Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Kao sto rekoh evo i slika. Mislim da govore više od reči...post-11020-0-00041200-1319916700_thumb.jpg

post-11020-0-36228700-1319916722_thumb.jpg

U bre.. Ja pomislih da se moja raspada :D Koja je kao nova u odnosu na ovo. Isto tako je krenula unutar felne da se kruni, ali jako malo. Ocistio sam to, i popunio alu gitom te delove da mi ne zasece unutrasnju gumu. Za sad je sve ok. Ali planiram da menjam na 18"..

Africa ima 32 rupe/zice na felni. I ovi obruci su pravljeni za AT, odnosno da imaju 32 rupe. Prilikom kupovine obruca moze se birati sirina felne.

Ako neko planira da ide na 18", neka obrati paznju i na prenosni odnos. Sa povecanjem obima felne, menja se predjen put za jedan okretaj. Tako da imajte to na umu. Morace da se menja i zupcanik. Ako neko zeli isti prenosni odnos kao i ranije.

Sto se tice zadnjeg amortizera, imam jedan OHLINS pri ruci. I namontirao sam ga. Jeste da je sa drugog motora, ali napravio sam donji adapter i ide na sve na sraf. U odnosu na OHLINS koji je za AT, ima kraci hod za 11mm. To jest hod mu je 79mm (AT ima hod 90mm) Mada mislim da mu to nece smetati. Ostale specifikacije su iste. Jedini problem je sto je opruga mnogo slaba. Moracu da narucim oprugu za AT. I dalje se lomim da li da pakujem taj amortizer ili da popravljam originalni :neznam: Cena opravke originalnog i cena ohlins opruge je ~ ista..

Provozao sam mali krug sa ohlinsom i moram priznati da se oseca razlika! Nekako je podvozniji. Ali mi je malo potonuo motor zbog mekane opruge i nije to to.. Ima po netu iskustva ljudi, sta pricaju kad zamene zadnji amortizer.. Kazu da se preporode.. Drugi motor i td. Konkretno sam citao za 1200gs i koliko se secam V strom..

Posto imam napred WP vile, kontaktirao sam WP da vidim sta nude za moj motor kad je u pitanju zadnji amortizer. Pa pogledajte otprilike sta nudi takav amortizer. Cene jesu jake, ali sta da se radi :'(

Trazio sam cene sa progresivnom oprugom ( slike mozete pogledati ovde http://www.bikehps.com/acatalog/wp_shock_absorbers.html ):

4014 - Emulsion

This shock absorber offers more riding comfort and response than the original suspension of

your bike. This is the basic shock absorber in the 4014 series. This emulsion version improves the traction of your bike leading to safer riding.

Preload adjustment

Very good cooling properties

Anodised aluminium CNC-machined parts

Lightweight

Adjustable length is standard

Recognised safety certificate

Rebound adjustment

Shock absorber will be adjusted to suit the rider‘s weight and can be shortened if desired

Price: 529,- Euro without hydraulic preload adjuster / 758,- Euro with hydraulic preload adjuster

4014 - Fusion

The 4014 Fusion shock absorber has been constructed for motorcycles with limited mounting space. By mounting the nitrogen reservoir in an easily accessable place, the performance of the bike is identical to that of those where the nitrogen reservoir is directly fixed on the shock absorber. Both compression, divided into high- and low-speed and rebound, at the base of the

suspension unit, can be adjusted.

The 4014 Fusion guarantees a longer suspension life, increasng traction and thus reducing general wear and tear of the tyres.

4014 shock absorbers with reservoir fixed by a steel flex making it easy to mount in a convenient place

Damping High/Low speed separately adjustable, each 16 times

Preload adjuster

Anodised aluminium CNC-machined parts

Adjustable length is standard

Recognised safety certificate

Rebound adjustment

Shock absorber can be adjusted to suit the driver‘s weight and can be shortened if desired

Price: 799,- Euro without hydraulic preload adjuster / 1028,- Euro with hydraulic preload adjuster

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Drugari, zamrla nam tema, niko se ne oglasava...

Evo ja cu da probijem led, posto sam skinuo farove sa nosaca farova, dosao sam na ideju da iste operem iznutra posto se nahvatalo dosta prasine po staklu a i po ogledalu... E sad malo sam guglao i izguglao sam da su ljudi to prali tako sto su koristili so za masinu za pranje sudova, onu tableticu za pranje sudova i sjaj...

Postupak koji su oni opisali otprilike ide ovako: u sud se sipa oko 3 litra vode stavi se saka soli i jedna tableta, sud se zagreva dok voda ne prokljuca da bi se rastvorili so i tableta. nakon toga, sipa se tecnost do polovine fara i mucka se nekih 10-15 minuta da se otklone sve necistoce unutra. Posle toga far se ispere obicnom vodom nekoliko puta i u zadnje ispiranje se doda se u vodu malo sjaja za masinsko pranje sudova da se nebi stvarale flekice od kamenca... Napomenuse da se obavezno nose rukavice jer su valjda jake hemikalije u pitanju...

E sad resih da pitam vas iskusnije, da li je po vama ovo ok metoda, ja sam rad da isprobam, ali bih prvo da vidim sa vama nebih bas da nesto zeznem... Ako vi smatrate da ne mogu nista da zeznem rad sam da ceo proces slikam i lepo opisem kako bi jos nekom mogao da koristi...

• Podržavam 1

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Sveštenik:

Verujem da bi štetilo, jer jačina praška za mašinsko pranje i ta temperatura na kojoj mašina radi, skida pozlatu i print sa tanjira a ne sjaj sa sočiva.

Zoki:

Poslaću ti jedno sočivo pa experimentiši na njemu i prema tome nastavi sa akcijom na svojim farovima. Pre toga ne pokušavaj ništa jer su farovi, kao i svi ostali delovi za naše krave preskupi.

:zdravo:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

računam da će u ovoj temi biti najbolje shvaćen :D:lud:

Razumem ga, iako ne znam ruski :D Ja ću biti još luđi kad moja upali, veruj mi :D

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Sveštenik:

Verujem da bi štetilo, jer jačina praška za mašinsko pranje i ta temperatura na kojoj mašina radi, skida pozlatu i print sa tanjira a ne sjaj sa sočiva.

Zoki:

Poslaću ti jedno sočivo pa experimentiši na njemu i prema tome nastavi sa akcijom na svojim farovima. Pre toga ne pokušavaj ništa jer su farovi, kao i svi ostali delovi za naše krave preskupi.

:zdravo:

e kud bi ja da mi nije mog sestrica, Vojo stvarno si car. Ako ti to socivo ne treba, i ako si spreman da rizikujes da propadne ti mi ga posalji, pa ja javljam sta je i kako je proslo sa pranjem. Ja se nadam da ce sve biti u redu jer ova iskustva koja sam do sad citao su pozitivna... A sto se tice ubacivanja u masinu, ni ja se nebih usudio da probam tako nesto...

NARUČENA GARNITURA ZAPTIVAČA IZ NEMAČKE!

Napokon više, u božju mater :D

Za 10-tak dana će izgleda makina da proradi !!! :moto3: :moto3: :moto3:

• Podržavam 1

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

NARUČENA GARNITURA ZAPTIVAČA IZ NEMAČKE!

Napokon više, u božju mater :D

Za 10-tak dana će izgleda makina da proradi !!! :moto3: :moto3: :moto3:

kazu za 9 dana sneg :nanana: :nanana:

• Podržavam 1

Naravno da mi ne smeta :D :D :D

A svakako prvih 1000km ću lagano voziti, do prve zamene ulja. Taman će mi sneg možda i dobro doći, da ne divljam.... :D

• Drug član, 2474 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Lele cu dumrem kolko sam iznerviran, alikao sam opasnu Afriku i klinac uzme i obrise slike, sestre mu ga malecke <_<

Ostala samo slika ogromnog rezervoara. U pitanju je motor sa preko 200.000km *(pise i na vizir :D), bas sredjena i skockana.

CdcTo_111120111802.jpg

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Provozao sam mali krug sa ohlinsom i moram priznati da se oseca razlika! Nekako je podvozniji. Ali mi je malo potonuo motor zbog mekane opruge i nije to to.. Ima po netu iskustva ljudi, sta pricaju kad zamene zadnji amortizer.. Kazu da se preporode.. Drugi motor i td. Konkretno sam citao za 1200gs i koliko se secam V strom..

Posto imam napred WP vile, kontaktirao sam WP da vidim sta nude za moj motor kad je u pitanju zadnji amortizer. Pa pogledajte otprilike sta nudi takav amortizer. Cene jesu jake, ali sta da se radi 0plac.gif

Trazio sam cene sa progresivnom oprugom ( slike mozete pogledati ovde http://www.bikehps.c..._absorbers.html ):

Poručio sam nove amortizere za GS-a od WILBERS-a (cena 1000 eur za oba sa "preload adjuster"- tip 630 i 640), koje prave po "mojim specifikacijama" (morao sam da napišem koliko sam težak, koliko je teška saputnica, koliko teži prtljag i koliko se vozimo zajedno u postocima) , jer su fabrički več dodobra propali (mora da je suvozačica preteška....:D ) i iskreno ne amortiziraju više kako treba....

21.11. imam datum za montažu i ako ču uspeti okrenuti koji krug, napisaču utiske......ljudi koji su zamenili fabričke amortizere kažu da jim je to najbolji tjuning motora....motor je puno vozniji i lakše se kontroliše..

WILBERS

tipovi amortizera

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Bas tako, svi pisu da im je to najbolji tuning motora.. Samo napred :takoje: pa da cujemo utiske..

Video sam dosta da hvale i Wilbers amortizere..

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000, Honda Africa Twin RD03

Potreban mi je kljuc za svecice za RD03. Pokusao sam nekoliko varijanti ali nisam uspeo da skinem ove dve koje su teze pristupacne.

Ako neko ima na prodaju ili zna gde ima da se kupi neka se javi. Moze i na zajam, ali time ne resavam problem za u buduce.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

treba mi oznaka lezaja zadnjeg tocka, i moram da ga trazim po nekim desetim interenet stranicama.

ovde imamo temu, u kojoj to ne mogu da nadjem, a ima 100%.

lalajko,

postoji li mogucnost da na prvoj strani ubacimo sve potrebne informacije vezano za servisiranje Africe. Naravno ne mora sve odjednom, al kako ko bude trazio neki info a da je svima od koristi, daj da to pakujemo na jedno mesto.

• Podržavam 1

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pokusacemo! A dotle:

RD03 Prednji tocak: 6202-2RS1/C3(2x) Zadnji tocak: 6203-2RS1/C3, 6203-2RS1/C3, 6204-2RS1/C3

RD04/RD07 Prednji tocak: 6203-2RS1/C3(2x) Zadnji tocak: 6303-2RS1/C3, 6203-2RS1/C3, 6204-2RS1/C3

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

treba mi oznaka lezaja zadnjeg tocka, i moram da ga trazim po nekim desetim interenet stranicama.

ovde imamo temu, u kojoj to ne mogu da nadjem, a ima 100%.

lalajko,

postoji li mogucnost da na prvoj strani ubacimo sve potrebne informacije vezano za servisiranje Africe. Naravno ne mora sve odjednom, al kako ko bude trazio neki info a da je svima od koristi, daj da to pakujemo na jedno mesto.

http://www.louis.de/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=RD07〈=en

ovde ima dosta toga na jednom mestu

i naravno atic:

http://www.atic.org/

http://www.atic.org/faq/bearings.php

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Ima li sad u Beogradu gde da se kupi filter za vazduh za RD04?

neverovatno ali mi je jedan afrikanac rekao da filter renoa 4 odgovara za afriku ali ako ga iseces na pola,onda ces dobiti dva .Tvoj drzac iskoristis i zalepis jednu polovinu a druga ti ostaje u rezervi....filter za reno je neke dzabe pare..proveri..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja