Jump to content

Moto Zajednica

VozimoSvuda ekipa na 1.Vespa susretu u Banja Luci 09.08.-11.08.2013

Recommended Posts

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Na poziv drugara iz Vespa kluba Banja Luka koji su se osnovali prosle godine, ekipa WeRideEverywhere [VozimoSvuda]se lagano sprema za Banja Luku.

post-200-0-74781200-1376554295_thumb.jpg

Banja Lucanima je ovo prvi skup koji organizuju i treba im otici u posetu i podrzati isti.

WRE ekipa delegira dvojicu Marka Markovica-Vespa PX 200 i Dejana Vlaovica Vespa ET4 125.

Ovaj put je malo drugaciji dogovor jer zbog obaveza do Banja Luke nazaost ne mozemo da vozimo u isto vreme zajedno.

Tako da ja(Dejan Vlaovic) krecem rano u Petak 09.08. i putanja mi je sledeca. Starim putem Bgd-Batajnica-Stara Pazova-Sabac-granicni prelaz Pavlovica most-Bijeljina-Brcko-Modrica-Banja Luka.

post-200-0-99389200-1376553964_thumb.jpg

Marko Markovic se odlucuje da krene kasnije oko 10h, i da vozi auto putem kroz Srbiju i Hrvatsku, pa da onda sa te strane udje u R.Srpsku.

Sve u svemu voznja pocinje. Dosadno je kada se sam vozi naravno, ali i to cemo istrpeti sta da se radi.

Moje prvo zaustavljanje je u Sabcu na OMV pumpi, odakle se cekiram, da se vidi dokle sam stigao.

post-200-0-64765000-1376553978_thumb.jpg

Poprilicno sam zadovoljan prosecnom brzinom od nekih 65km/h, mala pauza i nastavljam dalje.

Na granicnom prelazu nema guzve sa nase strane, par pitanja gde idem, malo cudjenja od strane carinika ali VozimoSvuda. Ulazim u R.Srpsku gde nastavljam put ka Bijeljini.

U Brckom se zaustavljam radi tankovanja goriva, mala pauza i nastavljam dalje. Iznenadio sam se kako je put vise nego dobar i nema gustog saobracaja. Imam utisak da je i sam kolovoz u dosta boljem stanju nego u Srbiji.

Vreme je vise nego odlicno iako su najavili Tornado na podrucju Hrvatske i Srbije, pa se nadam da ce R.Srpsku i banja Luku da zaobidju te elementarne nepogode.

Po tabli nakoju nailazim vidim da sam veom blizu Banja Luke, izlazim na parce auto puta nekih 10km i diolazim do centra banja Luke u 14h

Zasluzen odmor posle tacno 6h voznje i predjenih 377km.

post-200-0-33828600-1376553996_thumb.jpg

Cekiram se i javljam se domacinima, koji dolaze do mene. Marko se javlja i kaze da je presao granicu sa Hr oko 12h, tako da Marka cekamo pa onda idemo dalje do hotela.

Posle nekih sat vremena i marko nam se pridruzuje.

post-200-0-50820600-1376554004_thumb.jpg

post-200-0-36521600-1376554011_thumb.jpg

Iz Beograda je krenula jos jedna grupa Vesparosa njih trojica iz jednog od Beogradskih vepspa klubova, tako da ce u banja Luci biti 5 predstavnika iz Srbije sto je odlicno za 1. Vespa susret.

Smesytamo se u Hotel i odlazimo da se vidmo sa nasim prijateljima iz Slovenije i Hrvatske.

post-200-0-72507600-1376554018_thumb.jpg

post-200-0-36228500-1376554026_thumb.jpg

Veselje pocinje, rostiljem u lokalnom kaficu, koji se nalazi u parku. U medjuvremenu pristizu i druge grupe. Druga Beogradska ekipa se javlja ima mali problem sa jednom vespom, ali sve je o.k. doci ce sa malim zakasnjenjem.

Zurka traje do kasno, i po zavrsetku iste ekipa odlazi sa domacinima u jedan od PUB-ova na ziviu svirku.

Po zatvaranju lokala, odlazimo na spavanje.

Subota 10.08. dorucak, kafa, okupljanje ispred hotela, i voznja do centralnog trga, gde se 40 vespi parkira.

post-200-0-15497400-1376554035_thumb.jpg

post-200-0-16640700-1376554048_thumb.jpg

Domacini su nam priredili posle toga mini vozju po okolini Banja Luke. Standardno posle toga rucak, pa malo bazen, pa onda odmor, pa vecera.

post-200-0-17524100-1376554055_thumb.jpg

Uvece opet odlasci po klubovima u Banja Luci, i druzenje.

Sve u svemu za 1. Vespa skup, vise nego sto sam mogao da ocekujem. 40 Vespi, dobra ekipa, nista nije falilo.

Nedelja 11.08. dorucak i odlazak gostiju, pozdravljamo se i Marko i ja krecemo za Bgd ali cemo ici preko Tuzle.

Brzina nam je o.k. oko 65km/h, nema guzve, predeli kojima idemo su za mene novi tako d auzivam dok vozim.

Na nekih 6km pred Tuzlu. meni osa ulazi pod kacigu i pec...nista strasno desava se...pumpa je tu, koristimo to za pauzu i tankanje.

U Tuzli smo docekani na rucku kod bake i deke od moje supruge, i posle nekih dva sata odmora nastavljamo dalje ka Beogradu.

Granicu prelazimo na Pavlovica mostu i dalje idemo ka Sabcu. Iz Sabca priduzavamo ka Obrenovcu. Put je odlican, skoro renoviran tako da nema truckanja.

U Beograd stizemo u popodnevnim satima.

Presli smo nekih 800km, druzili se upoznali nove ljude, i naravno Banja Luka mora da se ponovi i iduce godine.

VozimoSvuda

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja