Jump to content

Moto Zajednica

Neverovatno ponasanje gsx750esd-uljare (pomoc za damu)

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Nesrecni gsx750esd-Katana

Ovako kolege nesrecni sa slicnim problemom.Da ne gnjavim previse obrazlozila bih "ukratko" situaciju.Imam uljaru gsx750esd 1983 godiste(moje),kojoj smo brat i ja prepakovali masinu jer je stajala kod lika 2 godine bez svecice na 1. i 4. klipu.Inace,pre toga je uradjena generalna i tako je i ostao.Sve smo pregledali i ustanovili da bi bilo fer da bar promenimo gumice ventila jer je sve ostalo besprekorno.Zaista uradjena masina.E,sada.Po obicaju problem.Motor pali kao zvrk,na pola zuba,ne dimi ali ima stanku u vuci.Do 3000 je lenji a onda kada povuce ja sa mojih 56 kg ne mogu da se drzim.Potom je poceo da pusnjari,Nista strasno,samo na vecem gasu kada "povuce".Da bi malo "majstori"to sredili malo smo se igrali sa karburatorima,(brat i ja) ali nista.MEDJUTIM,ovo je interesantno za mene,Kada stavim ruku na vazdusni filter,malo smanjim dovod vazduha on odreze kao da ima mlazni motor,znaci strasno ali izbije pozadi toliko dima da ne smem od sramote da ga vozim a na leru se ponasa kao da rade samo tri klipa.Druga i treca svecica su lepe,suve i bele a prva i cetvrta vlazne.Nisu garave vec samo vlazne.Inace ne crkavaju.Posto su mi grane lose na 1. i 4.klipu oko njih mi izbacuje malo ulja tako da ne trosi masina vec malo izbacuje.Toliko od devojke,Nisam bas strucna pa ne zamerite ako sam bila konfuzna.Ako neko zeli da mi pomogne u dijagnozi rado cu odgovoriti na neko pitanje gde nisam bila precizna.Inace,videla sam da na ovom forumu ste ozbiljni,zato sam i dosla valjda na pravo mesto.Hvala Vam unapred,Inace jako cenim tekstove g.Strasila i g.Bokilica.Svaka cast i ostalima.Za razliku od vecine foruma ovde su clanovi fer.Pozdrav

Ema

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Batali taj motor...to nikada nece raditi kako treba.Imao sam pre,par takvih iskustava pa nista od toga nije bilo.Da me ne shvatis pogresno...Mislim,mozda ima i strucnjaka koji to moze da resi,ali kad pogledas sta moze da se kupi vec od 600-700 eura...

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

A ta 1 i 4 kazes vlazne od ulja, benzina? Nisi napisala odakle si ali moji savet je Nova pazova - Bokilic, mislim da bi bilo najbolje da ti neko od iskusnijih pogleda..najgore ako malo vi cackate, pa pocnu kojekakvi majstori i onda na kraju to ne lici ni nasta...Nemam savet za kvar, odnosno ako su 1 i 4 od benzina onda su u pitanju karburatori...

I kad kazes da dimi, koje boje dim, plavi, crni?

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

E prijatelju, ovo je već kupljeno gotovo sad :D

Meni lično problem zvuči kao višak vazduha, znači gume na karburatorima i kutija filtera, filter odnekud imaju rupu i odatle uvlače višak vazduha i brkaju ti smješu, vjerovatno i sami karbovi prelivaju, otud vlažne svjećice i dim. Skinite manual sa interneta, očistite karbove i naštelujte ih na fabriku, pretresite da motor od nekud ne vuče falš vazduh i to bi poslje trebalo da radi. Jedino bi se poslje trebalo igrati sa podešavanjem u zavisnosti koliko su karburatori razlokani...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 468 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero

Motor treba voziti.Kad se zagreje i provoza onda se vidi sta i kako.

Kazes u mestu je stajao tri godine, a u stvari u mestu stoji i sad, samo je dobio svecice i konstatovano je da pali dobro.SIPAJ I VOZI NE TREBA TI NIKO.:moto3:

• U prolazu, 13 postova

E prijatelju, ovo je već kupljeno gotovo sad :D

Meni lično problem zvuči kao višak vazduha, znači gume na karburatorima i kutija filtera, filter odnekud imaju rupu i odatle uvlače višak vazduha i brkaju ti smješu, vjerovatno i sami karbovi prelivaju, otud vlažne svjećice i dim. Skinite manual sa interneta, očistite karbove i naštelujte ih na fabriku, pretresite da motor od nekud ne vuče falš vazduh i to bi poslje trebalo da radi. Jedino bi se poslje trebalo igrati sa podešavanjem u zavisnosti koliko su karburatori razlokani...

Postovanje.I meni lici na karburatore,tako se nekako ponasa.Danas sam malo podesavala vazduh i manje dimi,primetno,medjutim ima ga opet.Poenta je,ili obrtaji ili dim.Opasno reaguje kada smanjim dotok vazduha na kutiji filtera ali dimiiiiii.Prima gas NE DAO BOG!Doduse,nasla sam na prvom i drugom karbu ulaze za creva kojih nema..Boze!LJudi,masina je munja,ide kao zmaj,znaci nije krs ali ima problem tj.nema majstora.Usput,moze li mi neko reci na koje vrednosti se steluju ventili na njemu,mozda ga i to jede?Brat je nastelovao usisni na 0.10 a izduvni na 0.15.Ko mi da najbolji savet,castim pice.Mozda i dva ako budete mi ustedeli neku kintu.Pozdrav iz Bogatica.

Ema

• U prolazu, 13 postova

A ta 1 i 4 kazes vlazne od ulja, benzina? Nisi napisala odakle si ali moji savet je Nova pazova - Bokilic, mislim da bi bilo najbolje da ti neko od iskusnijih pogleda..najgore ako malo vi cackate, pa pocnu kojekakvi majstori i onda na kraju to ne lici ni nasta...Nemam savet za kvar, odnosno ako su 1 i 4 od benzina onda su u pitanju karburatori...

I kad kazes da dimi, koje boje dim, plavi, crni?

Vlazni su tako kur...njski da ne mogu da ocenim.Naime,sipala sam mobil 10-40 pa je ionako kao benzin,retko.Inace dim je na 3-4000 obrtaja nekako beo a kada zatvorim kutiju filtera rukom do pola onda je crn,nekako sivocrn ali jedino tada motor tako odradi da nisam cula takav zvuk ni na dosta novijim,prosto sam zaljubljena u te otkucaje,tako uzbudljivi da sam resila naci kvar po svaku cenu inace Vas ne bih molila bezveze,da mi nije stalo.Izvinite na poredjenju ali taj motor zvuci tada tako muski da,pardon,je..e kevu na visokom taktu.Ali,opet ja,tada dimi kao da trosi ugalj.Bar.

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

Motor treba voziti.Kad se zagreje i provoza onda se vidi sta i kako.

Kazes u mestu je stajao tri godine, a u stvari u mestu stoji i sad, samo je dobio svecice i konstatovano je da pali dobro.SIPAJ I VOZI NE TREBA TI NIKO.:moto3:

Posten savet mada mozda ne najprikladniji zbog toga sto taj motor ide,ne stoji vise ali ne ide kako treba a moze.Kada se zagreje zaista manje pusi ali ne smem od sramote da ga grejem na ulici.Shvatas poentu?Ipak ja nisam nasilni klinac koji voli da ga komsije gadjaju ciglama i pazim da vozilo iza mene i dalje ima dobru vidljivoast.Nije jos vreme magle pa da se vadim da ista ide iza mene.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Suzuki - GSX 750 ESD 83

GR72A

Valve Clearance Cold - Inlet : 0.09-0.13

Valve Clearance Cold - Exhaust : 0.09-0.13

Engine Oil Grade SAE : 10-40

Engine Oil Classification API : SG

Engine Oil quantity with filter (litres) : 3.6

Engine Oil quantity (litres) : 3.2

Chain Freeplay mm : 30-40MM

Idle Speed (rpm) : 1150+- 150

Valve Adjustment Interval : 5000 KM

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

opet da ponovim,karburatori...ps.jel imas filter za vazduh...

Pravo pitanje, koje nam je svima do sada promaklo

Ulazi za creva na karburatorima, kao za vakum od cesme za gorivo, jel? Strana karburatora prema masini, suprotno od kutije filtera? To im je za stelovanje vakuma, trebali bi da su svi zacepljeni-pokriveni malim gumenim cepicima, svi sem jednog sa kojeg ide crjevo na cesmu od goriva

• Podržavam 1

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Inace dim je na 3-4000 obrtaja nekako beo a kada zatvorim kutiju filtera rukom do pola onda je crn,nekako sivocrn ali jedino tada motor tako odradi da nisam cula takav zvuk ni na dosta novijim,prosto sam zaljubljena u te otkucaje,tako uzbudljivi da sam resila naci kvar po svaku cenu inace Vas ne bih molila bezveze,da mi nije stalo.Izvinite na poredjenju ali taj motor zvuci tada tako muski da,pardon,je..e kevu na visokom taktu.Ali,opet ja,tada dimi kao da trosi ugalj.Bar.

Za crn dim kada zatvoris tj. ugusis kutiju filtera normalno jer dobija vise goriva a manje vazduha i normalno je da cadjavi...

Ovaj "nekako beo" ne valja to je ulje...

A za ovo "prosto sam zaljubljena u te otkucaje" i "Izvinite na poredjenju ali taj motor zvuci tada tako muski da,pardon,je..e kevu na visokom taktu" izmamilasi mi veliki osmeh i oraspolozila si me i imas veliki + od mene 0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0a-smiley.gif

Samo dva saveta, kad opisujes kvar i simptome pisi sve, boja dima je vazan podatak, boja, zaprljanost svecica takodje itd... a drugi savet ijje isti onaj iz mog prvog posta ako ne ide nek pogleda neko strucniji ali nemoj njih 300 da ti caprka po masini

• U prolazu, 13 postova

opet da ponovim,karburatori...ps.jel imas filter za vazduh...

Pravo pitanje, koje nam je svima do sada promaklo

Ulazi za creva na karburatorima, kao za vakum od cesme za gorivo, jel? Strana karburatora prema masini, suprotno od kutije filtera? To im je za stelovanje vakuma, trebali bi da su svi zacepljeni-pokriveni malim gumenim cepicima, svi sem jednog sa kojeg ide crjevo na cesmu od goriva

BRAVO!Nisu zacepljeni vec otvoreni potpuno!Kada masina radi a ja dunem u njih(ne znam sta vise da radim)masina zatrokira a ako ne dam gas tada onda se ugasi,mada ne vidim neku promenu i kada ih zatvorim.Ispostovala sam sve iz manuala,imam ga skinutog ali nemam nijednog majstora blizu da mi podesi karbove.Da li bi sramota bilo da pitam nekoga da ih posaljem aks-om?Moze li se to obaviti bez kompletnog motocikla?Inace imam filter za vazduh,doduse malo mi je sumnjiv ali sam mislila da je ruzan zbog karburatora koji su (mozda)slali malo benzina i u rikverc,tju kutiju.

• U prolazu, 13 postova

Suzuki - GSX 750 ESD 83

GR72A

Valve Clearance Cold - Inlet : 0.09-0.13

Valve Clearance Cold - Exhaust : 0.09-0.13

Engine Oil Grade SAE : 10-40

Engine Oil Classification API : SG

Engine Oil quantity with filter (litres) : 3.6

Engine Oil quantity (litres) : 3.2

Chain Freeplay mm : 30-40MM

Idle Speed (rpm) : 1150+- 150

Valve Adjustment Interval : 5000 KM

Hvala.Mnogo mi znaci jer sam sada sigurna da je ispostovano sve,sto opet znaci da me j...be nesto sitno.golica me a ne pokazuje se.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

kolko skapirah..zensko....

znas,moze i karbovi da se posalju aks,om.ali..razna stelovanja itd.nemogu bez motora,no dobro,te rupe zatvoris,pucao je u usisnoj grani i izbacio te cepove za vakumetre,

treba svecice zameniti,proveriti lulice,kablove,nastelovati nivo smesu,po nekad je i meni sto to radim svaki dan tesko ponekad nije...

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

opet da ponpvim,karburatori...ps.jel imas filter za vazduh...

Gospodine Bokilicu.Nadam se da necu biti bezobrazna ako pitam da li bih mogla da posaljem proklete karburatore AKS-om kod Vas na remont i koliko bi me ta zabava kostala jer ne bih zelela da vise dajem polovicne informacije ljudima ovde, koji svoje vreme mogu utrositi na nesto korisnije a ne na devojku koja voli muski sport a nije u fin.mogucnosti da prati modu?Inace,moj brat vozi apn-4 i konstantno turira u mom prisustvu vec danima tako da razmisljam da mu naspem malo peska ispod svecice,cisto da cujem turazu jer kazu da apn vristi na 12000rpm sa sitnim peskom u klipu ali ne sme biti kamencica niti trave!?Tek posle karburatora cu znati u kom smeru dalje da idem ili mozda gresim?Razmisljam,jedno po jedno.Dotle ce i zima pa se mozda na prolece i provozam.

Veliki pozdrav i ne zamerite na oduzetom vremenu.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma..kod njega..je to malko nezgodno,treba ustelovati tu..gomilu sitnica..bolje ja da dodjem.....jes skuplje ali jebiga.ili ga doteras....

mogu ti karbove odratiti ali stelovanje..mislim..moz da probamo :) 063697094 pa ujutro od 8 zovnes kad oces :)

• U prolazu, 13 postova

Batali taj motor...to nikada nece raditi kako treba.Imao sam pre,par takvih iskustava pa nista od toga nije bilo.Da me ne shvatis pogresno...Mislim,mozda ima i strucnjaka koji to moze da resi,ali kad pogledas sta moze da se kupi vec od 600-700 eura...

Da li si nekada video ruznog momka i lepu devojku zajedno i pitao se kakva je to magija,mozda kretenizam(njen) ili koliko love ima lik?A da li si pomislio da nije nista od toga vec samo...nista.Samo sviraju na istom taktu.Da li ti je jasno zasto zelim bas taj motor?Ujedno je grub,mocan,crven i lep,nezno i tiho radi,nosi me kao damu,dodje kuci bolestan,sa 3 svecice ali dodje.Bolestan je i ja pokusavam da nadjem dobrog lekara.Samo to.

• Podržavam 4

• U prolazu, 13 postova

Ево га мануалац :zdravo:Клик ( regular download )

поправи Сузану и вози :moto3: такви се мотори више не праве :neznam:

Hvala.Nadam se.

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Da li si nekada video ruznog momka i lepu davojku zajedno i pitao se kakva je to magija,mozda kretenizam(njen) ili koliko love ima lik?A da li si pomislio da nije nista od toga vec samo...nista.Samo sviraju na istom taktu.Da li ti je jasno zasto zelim bas taj motor?Ujedno je grub,mocan,crven i lep,nezno i tiho radi,nosi me kao damu,dodje kuci bolestan,sa 3 svecice ali dodje.Bolestan je i ja pokusavam da nadjem dobrog lekara.Samo to.

Ja te potpuno razumem... I ja sam imao prilike da sve bacim u vodu ali... Samo napred! To je ono kad uradis nesto za svoju dusu i budes srecna a drugi se pitaju da li si normalna.? Ja to upravo prolazim...

• U prolazu, 13 postova

Da li si nekada video ruznog momka i lepu davojku zajedno i pitao se kakva je to magija,mozda kretenizam(njen) ili koliko love ima lik?A da li si pomislio da nije nista od toga vec samo...nista.Samo sviraju na istom taktu.Da li ti je jasno zasto zelim bas taj motor?Ujedno je grub,mocan,crven i lep,nezno i tiho radi,nosi me kao damu,dodje kuci bolestan,sa 3 svecice ali dodje.Bolestan je i ja pokusavam da nadjem dobrog lekara.Samo to.

Ja te potpuno razumem... I ja sam imao prilike da sve bacim u vodu ali... Samo napred! To je ono kad uradis nesto za svoju dusu i budes srecna a drugi se pitaju da li si normalna.? Ja to upravo prolazim...

Upravo tako.Srodne duse a malo neshvatljive?Sredice njega Bili,ja ti kazem!

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja