mouse0 551 Napisano Septembar 20, 2013 Svrati ponekad, 333 postova Motocikl: Suzuki GSX600F '01 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lep putopis, detaljno objasnjeno bas kako treba. ALI, sto se lekcije iz istorije srpskog naroda u I svetskom ratu tice, tu posebno spustam kapu i delim reci hvale, jer me sramota koliko u stvari ne znam. Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 20, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Srecom bez ikakvih posledica, dokotrljasmo se nekako i do Draca. Kroz Drac smo samo prosli, bez ikakvog zadrzavanja. Ne bih mogao da dam nikakav sud niti misljenje o ovom gradu jer ga nisam ni video, ali prolazeci tranzitom kroz njega, imao sam nekakav cudan, ruzan osecaj. Sa obe strane autoputa izgradjeno je toliko zgradetina da je to van svake pameti. Nijedna se ne podudara sa drugom. Boje fasada su toliko raznovrsne da smeta za oci. Zgrade mi deluju toliko sablasno, prazno. Stekao sam utisak da u njima niko ne stanuje. Moguce je da to tako izgleda zato sto je sezona zavrsena. Samo smo produzili ka Tirani... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 20, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Od Draca ka Tirani upadamo u neverovatnu saobracajnu guzvu. Vozi se izuzetno brzo i ostro. Puno me podsetilo na haos koji vlada u Istambulu. Jedino pravo resenje za bezbedan dolazak na Trg Skender-beg je odlucnost u voznji. Kada drugi vozaci shvate vasu nepokolebljivljivost, dozivljavaju vas sa vise respekta Tirana je potpuno drugacija prica od Draca. Ima sjajan prilaz gradu koji je pravljen po uzoru na velike evropske gradove. Nema predgradja, natrpanih divljih naselja, vec su ulice siroke, sa vise saobracajnih traka! Sam centar izgleda veoma pristojno i cisto. Uzmimo u obzir i to da je centar kompletno renoviran pre samo 2-3 godine. Dolaskom u ovaj grad, konacno su srusene kompletne predrasude. Osecam se kao u Evropi. Svi moji "strahovi" i iscekivanja da jedan veliki, bradati, prljavi Siptar iskoci na sred puta, rastrgne svoju majicu, pokaze rutave grudi i onda mi pojede motor, nisu se obistinili. Sve predrasude padaju u vodu. Cinjenica je da do pre 30-tak godina, posedovanje automobila u Albaniji bilo je nemoguce. U skorijoj proslosti, sve je to nadoknadjeno mercedesima. Nalazim se u gradu Mercedesa!!! Smestaj nalazimo u hotelu u strogom centru grada, od Skender-begovog trga svega oko 300m (3 minuta lagane setnje). Fantastican lepo uredjen hotelcic, 3 zvezdice, sa garazom za motor, prenociste + obilan i raznovrstan dorucak = 31E. Brzinsko raspremanje, tusiranje i pljuc do centra! U pesackoj zoni (albanska Knez Mihajlova) 4 espreso kafe+2 Bravo djusa placamo tricavih 460 leka (380 din!). Obilna vecera u restoranu sredjenom u etno fazonu, sa milion albanskih zastava okacenih po zidovima kosta 1280 leka (1050 din!). Narudzbina je obuhvatala 3 porcije albanskih mesnih specijaliteta (ćofte, sudzuk i svinjska rebarca), dve salate, 2 Amstel piva, 2 kisele vode i hleb!!! Sve u svemu, fina neka zemlja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18662 Napisano Septembar 20, 2013 Integrisan, 8488 postova Prijavi odgovor kao problematičan I, je l' ti se svidela njihova klopa? Mislim, poznat si po tome da voliš samo vinčansku kuhinju , dve ulice levo i desno od Danijele... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 20, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan I, je l' ti se svidela njihova klopa? Mislim, poznat si po tome da voliš samo vinčansku kuhinju , dve ulice levo i desno od Danijele... Klopa je takva da bi to bio jedan od bitnijih razloga koji bi me prelomio da ponovo krenem na voznju po Albaniji. Drugi razlog je obilazak Kukesa, Elbasana, Djirokastra, i jos po nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 150 Napisano Septembar 20, 2013 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se to što sam video na tvojim odličnim slikama! Nagodinu moram i ja u Albaniju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Septembar 21, 2013 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan I, je l' ti se svidela njihova klopa? Mislim, poznat si po tome da voliš samo vinčansku kuhinju , dve ulice levo i desno od Danijele... Pa kako da mu se ne svidi??? Nisam primetio da je nabrojao integralno ovo ili organsko ono... :P 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Septembar 22, 2013 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan sta reci,,,,,,mikeli,sve pohvale za pravo prezentovanje putovanja,,svaka vam cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 23, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dejane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Septembar 23, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Septembar 26, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Divno. Oćemo li dalje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Cijele nedelje nijesam imao vremena da nastavim sa putopisom ... Dakle... Krenuli smo iz Valone nazad doma . Lijep i sunčan dan , uživamo u vožnji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Odvajamo se na stari put za Drač ( ne zato što to želimo nego nas ono smeće od navigacije po ko zna koji put vodi na makadam i sporedne puteve ) i nakon kolimetara i kilometara rupa i džombi , nailazimo na neku sestu koja je karaktera seotskog puta , ali ipak bolja od predhodne ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Gledali smo u autoput sa lijeve strane , i nijesmo mogli da se uključimo na njega . Isto to su prošli i kolege iz Italije koje smo kasnjije upoznali , ali da idem redom ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Napokon smo se dokopali auto puta i dali oduska i sebi i motoru . Cijelo se vrijeme vozimo u majicama kratkih rukava , i ja odlucujem da obucem prsluk a Tanja kaže da joj ne smeta vjetar i uživa u vožnji ... Vozimo vidno raspoloženi i u retrovizoru vidim motor. Smanjio sam brzinu i sačekao ga . Motor dolazi pored nas i onako podignutih vizira na kacigama nas dvojica pričamo . On i žena putuju iz Italije , bili su u Grčkoj i sada se vraćaju doma preko CG,CRO i Slo ... Predlažem da svratimo u Drač i poijemo pivo , i oni prihvataju sa oduševljenjem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Približavamo se Draču . Mnoge sam čuo kako ne vole ovaj grad ili im se ne dopada njegova iređenost, boje zgrada i načičkanost istih pored auto puta. Meni je uvijek lijepo kada uđem u ovaj lučki grad . Prijatno se osjećam, volim tu popiti pivo i zapaliti cigaru , napraviti pauzu kao i prošle godine ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Stajemo u nekoj maloj taverni koja ima baštu pokrivenu vinovom lozom ... Naručujemo pivo i nas dvojica vadimo kese sa duvanom i motamo ... Tanji i njegovoj supruzi je to bilo zanimljivo i prokomentarisale su ,, kako obojica volite pivo i pušite duvan koji se mota ,, Da ne zaboravim reći ali konobar je imao desetak godina ( vlasnikov sin ) i sa velikom profesionalnošću nas je uslužio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Nakon druženja od nekih 40 min odlučismo da nastavimo put . Talijani idu sa nama do Skadra i onda se odvajaju na granični prelaz ka Ulcinju , pa nastavljaju našom obalom do Hrvatske . Lijepa vožnja koja ni malo ne umara još više nam je podigla raspoloženje ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro dolazimo do Tirane i skrećemo za Skadar . U Skadru se pozdravljamo sa Talijanima i nastavljamo dobro poznatim putem ka kući ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Provozali smo se kroz Skadar i izašli na cestu kojom smo se primicali doma ... Bilo je i vrijeme da nešto jedemo . Poredputa smo primijetili super restoran u nekom etno fazonu . Parkirali smo i smjestili se u fenomenalnoj bašti koja je imala debelu hladovinu .Poručili i skapirali da smo mi jedini gosti restorana. Za nekih petnaestak minuta je bašta bila puna do poslednjeg mjesta , jer su gosti pristizali jedni za drugim . Bilo je raznih registracija, i naših ... neko bi se zadržao sam par minuta i popio kafu a bilo je i onih koji su došli da na miru ručaju. Ovo nam je definitivno destinacija za nedeljni ručak sa klincima jer je od Podgorice bliže i lakše doći do Skadra nego do Budve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Nakon odmora i kada sam smakao još jedno pivo krenuli smo doma. Stigli smo brzo i klinci su nas dočekali . Dali smo im poklone koje smo kupili na Krfu i raskomotili se da u miru razgovaramo sa njima . Zapitkivali su nas kako nam je bilo, gledali fotografije i sjedjeli smo do kasno u noć . Sjutra su došli Mimi i Daca , i namjeravali da samo popiju kafu i odu . Plan im je bio da voze preko Durmitora , Bosne i onda preko Šargana i Užica za BG ... Jedva ih nagovorih da ostanu i noće kod nas. Bilo mi je veoma drago kada su pristali Proveli smo još jedan dan u druženju i uživali . Sjutra smo ih ujutro ispratili i poželjeli sretan put. Javili su nam se čim su stigli doma ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Sa sledećih nekoliko fotografija i video klipom završavam svoj dio putopisa, a ostalo je da Mimi napiše njihov povratak od Tirane do Bg ... HVALA VAM ŠTO STE ČITALI I KOMENTARISALI OVAJ ZAJEDENIČKI PUTOPIS DVA PARA IZ SRBIJE I CRNE GORE 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Septembar 27, 2013 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 150 Napisano Septembar 27, 2013 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lepo napisano i odlične slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 28, 2013 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Djordjino , Jovane Hvala . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...