Jump to content

Moto Zajednica

Problem

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Ljudi ima jedan problem, imam hondu nsr i nesto mi se sjebo karburator i ja promjenim i od tad mi drugaciji zvuk motora, i kao da trza kao da ga nesto gusi od 5hiljada do 7 al kad prokine tad leti, bio sam mu mjenjo svjecice vazdusni filter smanjivo i pojacavo gorvo nista, samo kad sam mu skroz izvadio vazdusni filter tad je malo bolje iso manje je trzo tj. kad ga navucem prvom da vristi ostale ne trza al ovako kad hocu laganu voznju trza, sta vi mislite? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Trebalo bi videti kako stoji nivo goriva, i ceo taj karb pregledati kako valja... a i ovo mi malo mirise na RC ventil na izduvu.... :stabre:

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Како мислиш

i nesto mi se sjebo karburator

Шта му то фали и зашто си га мењао? Који су симптоми били са старим карбуратором?

• Ne silazi, 6560 postova
  • Motocikl: konzerviran

Trebalo bi videti kako stoji nivo goriva, i ceo taj karb pregledati kako valja... a i ovo mi malo mirise na RC ventil na izduvu.... :stabre:

I ja htedoh to da kazem, mislim za ventil...pa mi uopste nije jasno zasto je karburator menjan.

Od garezi ventil 'oce da blokira, a ovo mi mirise da je ostao otvoren...ako ga uopste i ima, jer je na mnogima izvadjen.

Usput naravno kontrola karburatora, a i jedno ciscenje auspuha nije na odmet. Ako ima garezi u samom izduvu (na cilindru) to je znak da tesko ide dalje.

I nisi napisao koje je god, na starijim RC pokrece elektro motoric ispod rezervoara i ima 2 sajlice do cilindra i postoje oznake kad skines poklopac na cilndru. To je se desne strane motora kad sedis na njemu...

U service manualu ima lepo opisano kad i kako treba da radi i na kojim obrtajima se koje crte preklapaju.

• U prolazu, 5 postova

Како мислиш

i nesto mi se sjebo karburator

Шта му то фали и зашто си га мењао? Који су симптоми били са старим карбуратором?

Sa starim karburatorom si mogo samo da ga upalis i radi turaza sve al kad hoces da krenes gasi nece da primi gas u brzini, skido ga cistio ovo ono ali nece pa sam zamjenio.

• U prolazu, 5 postova

I nisi napisao koje je god, na starijim RC pokrece elektro motoric ispod rezervoara i ima 2 sajlice do cilindra i postoje oznake kad skines poklopac na cilndru. To je se desne strane motora kad sedis na njemu...

U service manualu ima lepo opisano kad i kako treba da radi i na kojim obrtajima se koje crte preklapaju.

94godiste, sa starim je rc ..

• U prolazu, 5 postova

Jebem li ga igraj se malo sa diznama 1neznam.gif ili odvezi ako imas nekog pouzdanog majstora

Drug oko mene nema ni jednog pouzdanog, svi kao znaju a ustvari niko nista ne zna samo nagadjaju, pa ne bi bas rizikovo da mi nesto sjebu..

Mislio sam da ako si blizu da ti pomognem, ovako samo usmeno! :)

Tako da ako mogu nesto da ti pomognem blize, salji PP.

Pozdrav i srecno!

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Po simptomima bi se reklo da je RC ventil. Radi probe mu skini sajlice,otvori ga rucno i fiksiraj nekom zicom, pa ces videti sta se desava. S obzirom da bolje radi bez filtera vazduha je znak da ima mnogo goriva. Proveri nivo goriva, pohabanost igle sibera i emulzione tube, jer ako je taj sklop pohaban onda dobija mnogo goriva na srednjem gasu i davi ga naravno. Proveri da nije razbusena glavna dizna, ili stavi sa starog karburatora. U kratkim crtama to bi bilo to. Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja