plumber.ns 312 Napisano Maj 21 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan To bi bilo preterano. 1 zub napred veći , je puna kapa. To je kao 3 nazad manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Maj 21 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na RD04 imam fabrickih 16-46 - zbog stalnog "trazenja" seste brzine sam odlucio da smanjim br.zuba pozadi.Nabavim i montiram 42,znaci 4 manje nego sto je fabrika.Vozio sam nedjelju dana tako i pokusavao da se priviknem na ogromnu razliku u voznji i stalnom saltanju u manju pri sporijoj voznji.Nijesam uspio i vratio sam se na 46.Vjerujem da sam pretjerao sa 4 zuba razlike pa sad razmisljam da nabavim 44 tj.2 manje od standarnog.Mislim da bi to bila neka zlatna sredina i ubrzanja ali i krajnje brzine i donekle smanjenja obrtaja - sta vi kazete? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1259 Napisano Maj 21 Zainteresovan, 821 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Maj 27 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 5. 2024. at 17:16, XRV RD04 je napisao: Na RD04 imam fabrickih 16-46 - zbog stalnog "trazenja" seste brzine sam odlucio da smanjim br.zuba pozadi.Nabavim i montiram 42,znaci 4 manje nego sto je fabrika.Vozio sam nedjelju dana tako i pokusavao da se priviknem na ogromnu razliku u voznji i stalnom saltanju u manju pri sporijoj voznji.Nijesam uspio i vratio sam se na 46.Vjerujem da sam pretjerao sa 4 zuba razlike pa sad razmisljam da nabavim 44 tj.2 manje od standarnog.Mislim da bi to bila neka zlatna sredina i ubrzanja ali i krajnje brzine i donekle smanjenja obrtaja - sta vi kazete? Evo ja na mojoj 16-45 i zbog velikih vibracija na višim obrtajima hoću da povećam veći odnos pa, pa razmišljam da smanjim zadnji na 42 a da prednji ne diram nek ostane 16, ipak 17 mi je previše za nas dvoje i imam utisak da ako stavim 17 pa kad uleti kamenčic da će pokarambasi lanac i onako je zreo za zamenu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Maj 27 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 zuba nazad manje , a ako je lanac pred zamenu, možda bude jako labav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Maj 28 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, deys je napisao: Evo ja na mojoj 16-45 i zbog velikih vibracija na višim obrtajima hoću da povećam veći odnos pa, pa razmišljam da smanjim zadnji na 42 a da prednji ne diram nek ostane 16, ipak 17 mi je previše za nas dvoje i imam utisak da ako stavim 17 pa kad uleti kamenčic da će pokarambasi lanac i onako je zreo za zamenu.. Moje iskustvo sa 42 pozadi tj. 4 manje od fabrke nije bilo pozitivno.Taj lancanik se pokazao dobro jedino pri brzini od 160kmh pa i vecoj, ali sa motorom starim 35g.odavno to ne pokusavam.Medjutim,kod stani kreni voznje,pri bar imalo oduzimanja gasa,nedostaje taj "obrtni momrnat" i motor trza pa mora uvijek u manju brzinu.Meni je to bila zamorna voznja i vratio sam 46.Probacu sa 44 jer mi se cini da je to neka zlatna sredina i ubrzanja ali i krajnje brizine,obtrtaja pa mozda i potrosnje goriva. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Jun 2 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima iskustva, sa podizanjem kormana na maloj africi? Interesuje me, da li moze da se podigne 3cm, a da ne moraju da se menjaju sajle…..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Jun 2 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan I ako neko ima podizace (distancere), da mi pozajmi da probam…. svakako imam utisak da treba da podignem malo korman, ali me strah da kupujem napamet Promenio Jun 2 član Dzonikeda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jun 2 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan IMG-0377 hosted at ImgBB IBB.CO Image IMG-0377 in BJB Oglas album Podizači kormana visine 25mm, odgovaraju kormanima Ø 22 mm Komplet je sa svim potrebnim šrafovima i zaštitnim čepovima. Boja: siva Cena: 30€ Voženi na RD07a, bez problema sa sajlama, za RD03 ne znam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Jun 2 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan @Libero hvala na brzom odgovoru. Nasao sam i ja na Kp podizace, ali reko da pitam za iskustva… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Jun 2 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan On 28. 5. 2024. at 8:01, XRV RD04 je napisao: Moje iskustvo sa 42 pozadi tj. 4 manje od fabrke nije bilo pozitivno.Taj lancanik se pokazao dobro jedino pri brzini od 160kmh pa i vecoj, ali sa motorom starim 35g.odavno to ne pokusavam.Medjutim,kod stani kreni voznje,pri bar imalo oduzimanja gasa,nedostaje taj "obrtni momrnat" i motor trza pa mora uvijek u manju brzinu.Meni je to bila zamorna voznja i vratio sam 46.Probacu sa 44 jer mi se cini da je to neka zlatna sredina i ubrzanja ali i krajnje brizine,obtrtaja pa mozda i potrosnje goriva. 160kmh?? Sa afrikom? Moja na 130-140 hoce klipovi izlete, noge trne nezamislivo.a da ne pricam o takvoj vibraciji... Cestitam ti na uspehu sa RD04 i tolikoj brzini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Jun 3 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, deys je napisao: 160kmh?? Sa afrikom? Moja na 130-140 hoce klipovi izlete, noge trne nezamislivo.a da ne pricam o takvoj vibraciji... Cestitam ti na uspehu sa RD04 i tolikoj brzini. Pa malo sam prećerao haha...auto put u CG od KL ka PG ide sa 1170m na samo 70m u nekih 30tak km pa bi mogla afrika na kratko da potegne do tih brzina.Normalno da je tako ne bi vozio a ne bi bilo ni preporucljivo,pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Jun 17 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli filteri i creva. Pri tome i reparacija pumpe na tacno 50.000km. Nije moralo, ali je vec bilo na izvolite. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Jun 23 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Dva pitanja: 1. Dajte preporuku za reparaciju auspuha u Bg. Unutrašnji lonas se raspao totalno. 2. Preporuka za remont sedišta koje se pocepalo i istrulilo. (Lowlandcustom, Zrenjanin. Neko iskustvo sa njima?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Za auspuh bih najpre uzeo/preporucio arrow paris dakar. A sediste blackbird presvlaka . To mi je najblize onom sto smatram idealnim. Pozz 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jun 23 (promenjeno) MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prerada starog sedišta, tražio sam da se proširi vozački sedalni deo, kao i da se povisi prednji deo koji ide između nogu, do rezervoara. Time se značajno smanjilo ''usidravanje'' u sedište i povećala mogućnost povremenog pomeranja u toku vožnje čime se dobilo na upotrebljivosti i udobnosti. Izrada: Srđan Surčin (ima stranicu na FB) Promenio Jun 23 član Libero Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1133 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Nikakva reparacija auspuha ,niti kupovina polovnog,bacanje para ,kupi nov auspuh u Louisu....dobar je arrow ,ali ne lici kada se postavi,mali je ,kao kad stavis one male zmigavce kineska sranja ,za afriku treba da bude sve glomazno..slazem se i za blackbird navlaku za sediste,ja je imam ,odlicna je ,kosta oko 40ak jevreja Storm STORM OVAL SLIP-ON 2-1 XRV750 AFRICA TWIN 93- WWW.LOUIS-MOTO.COM Buy Storm STORM OVAL SLIP-ON 2-1 XRV750 AFRICA TWIN 93- at Louis Moto for a great price. Top brands ✓... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jun 23 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jun 23 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Jun 23 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan A kako se prolazi tehnički pregled sa drugim auspuhom koji nije fabrički?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1259 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 821 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima homologaciju prolazi bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Jun 23 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Libero je napisao: Da li je realno -sto kazu mladi-da postoji ovako ocuvana Afrika,ljubomoran sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir15 19 Napisano Jun 24 (promenjeno) U prolazu, 21 postova Lokacija: Gornji Milnaovac Motocikl: Tomos 15SLC/Honda Africa Twin 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Libero je napisao: Prerada starog sedišta, tražio sam da se proširi vozački sedalni deo, kao i da se povisi prednji deo koji ide između nogu, do rezervoara. Time se značajno smanjilo ''usidravanje'' u sedište i povećala mogućnost povremenog pomeranja u toku vožnje čime se dobilo na upotrebljivosti i udobnosti. Izrada: Srđan Surčin (ima stranicu na FB) Interesuje me kakva je udobnost preradjenog sedista,i koja je cena ove prepravke?Lepa afrika,svaka cast! Promenio Jun 24 član vladimir15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jun 24 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reči, ovaj primerak je sada moja bivša AT, prošlog avgusta je otišla u okolinu Paraćina nakon 11 godina druženja. Sedište je po pitanju udobnosti za touring vožnje daleko udobnije od originala, ne opterećuje sa grčevima i bolovima u gluteusu jer je koncipirano drugačije. Sedalni deo je duži pa je moguće malo uzdužno pomeranje u toku vožnje a prednji povišeni deo omogućava da se to radi lagano i bez naprezanja. Cena je u februaru '23 bila 150€, sada može biti samo veća s obzirom na inflaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Jun 24 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Libero je napisao: Hvala za lepe reči, ovaj primerak je sada moja bivša AT, prošlog avgusta je otišla u okolinu Paraćina nakon 11 godina druženja. Sedište je po pitanju udobnosti za touring vožnje daleko udobnije od originala, ne opterećuje sa grčevima i bolovima u gluteusu jer je koncipirano drugačije. Sedalni deo je duži pa je moguće malo uzdužno pomeranje u toku vožnje a prednji povišeni deo omogućava da se to radi lagano i bez naprezanja. Cena je u februaru '23 bila 150€, sada može biti samo veća s obzirom na inflaciju. Je li tajna koliko vrijedi ovakva afrika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...