Nesa-St 243 Napisano Avgust 27, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Stigla HAIDENAU K64 IZ ALTES-a, uz gumu stigla i garancija i fiskalni racun, guma ima mnogo lepsi profil od Michelina. Nekako je sira i lepse zaobljena, videcemo kako ce da se ponasa kad se proba. BMV ne verujem da ces dobiti za tako nesto garanciju, logicno je ako guma nema saru da je dobro eksploatisana, i zakljucaak je ili je dosta presla kilometra ili je unistena nasilnickom voznjom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3592 Napisano Avgust 27, 2013 Malinar u pokusaju, 1711 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ma koji crni michelin, mislim da je trayal T14 najbolja guma u klasi automobilskih guma, a vi vozite glavu na tim francuskim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Septembar 4, 2013 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo moramo svi znati za dva najcesca nacina proizvodnje guma. Prvi je kada se od prirodnog ili najcesce sintetickog kaucuka napravi osnovna masa gume, postave ojacavajuca platna i zice gde treba, i sve to zapece pod pritiskom u kalupu. Tada iz kalupa izadje, kako je moj pokojni kum govorio, gumena guma. Drugi nacin je kada se zbog zagusenosti planete nasim djubretom, u osnovnu masu gume umesa 40 do 60 procenata praha od starih mlevenih guma, pa cak i mlevene plastike sa kojom vec ozbiljno neznaju sta ce sirom sveta. Tu nastaju nove pojave, zbog neujednacenosti strukture polimera (lanaca molekula kaucuka), polimeri ranije pucaju, sto dovodi do prevremenog vremenskog zastarevanja guma. To su takozvane reciklirane gume, sto nije protektirane (one imaju samo ponovo nanesen gazni sloj). Zato u novije vreme na zapadu imamo obaveznu zamenu guma posle recimo 4 godine, bez obzira na istrosenost, jer su gume iz reciklaze sklone samorazgradnji strukture. Ako je pri tome jos prisutna bilo kakva greska u proizvodnji, ili udar u voznji, logicno je da raspadanje pocinje mnogo ranije. Nas zakon da se smeju voziti gume do 10 godina starosti, necu komentarisati. Uopste se ne razdvaja tehnologija recikliranih od stare tehnologile koja je zdravija. Tigar pravi ozbiljne gume auto i moto programa, to sto kasne u uvodjenju novih nizih profila ili modela za 300 km/h neznaci da su losi postojeci proizvodi. Michelin City grip je najtrazenija skuterska guma svuda i tuca je za njima po zapadu, kod nas se tesko ili nikako ne dobijaju. Nazubljen bok moto gume je znak raslojavanja slojeva platna, i opomena je za zamenu pre naglog raspadanja. Moja KINESKA GUMA JE DOBILA TO NAZUBLJENJE I CVORUGE POSLE 16000 km! Zaobidji djubre koje se raspada posle 5500 km. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikle 44 Napisano Septembar 30, 2013 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni ni jedna guma ne izdrzi 5000 km.Hvala Pirelliju na tome.Svaki kilometar na njima je Orbit kilometar:-).Po meni najjeftinije je kupiti skupu gumu.Prvo razlog treba traziti u motoru,pogotovu ako je malo stariji,pa tek onda u gumama,suvise stvari utice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da kupujes od ljudi za koje nisi siguran da su OK. Sto veci prodavac lakse se izboriti sa reklamacijama. Bez fiskalnog racuna ne treba ni da platis gumu ako je nova. E sad jel do gume ili voznje tj motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...