posle si reko da je je u cdi fabricki upisano... pa sam ti odgovorio gorenevedeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan inace, Ara(j)kis je okacio link, neka svapska strana, mislim da je bilo u motogadgetu ili slicno, gde ma podosta napisano (ali ne i sve naravno) o iznutrici CDI pa ako te zanima, dobro je stivo. ako te nesto bude jos zanimalo, cimni pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije odgovorio Jageru šta da prekontroliše da bi smanjio potrošnju na Africi! Vožnja od 140km/h se ne računa pod 'otvorenom' jer optimalna potrošnja je negde 100-120km/h u zavisnosti od vozila. Sve preko povečeva drastično a pogotovo brzine preko 150km/h! Ipak 7.5l na 140km/h je veća nego što bi smela...nije to Super Tenera! Na šta da obrati pažnju, to mu recite a i nama koga to interesuje! Ja moju još nisam proveravao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 30, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije odgovorio Jageru šta da prekontroliše da bi smanjio potrošnju na Africi! Vožnja od 140km/h se ne računa pod 'otvorenom' jer optimalna potrošnja je negde 100-120km/h u zavisnosti od vozila. Sve preko povečeva drastično a pogotovo brzine preko 150km/h! Ipak 7.5l na 140km/h je veća nego što bi smela...nije to Super Tenera! Na šta da obrati pažnju, to mu recite a i nama koga to interesuje! Ja moju još nisam proveravao... Evo ovako, na osnovu mog dosadasnjeg iskustva .. Srednji tempo voznje (4000-6000 rpm) i brzinom do 140 km/h na otvorenom putu potrosnja mi je konstantno 5 litara .. Probao i uverio se nekoliko puta .. Po gradu kako god da vozim trosi 7 i to je previshe .. dobijm malo crnog dima pri većim obrtajima ili kada dodam naglo gas. A to bi trebalo da znači prebogatu smešu... valjda zato i više troši. Shto se tice crnog dima na odredjenim obrtajima, imam ga i ja, zajedno sa knedlom oko 3500 rpm, shto smo utvrdili da je definitivno prebogata smesha i karburatori koji su zreli za ciscenje i stelovanje .. Nakon toga bi potrosnja i po gradu trebala da padne za litar minimum .. kako kaze Dane@ koji bi takodje mogao da se upishe na ovu temu ;D Poshto mi je u planu remont karbova vrlo uskoro .. napisacu i tacnu specifikaciju potrosnje po gradu .. Toliko od mene .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim dovoljno...znaći Jageru šteluj karburator. Mislim da je oko cena oko 30e...toliko je bila za KLE u Zemunu! Da li i vama malo 'puca' iz auspuha kad oduzimate gas i prebacujete u niži stepen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 30, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da li i vama malo 'puca' iz auspuha kad oduzimate gas i prebacujete u niži stepen? Malo ? ;D Recimo da sa novim izduvom .. cuju me sa "Vracara" na uscu da dolazim .. ;D Ne sad ozbiljno .. "puca" dosta, ali i to je prouzrokovano verovatno loshe nashtelovanim karbovima i svecicama koje su skoro pa pred zamenu .. Mora da puca malo .. ali kod mene je to bash dosta ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znaći jedini ali zima je, srediće se sve samo polako! Kažu ljudi, nesagori sve pa kada dođu gasovi u vreli auspuh dolazi do blagih explozija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Octobar 30, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema oko potrosnje je prezvakana vise puta i to za nas motor. Meni potrosnja ide od 5,5 pa do 9 litara kad sam 150 km auto puta drzao gas do daske znaci 172 km/h. Do 120 na sat je podnosljiva potrosnja preko toga se drasticno povecava. Svece promenjene , karburator nastelovan. Jos nesto , imam novi auspuh iz Ade i isto trosi kao sa starim i poneki put puca kad oduzmem gas ali retko. I nemojte da me terate jos da pisem , trosice mi 3,5 l na 100 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Tako isto i sa kolima...svi pominju 'otvorenu vožnju' a to je jedino Ibarska ili sl. gde se vozi 80-120km/h...inače na autoputu troši mi više nego u gradu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Octobar 30, 2009 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo vam trose te kamile..prestelujte to malo ;D Na mojoj se potrosnja krece od 4 a ne pamtim da je presla 6l. Sa suvozacem i tri kofera do Cg 5.5 l..,sa suvozacem,bez prtljaga na jednoj od bjb voznji 4.5l..doduse to bila je penzionerska voznja ;D,ali definitivno,mesovite voznje..grad ,otvoreno,Auto put,inace kako ga svakodnevno vozim,sa ili bez suvozaca i tereta,jako retko izmerim i 6l,a kamol i vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Octobar 30, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Moje posledenje duze putovanje Mokra gora, sa suvozacicom + stvari, 5,5 lit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Octobar 30, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam sam uspevao sam laganom voznjom da skinem potrosnju na 4.6l i to par puta ali to je vise teoretski jer moras mnogo da pazis sa gasom i blagovremenim saltanjem i da ne predjes 90, sve u svemu ako ne mislis o potrosnji a vozis manje vise normalno kao i ostali ucesnici u saobracaju trosi od 5 do 5.5l, a u gradu je znala da se popne i na 8 litara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Octobar 30, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam sam uspevao sam laganom voznjom da skinem potrosnju na 4.6l i to par puta ali to je vise teoretski jer moras mnogo da pazis sa gasom i blagovremenim saltanjem i da ne predjes 90, sve u svemu ako ne mislis o potrosnji a vozis manje vise normalno kao i ostali ucesnici u saobracaju trosi od 5 do 5.5l, a u gradu je znala da se popne i na 8 litara! ovo je realno i moja AFRICA trosi identicno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ko bude sumnjao da mu je regler crkao, evo vrednosti koje vaze za ispravan regler. Meri se direktan napon na klemama akumulator,dok motor radi. Ispravan regler ne bi trebao da ni u jednom slucaju ne pokaze preko 14,5V. Motor u radu sa ugasenim svetlima. 1000 rpm 14,3V 2000 rpm 14,2V 3000 rpm 14,1V 4000 rpm 14,1V 5000 rpm 14,1V Jos jedna stvar, Englezi za afriku, koja generalno ima problem sa crkavaanjem reglera, kao i dosta drugih hondinih modela, kazu da je resenje ubaciti regler od Suzuki GSX R-1000 ili od Yamahe R1 i R6. Evo teme koja se time bavi> http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/29075-fitting-rectifier-another-bike.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Novembar 2, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Najjeftinija i po meni najkorisnija stvar koju mozete da uradite za svoj regler na africi je montaza PC ventilatora. Svojevremeno mi je crkao regler na transalpu, tada sam se malo zainteresovao za problematiku crkavanja reglera i opste misljenje je da crkava zbog pregrevanja. Tada sam montirao ventilator na transalpa, a odmah po kupovini afrike i na nju. Razlika u temperaturi reglera se i te kako oseca na dodir, pre je znao da bude vreo, sada je mlak ili eventualno vruc. Ventilator se ukljucuje kada se da kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Novembar 2, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan odakle je najjednostavnije izvuci zice koje imaju napon kada se da kontakt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Novembar 2, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Iz konektora reglera, odmah je tu pored. Iz reglera izlaze 5 zica, instrumentom utvrdi koja od njih je pod naponom kad je dat kontakt i na nju vezes + od ventilatora (ako uopste zato pitas). Masu mozes bilo gde na ramu (recimo sraf koji steze regler za ram, ja sam tu prikacio) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 2, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam pa pitam da li je moguće promeniti hladnjak, staviti veći!?! Lakše nego ugrađivati ventilator za ovaj ne odgovarajući! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Novembar 2, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Iz konektora reglera, odmah je tu pored. Iz reglera izlaze 5 zica, instrumentom utvrdi koja od njih je pod naponom kad je dat kontakt i na nju vezes + od ventilatora (ako uopste zato pitas). Masu mozes bilo gde na ramu (recimo sraf koji steze regler za ram, ja sam tu prikacio) da, za to pitam i za podmazivac za lanac. Tu sam i trazio instrumentom ali nisam pogodio... pa sam mislio da ne treba iz kontakt brave mozda. Hvala! da se ne secas mozda koje je boje zica? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Novembar 2, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako me secanje ne vara, crna zica Ne znam pa pitam da li je moguće promeniti hladnjak, staviti veći!?! Lakše nego ugrađivati ventilator za ovaj ne odgovarajući! NIje moguce jer je regler (elektronika) uliven u hladnjak evo linka kako to izgleda na Transalpu: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=15751.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 2, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro ali za taj zašrafiti neki drugi...ima ih u prodavnicama el.delova za hlađenje izlaznih, naponskih tranđi 2N055 i sl. ima ih na poleđinama raznih pojačala!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Novembar 2, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kad skines bocnu plastiku, pa odsrafis regler sve ce ti se samo kasti. Sifra - NEMA MESTA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...