spanta 199 Napisano Septembar 1, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da nećeš doći u situaciju da se "osjećaš nelagodno ko krme u Teheranu" ©Nadrealisti Mala šala, pratimo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 1, 2013 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo da ti pruzim podrsku...drago mi je sto sve ide po planu, i radujem se svakom novom izvestaju! Snovi polako postaju stvarnost, i ne zaboravi da uzivas u svakom trenutku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kamikaza79 34 Napisano Septembar 1, 2013 U prolazu, 42 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 '93-Otis`o za plocice, Yamaha TDM 900 `05 Prijavi odgovor kao problematičan Seve, nismo daleko ... Srecan put i pozdrav iz Bagdada! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sponja 330 Napisano Septembar 1, 2013 Zainteresovan, 517 postova Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na turi, ali svaka cast. Nemam reči sem da ti poželim sretan put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 1, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Moja zena serije a ja tvoj putopis! Hvala i Violeti! Valjda ces joj barem jedno ćilimče doneti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Septembar 2, 2013 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se upisem da pratim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Septembar 2, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2669 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Svu sreću ti želim na ovom putu i jedva čekam povratak da vidim sav snimljeni materijal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 2, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugare. Samo da se prijavim da ni ja nisam imao net po ovim Grckim planincinama dva dana (uspeo sam malo da dohvatim Kajmakcalan sa Grcke strane, i bio u ilegali oko sat vremena), pa nisam ni bio u toku sta se desava. Jedva sam cekao da se nekako ukacim i pogledam kako napredujes. Drago mi je da se sve odvija po planu. Veliki pozdrav i puna podrska od svih mojih ukucana. Samo napred !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokram 63 Napisano Septembar 2, 2013 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Jos podrske sa moje strane...samo guraj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1090 Napisano Septembar 2, 2013 REW/Hit The Road, 503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Puna podršaka, uz tebe smo. Znam da preko vikenda nekako uvek manje pišeš, tako da sam željno čekao početak nedelje. Ne brini za Siriju, mi smo kolateral kao i oni, tako da samo koristi tu činjenicu i nećeš imati problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 2, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Urumija [Predgrađe Tabriza, jutro] [Jezero Urumija na umoru, kilometri isušenog korita] [Na jezeru Urumija] [stranac na motoru privlači pažnju. Na jezeru Urumija] [Fotografija koja možda najbolje prikazuje kako jezero nestaje] [Husein, domaćin u Urumiji] [Pranje motocikla] [urumija, centralna pešačka zona - dozvoljeno za motore] [Glavna ulica, Urumija - grad od 1,5 miliona stanovnika] [Centralna šiitska džamija, Urumija - vreme molitve] [sa Huseinovom porodicom u njihovom domu] [Huseinov mlađi brat i poklon od stranca] [Tradicionalni čaj, u azerskom domu, Urumija] 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 2, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Od Urumije, preko Sanandađa, ivicom pustinje ka Isfahanu [Polazak iz Urumije, mali domaćin pozira na motoru] [Od Urumije ka Takabu] [Od Urumije ka planinama i Takabu] [Visina prevoja ispred Takaba] [Prevoj ispred Takaba, preko 2300m visok] [selo u planinama, tradicionalne kuće sa fasadom od blata] [Visoravan ispred Biđara, visoko u planinama] [iza Biđara, panorama] [stari most, tuda je vodio nekadašnji put] [Jezero ispod Sanandađa] [Nakon pretresa, sa iranskom policijom] [sanandađ, najveći kurdski grad u Iranu, u blizini iračke granice] [Gorivo po ceni za Irance, 10l za manje od 1Eur!] [spavanje pored magistrale, improvizovan kamp među prodavcima lubenica] [Jutro, svež nar za doručak] [Auto put iza Sevaha, na ivici pustinje] [Na ivici pustinje, ka Isfahanu] [Peščane dine, pored magistrale] [Oaza u pustinji, sjajan kompleks sa pumpom i motelom] [isfahan, veče po dolasku u ovaj predivan grad] 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1090 Napisano Septembar 2, 2013 REW/Hit The Road, 503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Seve, šta si poklonio malom Huseinu, ne vidi se dobro ? Inače, fenomenalno iskustvo, posebno što si "ušao" u kuću tamnošnjih ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Septembar 2, 2013 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uživam gledajući fotke, šta će tek putopis da bude zanimljiv. Srećno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Septembar 2, 2013 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo osmisljena tura, ovo treba doziveti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Septembar 3, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ваља, ваља све ваља Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 3, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Severian je stigao u Shiraz. Upravo se javio kratko, dok se raspakuje javiće se na forum. U nastavku slede slike iz Isfahana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 3, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Isfahan. [isfahan predveče] [Jedan od brojnih zelenih parkova, igralište za decu] [Hasht Behest palata, veče u Isfahanu] [bazar Honar, zlato i dragocenosti] [Kupola medrese Chahar Bagh, u renoviranju] [Zapadnjački fast food na iranski način] [isfahan, jedan od bulevara noću] [sI-o-se pol most noću, uvek gužva] [sI-o-se pol most noću] [Odavde,u neku ruku, potiču sva ona iranska remek dela filmske umetnosti] [imamov trg (Naghsh-e Jahan trg)] [Džamija šeika Lotfollah-a, Imamov trg] [imamov trg, jutro. Jedan od najvećih trgova na svetu, deo UNESCO svetske baštine] [Džamija šaha Abasa I (Imamova džamija), Imamov trg] [Džamija šeika Lotfollah-a, Imamov trg] [ulaz u Imamovu džamiju] [Ali Qapu palata, Imamov trg] [Detalj fasade, Imamov trg, Isfahan] [unutrašnjost Imamove džamije] [bazar umetničkih dela i suvenira, oko Imamovog trga] [Džamija šaha Abasa I (Imamova džamija)] [Ali Qapu palata] [Džamija šeika Lotfollah-a, portal koji vodi do ulaza] [Džamija šeika Lotfollah-a, unutrašnjost. Navodno najlepša džamija na svetu!] [Džamija šeika Lotfollah-a, detalj dekoracije] [Višestruke karte za zapadne turiste, 7x skuplje nego za Irance] [Džamija šeika Lotfollah-a, unutrašnjost] 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 3, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Isfahan - nastavak: [bozorg bazar, 1000 godina star, ulaz] [bozorg bazar, unutrašnjost, čuven po arkadama krova] [bozorg bazar] [Chehelsotoon park] [Chehelsotoon park, centralna palata, deo Naghsh-e Jahan kompleksa] [Nekada konjušnice Naghsh-e Jahan kompleksa, danas prirodnjački muzej] [sveprisutne verske pouke. Ovoj se nema šta prigovoriti!] [Motor u foajeu hotela] [iranski fast food, imitacija zapadnjačkog] [ispred SI-o-Se mosta, Isfahan] [sI-o-Se sufidski most, Isfahan] [sa starog mosta u moderan Isfahan] [Piknik sa pogledom na stari most] [ukupno 6 starih sufidskih mostova postoji u Isfahanu, preko reke Zayanderud] [Pogled sa mosta] [Verovatno najlepši, Khaju most, Isfahan] [Arkade Khaju mosta prave hlad] [Odmor i fast food u hladu mosta] [Khaju most, Isfahan. Gornje arkade] [Čamci za razonodu na suvom, dok se voda ne vrati] [Poziranje turistkinje, Khaju most, Isfahan] [Khaju most] [Odmor i recitovanje poezije u senci Khaju mosta] [u Iranu su dozvoljeni motori samo do 250cc] [Chahar Bagh ulica, jedna od glavnih, Isfahan] [Prisutna je većina globalnih tehničkih brendova, Isfahan, Iran] 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokram 63 Napisano Septembar 3, 2013 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 207 Napisano Septembar 3, 2013 Drug član, 1022 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Neću ništa reći,samo bi pokvario utisak. Seve :care: uživaj,pratimo te,ovo je prava avantura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18840 Napisano Septembar 3, 2013 Integrisan, 8495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, dobro sam i odlično mi za sada ide (kuc-kuc da ne ureknem nešto). Stigao do Širaza, lepa varoš, mala doduše - oko 1.5 milion stanovnika . Skroz sam se aklimatizovao na Iran, naučio fore, he, čak sam i persijske cifre naučio gledajući dvojezične znake na putu (jbg, bilo puno kilometara). Nema više da me neko zaHebe za cene, sve kupujem po iranskim cenama . A, to je ljudi spektakl... mnogo, ali mnogo je jak evro za njihov rial pa nam je sve smešno jeftino. Pazi primer: veliki falafel i konzerva Pepsija malopre u centru Širaza, fast food fazon, je 70 centi, tj. 80din (pri čemu su konzerve kao fensi, tj. skupe). Ceo dan vožnje (dva rezervoara), plus klopa i piće, kada kampujem izađe me 10 Eur (dakle, to je sa 2, i slovima: DVA, rezervoara benzina ukupno)! Pa ti vidi sada... naravno, zapaljuju turiste kako stignu, ali kada naučiš fore samo se osmehnu u fazonu nikom-ništa... Sada pošto znam njihove cifre, a naučio sam i par reči, kada uđem u radnju glavni sam hit (mada mi svi kažu da sam Nemac, Hebo ih nemac ). Sada sam dve večeri u Širazu, upoznao opet neke ljude na putu pa ću dve večeri biti ovde, kao što sam bio u Esfahanu. Posle toga, idem na najjužniju tačku putovanja, Persijski zaliv. Pošto se moj drug Mimi brčka na moru (bravo za Kajmačkalan i pozdravi onu mučenicu što te trpi !), imam vala i ja dušu, da vidim more... Doduše, da znate politiku za plažu ovde, bojim se da nisam opremljen sa toliko odeće. Hvala svima na podršci, možda glupo zvuči, ali da znate da mnogo znači i diže moral. A i uželi se čovek svog jezika. Prošlo je onih, kod mene kritičnih, 14 dana posle kojih počinjem i da mislim na engleskom... Što se putopisa tiče, kačićemo slike sa opisima ovako kako smo krenuli, tj. nadam se sve, a ja ću povremeno ubaciti poneki tekst, sa mesta koja su mi značila. Sve između postoji i biće, nadam se, jednom objedinjeno, pa kome se sviđa moći će da čita sve odjednom! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18840 Napisano Septembar 3, 2013 Integrisan, 8495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Seve, šta si poklonio malom Huseinu, ne vidi se dobro ? Inače, fenomenalno iskustvo, posebno što si "ušao" u kuću tamnošnjih ljudi. Pa baterijsku lampu, vidiš da hoće oči da izbije ... I one dve nalepnice što smo pravili, zalepilo dete na bicikl. (Rekao mi "I love you" kada sam odlazio, skroz me raznežio ) 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1090 Napisano Septembar 3, 2013 REW/Hit The Road, 503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Seve. Čekamo opise mesta. Znam da si mrtav ali žrtvuj se za nas, teško da ćemo masovno pohrliti u Iran na vožnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Septembar 3, 2013 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci :care: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...