Jump to content

Moto Zajednica

Zx6r ninja, GSX-R 600 ili yamaha R6

Recommended Posts

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r

Uskoro planiram kupovinu jednog od ova tri modela, radi se o godistima 2001-2002, pa me interesuju vasa misljenja, poredjenja itd.

Udobnost mi nije bitna, to su sportski motori, visok sam 185 ali ni to nije bitno jer me vise zanima npr. zasto ne treba da uzmem yamahu ili tako nesto.

Takodje znam da je suzana injection a kawa sa karburatorima, tako da bih voleo cuti i o tome koju recenicu.

Meni je trenutno favorit kawa , pa k1 pa r6, a vi recite koji je vama najbolji.Motor bih voleo da vozim bar 3,4 godine.

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

Uskoro planiram kupovinu jednog od ova tri modela, radi se o godistima 2001-2002, pa me interesuju vasa misljenja, poredjenja itd.

Udobnost mi nije bitna, to su sportski motori, visok sam 185 ali ni to nije bitno jer me vise zanima npr. zasto ne treba da uzmem yamahu ili tako nesto.

Takodje znam da je suzana injection a kawa sa karburatorima, tako da bih voleo cuti i o tome koju recenicu.

Meni je trenutno favorit kawa , pa k1 pa r6, a vi recite koji je vama najbolji.Motor bih voleo da vozim bar 3,4 godine.

Hvala

Svako ce hvaliti svoga konja.

Ali aj da napisem nesto o Kawi, samo cu kopirati, iz vec jednog pisanog.

Ja imam ZX6-R 2000-2001 god. Mogu samo reci hvale da kazem za ovaj model. Imam trenutno 70.000km na satu. Radi kao sat. I uporedo sa drugim 600, dosta je agresivniji motor, ali najveca mana su kocnice, koje bas i ne rade uvek posao. Sve ostalo je 5. Udobnost je velika. Pogotovo nasparam novijih, ima inace F korman, i menjac je kao na F modelima. Samim tim nemas toliki pritisak na rukama prilikom voznje, niti si zgrcen, a suvozaci samo najbolje imaju da kazu, jer imaju ogromno odvojedno sediste, a ispod tog sedista imas dovoljno mesta za sve i svasta da stavis. Upravljivost u gradu je iznenadjujuca velika, sa obzirom na velicinu motora.

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Hvala

Ako si 91. godište a od motora voziš skuter, onda Hayabusa za početak, pa polako 0takoje.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Ako si 91. godište a od motora voziš skuter, onda Hayabusa za početak, pa polako 0takoje.gif

Daj ne podjebavaj ga..... Pa i ja sam vozio skutere pre ovog motora, a nisam ni jedini, moras od necega da pocnes.....

• Podržavam 1

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Lep

'91, je vec 22-23 godine... nije 16-17 :), ako ima imalo mozga moze voziti i R1, ako nema, moze imati i 45 godina... a u poslednje vreme imam utisak da je vise tih "matoraca" koji divljaju i neizivljeni su nego klinaca, klinci nemaju lovu pa drndaju skutere i da hoce da lete, ne mogu.

• Podržavam 4

• U prolazu, 48 postova

Hvala

Svako ce hvaliti svoga konja.

Ali aj da napisem nesto o Kawi, samo cu kopirati, iz vec jednog pisanog.

Ja imam ZX6-R 2000-2001 god. Mogu samo reci hvale da kazem za ovaj model. Imam trenutno 70.000km na satu. Radi kao sat. I uporedo sa drugim 600, dosta je agresivniji motor, ali najveca mana su kocnice, koje bas i ne rade uvek posao. Sve ostalo je 5. Udobnost je velika. Pogotovo nasparam novijih, ima inace F korman, i menjac je kao na F modelima. Samim tim nemas toliki pritisak na rukama prilikom voznje, niti si zgrcen, a suvozaci samo najbolje imaju da kazu, jer imaju ogromno odvojedno sediste, a ispod tog sedista imas dovoljno mesta za sve i svasta da stavis. Upravljivost u gradu je iznenadjujuca velika, sa obzirom na velicinu motora.

Hvala Gagi vec sam procitao ovo sto si napisao u nekoj temi :D

Interesuje me neko direktno poredjenje

• U prolazu, 48 postova

Hvala

Druze nemoj off-ovati.

Niko nije pitao za 1300cc tako da je tvoj predlog/sala za hayabusu nepotreban

• Podržavam 1

• Vikend motociklista, 676 postova
  • Motocikl: Honda pantheon 125..

Nema tu mnogo mudrosti,izaberes par komada iz oglasa gde se uklapas,odes probas i gde te srce povede tuda ides...mozes zabosti extra motor a mozes i u salonu kupiti pa da te jebu kvarovi...

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

• Vikend motociklista, 676 postova
  • Motocikl: Honda pantheon 125..

Direktno poredjenje modela, vratimo se temi, hvala

To potrazi u literaturi nekog strucnog casopisa a ne na forumu..hvala

• Podržavam 1

• svrati kad mu je dosadno, 258 postova
  • Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001

Naveo si tri modela koja su stara 11-12 godina, vise to nije pitanje koji je bolji,kvalitetniji vec kojeg nadjes u boljem stanju. Ja bi uzeo R6 u toj godini, pa onda GSXR ali ako nadjes Kawu u stvarno dobrom stanju, ne treba je zaobilaziti. 12 godina su ti motori stari, koji je bolji, zavisi od toga kako je koji odrzavan i vozen. Juri samo sto bolje stanje, neces pogresiti.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1N

Po meni su sva tri dobra. E sad zavisi sta se tebi vise svidja i naravno koji ti motor bolje lezi. Zato bi bilo dobro da probas ako imas mogucnost i procenis koji ti najvise odgovara. Jer ces naravno ti taj motor da vozis 1moto3.gif..

• U prolazu, 48 postova

Ok, hvala svima na odgovorima, ''progled'o'' sam kolk'ko toliko :)

Mislim da cu izabrati kawu, samo jos da nadjem u sto lepsem stanju sto povoljniju za moj budzet :)

Trenutno su po 2400 e sto je apsolutno random 'udarena' cena...

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Lep

^ Koliko sam upucen to i jeste otprilike ta cena, makar po oglasima, uvek se moze naci jeftinije, ali to je vise ako naleti.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

2011. sam imao ponudu, zx6r 99 1800e....Toliko su se tad i kretali...ovo sad je glupost

Mene je moj koštao prošle godine 2500€ +(prevod , registracija , servis) još 350€ .

2011. sam imao ponudu, zx6r 99 1800e....Toliko su se tad i kretali...ovo sad je glupost

Mene je moj koštao prošle godine 2500€ +(prevod , registracija , servis) još 350€ .

Mene je moj kostao pre dve godine 2800€, ali je bio registrovan jos 7 meseci, i nismo imali potrebe za prevodom.

Drugi top, tj LEOVINCI, komplet podrep na njemu je menjan, tj stavljan je undertail, nov lanac i lancanici, gume na 80% su bile, nove kocnice, i tek uradjen servis.

Ispoliran taman ceo, i samo jedna ogrebotina na levoj plastici.

I ne da vredi te pare, nego ubija-sabija, evo vec 25.000km se tuce za ove 2 godine na njemu kod nas, sada je vec 70.000km na satu, i dalje sve radi ko sat, prede motor. Sem sto mora guma zadnja da se menja, prednja je vec menjana, mora mali servis i mora registracija.

Pa da neznam kakva da je kriza, ispod 2400€, u ovakvom stanju nema te sile da bi ga dali.

I nema nista lepse kada doletis na Miseluk sa preko 210-220km/h, pa te pitaju da li je to 1000ccm 1moto3.gif, pogotovo zbog zvuka :), a ja volim da kocim u zadnjih 0.5 sekundi, tj dok jos imam vremena da se ne zabijem negde, pa duze odrzim veliku brzinu, gde vec svi uveliko koce 1jee1.gif, pa onda sve to jos izgleda brze i rizicnije, sto me je vec dosta puta kostalo setanja abnormalno zadnje gume, prilikom saltanja u nizu brzinu :D sa preko 200km/h :) To je zivot :)

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125

Kolege su vec sve rekle, pazari motor koji je najbolje ocuvan,....e sad problem je sto ce mozda srce da te vuce ka nekom drugom modelu a ne ka tom sto je najbolje ocuvan, to moras sam da prelomis...

Za r6 to godiste sam cuo da imaju problem sa hilznama,ne mogu da tvrdim tako da to uzmi kao ne proverenu informaciju,inace pravi r,stvoren za stazu,agresivan i nesto manjeg gabarita od ova ostala 2 r-a.

K1, brutalan motor, injection je prednost,mada i karbovi su ok...opet ista prica,uzimaj ono sto je bolje ocuvano...

K1 je gabaritniji od r6,tako da bi ti mozda bolje legao jer si 185

kawa, definitivno lose kocnice,mada se to moze resiti pancirnim crevima,dobrim plocicama i vecim diskovima,al to opet gledaj kao ulaganje...takodje je gabaritnija od r6,...

• Podržavam 1

Kolege su vec sve rekle, pazari motor koji je najbolje ocuvan,....e sad problem je sto ce mozda srce da te vuce ka nekom drugom modelu a ne ka tom sto je najbolje ocuvan, to moras sam da prelomis...

Za r6 to godiste sam cuo da imaju problem sa hilznama,ne mogu da tvrdim tako da to uzmi kao ne proverenu informaciju,inace pravi r,stvoren za stazu,agresivan i nesto manjeg gabarita od ova ostala 2 r-a.

K1, brutalan motor, injection je prednost,mada i karbovi su ok...opet ista prica,uzimaj ono sto je bolje ocuvano...

K1 je gabaritniji od r6,tako da bi ti mozda bolje legao jer si 185

kawa, definitivno lose kocnice,mada se to moze resiti pancirnim crevima,dobrim plocicama i vecim diskovima,al to opet gledaj kao ulaganje...takodje je gabaritnija od r6,...

Bas za drugim diskovima na kawi, mislim da si otiso u krajnost.... Ima cak sto vise sestoklipna kljesta, dok r6 ima 4 klipa. Jedina mana su lose plocice koje svako gleda da ustedi koji dinar na njima, i to kawa jednostavno ne podnosi dobro ali creva koja joj jesu slabija strana, dobro bi dosla pancirna.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

baci pogled na trijumf daytonu 2003/2004, ja se provozao pre neki dan.............prijatno se iznenadio.... 188, jace konstitucije i dobro mi lego........osim toga malo se izdvajaš od mase :D drugar vozi vec drugu sezonu, bez nekih vanrednih kvarova..............jedino kod Arakisa menjao regler,..........ali ko već nije :P

2004_Triumph_Daytona_600_Yellow.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja