XRV RD04 34 Napisano Mart 13 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je ono-sta prvo crkne na Africi-vlasnik haha...Ali ovo oko mjerenja kompresije, treba mi necije iskustvo,hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7642 Napisano Mart 13 Drug član, 2920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zatvori gorivo na slavinama i upali motor da potrosi sve iz karburatora. Poskidaj svjecice, prikaci barometwr i prilikom verglanja zavrni gas do kraja kako bi oslobodio protok vazduha.Javi nam rezultate Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 13 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da je jednostavnije ali da bih skinuo svjecice moram i rezervoar.Znaci da skidanje samo kablova nije rjesenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Mart 13 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes svecice da odvrnes i izvadis, onda ne moras rezervoar da skidas. Kod mene na TA, prednja desna j zadnja leva (ako se secam) mogu da se skinu bez skidanja rezervoara / usisnika. Ali i ako je tako, bice ti mnogo laksi pristup kad skines rezervoar. Pazi na creva ako budes skidao. Skini haynes manual za transalp/at tamo imas sve nacrtano i objasnjeno. Sent from my SM-A525F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 15 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 3. 2024. at 22:25, XRV RD04 je napisao: Mislio sam da je jednostavnije ali da bih skinuo svjecice moram i rezervoar.Znaci da skidanje samo kablova nije rjesenje? AT ima 4 svecice, od toga su bar 2 na veoma dostupnim mestima, samo se skinu bocne plastike.. sto kod 04 veoma lako radi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 15 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, Šumi Zmajček je napisao: AT ima 4 svecice, od toga su bar 2 na veoma dostupnim mestima, samo se skinu bocne plastike.. sto kod 04 veoma lako radi.. To znam,ali ako skinem tu koja se lako skida opet ce na onu koja je ostala motor da upali.Mislim opet necu moci da izmjerim kompresiju bez skidanja svake svjecice,je li tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 15 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedno pitanje-treba da zamijenim dihtung na poklopcu glave motora na cilindru koji je ka meni,ka vozacu,da li je to ostvarivo bez vadjenja cijelog agregata iz rama,hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Mart 16 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 3. 2024. at 22:51, XRV RD04 je napisao: I jos jedno pitanje-treba da zamijenim dihtung na poklopcu glave motora na cilindru koji je ka meni,ka vozacu,da li je to ostvarivo bez vadjenja cijelog agregata iz rama,hvala. Dihtung poklopca ventila , ne nevadis agregat, ali ces morati skinutu celicnu spojnicu rama 4 m8 srafova i malo manervisanja izvadices, posle par skidanja ucices u stos.. srecno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Mart 17 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan 30 sec pretraga na yt XRV750 valve clearence 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 17 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, deys je napisao: Dihtung poklopca ventila , ne nevadis agregat, ali ces morati skinutu celicnu spojnicu rama 4 m8 srafova i malo manervisanja izvadices, posle par skidanja ucices u stos.. srecno Hvala puno,javljam kako sam prosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 17 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Punktmann je napisao: 30 sec pretraga na yt XRV750 valve clearence Vjeruj mi da sam osvanuo trazeci na yt, bezuspjesno.Puno korisnih stvari se vidi na ovom videu,hvala puno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Mart 17 (promenjeno) Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uticaj rodjaka na moj zivotni put , baš kao u onoj Balaševićevoj pesmi. Malo je i ovaj forum doprineo da se ne lazemo ... AT mo je na dohvat ruke, a uskoro na drumu. Promenio Mart 17 član plumber.ns 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 41 Napisano Mart 17 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: bgd.... lazarevac Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos Prijavi odgovor kao problematičan Malo modifikacije sedista, i bocni nosaci za kappa 22n.orginal sam ostavio da ako budem prodavao afriku, ali bar ne jos 4-5 godina sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 17 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 3. 2024. at 22:46, XRV RD04 je napisao: To znam,ali ako skinem tu koja se lako skida opet ce na onu koja je ostala motor da upali.Mislim opet necu moci da izmjerim kompresiju bez skidanja svake svjecice,je li tako? imas prekidac na volanu koji to regulise.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 17 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 17 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Šumi Zmajček je napisao: imas prekidac na volanu koji to regulise.. Pojasni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Mart 18 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Kill switch stavis na off i verglas. Zmajcek, svaka ti je ko u Njegosa. Promenio Mart 18 član Dzonikeda 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Mart 18 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi se pokarabasilo na tastaturi. Izvinjavam se na boldiranom tekstu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1133 Napisano Mart 22 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Pala i prva voznja sa mojom starom kraljicom, maad max-triple black (tri sloja crnog prajmera) ,ozbiljnih 24 km 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Mart 30 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Mart 30 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Izaslo mi na fejsu. Moze nekom da bude korisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano April 11 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo moje lose iskustvo pa mozda nekom bude korisno-kupim sprej Forch za ciscenje karburatora bez demontaze i po uputstvu uklonim filter vazduha i u radu motora isprskam u onaj plasticni dio.Mada ne pise koliko treba, ja sam tri puta prskao i turirao i pravio par minuta pauze da kao djeluje.Motor se gasio vise puta ali je opet palio bez problema.Sve zavrsim i sastavim, krenem ali cim sam presao 3hilj.obrtaja pocinje da trokira.Na ler radi ali nece u vece obrtaje.Ostavio ga da prenoci misleci da ce ispariti taj sprej ali opet isto.E onda majstor pa demontaza i kad smo skinuli poklopce, obje membrane staknute sa onih klipova.Taj majstor mi je prosle g.montirao nove membrane i stavio je silikon okolo onog prstena.Sada je sprej pojeo taj silikon iako kao nema dodira sa membranama,i one su se stakle.Srecom su citave pa smo onda sve ocistili i vratili ih.Tako da ti sprejevi ipak mogu i stetu napraviti karburatoru ili sam ja pretjerao sa prskanjem,kako god eto moje iskustvo,pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7642 Napisano April 11 Drug član, 2920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nikakav silikon se ne bi smio stavljati u karburatore jer oni trpe velike temperature i sve se to u glavnom rastopi, a u dosta slucajeva zna za rsiti u magistralama i i diznama. Dizne se i daju ocistiti ali kad zaglavi u magistrali cudo treba da se ocisti, ne pitaj kako znam Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano April 18 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Žmigavci za RD07, ima li gde u Srbiji da se kupe a da nisu 3000din? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano April 18 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/svetla-i-signalizacija/honda-zmigavac-novo/oglas/139127974?filterId=4670190260 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...